Jump to content
angela

Wat heb je net gegeten, of ga je nog eten (uit eigen tuin) 2020

Recommended Posts

Lekker Jeanne! Wij zijn begonnen aan de vriezer groente vandaag noodles met Veldvarken reepjes en asperges alles uit de wok. En ook nog courgettesoep van de gepureerde courgettes die we in yoghurtemmertjes hebben ingevroren. Beviel goed!>


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spruitenstamppot.

Niet eerder gegeten nog. Had nog maar een klein beetje spruitjes, dus wat blad en losse spruitjes er bij gepakt.

Alles ongeveer door de helft gedaan...was genoeg voor twee man.Receptje is van internet.

We vonden het zeer smakelijk! Erbij hadden we een veldvarkenworst...ernstig lekker ook!

8AA8BE52-124F-4667-AD5F-7095D7330CB162171580839336.png


Zie ook mijn blog op: http://jokaats.blogspot.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ jootje:

Leuk recept. Is ook goed op te variëren. Appeltje erbij en ipv nootmuskaat kerrie.


Een mening is altijd vrijblijvend,

soms aantrekkelijk,

soms verwerpelijk,

verstandig of dwaas,

men aanvaardt haar, of aanvaardt haar niet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dat lijkt me ook heerlijk. Goed idee het aan te vullen met blad, zo heb ik veel eeuwig moes dat ik wel kan gebruiken en weinig spruiten, nog anderhalve portie denk ik. Ik heb pompoensoep met kerrie gemaakt en dat eten we vanavond met een broodje en wat gehakte kruiden, kervel, peterselie en venkel van alles een minibeetje want het is nog niet erg aan de groei.


https://www.airbnb.com/h/backtothesixties

 

Waar de mol is is er hoop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hutspot van onze eigen wortels met stoof van hertenvlees en ui. Hmmm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Net nog een krop sla uit de moestuin gehaald, samen met een radijsje, was wel een dikkerd geworden.


~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gisteren: Heerlijke mozzarella van de Stoerderij in Brabant, met tomaatjes (niet uit eigen tuin) en met (berg)basilicum uit de vensterbank.

 

IMG021058891581320090.JPG

 

En ik heb gestoomde broodjes gemaakt, maar ze willen nog niet zo goed open (om ze daarna te vullen), dus ik moet nog even oefenen.

 

IMG021270631581320132.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

bluekuripompoencurry, want die begon in te storten,

deels uet, zó:

 

 

P210115879671581394497.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rucolááááá Heeft zichzelf uitgezaaid en wegens afwezige winterse temperaturen nu al op oogstgrootte.

 

Robo, Is het een soepje geworden? En wat ligt er in het schaaltje: Koriander, karwij, suiker (zout)?, komijn?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heel veel uet gegeten, maar steeds niet aan toegekomen te posten.

 

Gisteren aardappelsalade met waterkers en peterselie en heel veel eigen eitjes. De gerookte zalm was ook spectaculair en ging kaal op... 2,5 kilo! Wel met feestbezoek moet ik zeggen, anders was het wel erg veel van het goede. Ook nog goed gekomen met het ontzouten en drogen.

 

0e14b3abd309df894cd440550689f6f2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uit eigen kippenhok: eitjes met wat eigen kaas en chilivlokken. Het kleinste eitje ooit ging naar de dochter. Dag moest.

 

a83020a7026be0d9b9dd83359062a53d.jpg

 

Vanavond gaan we tr spinazie met ei eten. Met 3 eitjes per dag gaat het ineens weer hard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Van eigen maak: Tarhana corbasi, een soep waarvan je de basis maakt met oa yoghurt, tomaat en bloem met gist en dat laat fermenteren. Vervolgens gebruik je de poeder voor soep. Ter illustratie: toen mijn ouders dit jaren geleden voor het eerst maakten, riep ik ze om te zoeken naar de dode rat in de garage 😂 🤣 Dat proces stinkt me toch een partijtje! Maar de soep is heerlijk. Lastig uit te leggen hoe dat smaakt. 
 

dat dus en een restje van een Turks bonengerecht. had gehoopt dat dat samen met een salade wel kon.  Bleek toch minder dan ik dacht, dus ik ben nog pasta van Cupcakeje aan het maken. Het deeg is helaas zoutloos. Jammer. 
 

Daarnaast salade met de befaamde geroosterde paprika’s en heel veel dille in de yoghurt erbij. Mijn voorraad nadert zijn einde, dat staat wel op de inmaaklijst voor deze zomer. 

 

eet ze allen! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had heel veel kleine pompoentjes en na het rooien van de planten bleek er buiten het hek een mega pompoen te groeien. Die is geslacht en al meerdere dagen pret van!

Risotto met geroosterde pompoen met knoflookpasta gegeten, heel lekker! De selderij en peterselie ook trouwens uet.

Gisteren met een helft pompoensoep gemaakt met gember en komijn. Ook heel lekker.

 

Vandaag maak ik een hartige taart met geitenkaas en het restant van de pompoen. Wel voor morgen overigens. Had Petra ooit naar de moesdag meegenomen. Verrukkelijke quiche vind ik dat. Vandaag eten we pizza’s. Met geroosterde paprika en aubergine en gekochte mozzarella. Ook heel lekker!

 

 

Ps: it is I, Mellie. Mijn Tapatalk naam was met registratie ooit lang geleden Knofje en kennelijk kan ik hier onder Mellie niet meer posten... heel bijzonder allemaal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...