Geplaatst: 25 maart 20205 j Flinke pan met hutspot gemaakt, eten we morgen ook nog van. De wortels en aardappels stonden/staan nog in de tuin. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 25 maart 20205 j Oh mjammie. Hutspot! Ook wel zin in eigenlijk! Morgen misschien. Vanavond....Ook een eerste bordje sla uet. (Gecombineerd met een hatseflats-pasta, wat inhoudt: alles wat ik zo’n beetje kan vinden. Met tomatensaus en knof. Vast lekker!) wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 25 maart 20205 j Voor het eerst een appel / rabarber taart gemaakt. De rabarber was al weer zo gegroeid. Geslaagd ga ik zeker nog een keer doen.
Geplaatst: 26 maart 20205 j Gisteren een groentequiche met bloemen van palmkool, boerenkool en flowersprouts, de eerste sprouting broccoli, zoete aardappel, rode ui en buffelkaas. Vandaag gratin van aardappel en pastinaak. Die laatste moeten echt hoognodig geoogst, begin van de harde kern komt er al in. Nog een kwart bed te gaan.. De aardappels zijn al wel allemaal geoogst. En niet te vergeten, rabarber uit de oven met zelfgemaakte yoghurt als toetje
Geplaatst: 28 maart 20205 j Pasta met eigen pastasaus én parmezaan! Salade met eigen zongedroogde tomaat eerste dille, basilicum en rucola. Lekkerrrr
Geplaatst: 28 maart 20205 j Ik ging kijken in de vriezer voor boerenkool, helaas hij was er niet meer. In deze dagen heb ik zelf zure zult gemaakt.enbest gelukt al zeg ik het zelf.
Geplaatst: 30 maart 20205 j De laatste bladkool met een salade van winterpostelein, radijs en witloof. De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 1 april 20205 j Auteur Ik had nog Pink fir aardappels gevonden in de tuin. lekker gebakken met wat oregano
Geplaatst: 2 april 20205 j Dit pompoentje... Kleintjes gaan minder lang mee dan grote exemplaren, hoor je weleens, maar dan vind ik dat dit kleintje zich erg goed heeft gehouden, zo tot April. Dit is natuurlijk zo'n typisch asbakkenrasje van zelf overgehouden zaad, want zo werk ik graag. Ik ben er ook wel over uit dat ik de kleintjes leuker vind dan die grote dingen. Zo'n kleintje smijt je zo even in een bakpan als ontbijt of tussendoor, terwijl de groten echt een project zijn, en wat smaak betreft verliezen ze het - mijn ervaring is tenminste dat de kleintjes echt meer smaak hebben.
Geplaatst: 2 april 20205 j Stamppot van savooiekool, met een braadworstje er bij Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 2 april 20205 j Russische bladkool en nu echt de laatste keer dit seizoen. Ik heb ook nog een zak salade meegenomen naar huis. De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 3 april 20205 j Pasta uit de oven met pompoen, overwinterde zomerprei en pompoenpitten van eigen oogst en blauwe goudse kaas van etenover.nl (We dachten dat we een stuk bestelde, maar kregen een wiel van ruim 4kg. Dooreten..)
Geplaatst: 4 april 20205 j Gisteren een grote salade met kas sla, winterpostelein, kasspinazie, witlof en bieslook uit de tuin. Er bij pizza met eigen kruiden en tomatensaus. Voor vandaag heb ik flink wat snijbiet en prei geoogst, wat het worden moet ben ik vergeten, ik handelde slechts in opdracht van de kok. De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 8 april 20205 j Gisteren aten we een eigen salade met diverse kruiden uet en zelfgemaakte ‘feta’. Smaakte erg lekker, maar niet naar feta. Ook nog een yoghurtsalade erbij met eigen yoghurt en pepermunt. Na hadden we aardbeien niet uet, maar wel met zelfgemaakte vanilleyoghurt en afgeroomde slagroom met zelfgemaakte vanillesuiker. Was zo heerlijk zomers! Was overigens ook heel veel slagroom. Een cadeautje [emoji39][emoji39][emoji39]
Geplaatst: 8 april 20205 j Noodles met vanalles; eeuwige moes, broccoliroosjes, laatste palmkoolbloemen, prei, gebleekte zeekool, wortel en wat buffelstoofvlees. 8 april 20205 j aangepast door Anna3
Geplaatst: 8 april 20205 j Dat ziet er lekker uit. Hier vandaag een noodle soup met snijbiet prei verse knoflook koriander en pepers uit de tuin. Gisteren raapsteeltjes en de dag daarvoor een uitgebreide verse salade, zonder sla dit keer maar wel met allerlei ander groen en witlof. Ook is er weer een zuurdesembrood gebakken, maar we moeten die echt veel groter gaan maken met nu zeven mee-eters. 8 april 20205 j aangepast door Patrijs De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 9 april 20205 j Ik zag al mijn paprika’s en kreeg toen een flashback naar een napolitaans lunchgerecht. Gebakken knof met paprika en mozzerella. Aangezien de gemaakte feta wel wat weg heeft van mozzerella, stond dit gisterenmiddag op het menu. Was smullen! Vanmiddag weer [emoji51]
Geplaatst: 14 april 20205 j Weer een vers brood gebakken! Nog maar een halfje over. Leuk zo dat geëxperimenteer met zuurdesem. Dit was wel de kleinste tot nog toe. Beetje raar aangezien deze flink gerezen was vannacht. We eten trouwens elke dag salade uet. Zo ook gisterenavond. Ik heb sinds 2 weken geen krop sla meer gekocht. Ole! En vandaag de eerste oogst radijs. Dat gaat ook door de sloaiDe 4 eigen asperges gaan in een voorafje met appel. Rest van het menu moet nog verzonnen worden.
Geplaatst: 14 april 20205 j Mjammie. Wil ook weer aan de zuurdesem, maar er is hier nergens meel te krijgen. Al weken niet. Idioot. Heb gelukkig nog een aantal kilo uit een glutenvrije-periode, maar da’s niet geschikt voor zuurdesem. Althans. Mij nooit goed gelukt. Hier zuurstokroze zuurkoolschotel. [emoji4]Door zuurkool van rode kool, en wat bietjessap als smaakmaker voor de puree. Heel raar gezicht, soort chipolatapudding ofzo. Of een reuze tompouce?Nou ja. Het smaakt best!(Die witte kleffe rondjes zijn schijfjes banaan. En er zit natuurlijk ook gehakt in van eigen knor) wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 14 april 20205 j @Charly als je in de buurt wilt geraken, kan ik je wel een potje starter geven en heb vandaag nog bij de jumbo 2 kg tarwe gekocht. Kan je daar ook wel wat van geven. Moet je alleen nog roggebloem fixen. Je zuurkoolschotel ziet er inderdaad uit als een mega tompouce! Mijn tweede broodbakexperiment van vandaag was met de brood bak machine. Die is er na 2 uur en 15 min mee opgehouden. En ervoor gezorgd dat de aardlek er mee ophield. Met poging 2 ook. Dus... dat brood is zeg maar mislukt. Gelukkig aten we geen brood voor het avondeten, maar wat anders. Alleen de salade uet incl de radijzen. 4 lekker knapperig en sappig. Precies hoe ik het lekker vind. Nummer 5 was zo smerig bitter. Net een hap diesel. Precies hoe ik het niet lekker vind. Brrrr.....
Geplaatst: 16 april 20205 j Broccolisoep met palmkool (eindelijk zelf ipv de kippen!) met eigen bouillon en knoflookpasta. De noedels waren niet uet maar een gedeelte van de vulling wel. Vanavond hetzelfde want was veel en veel te veel.
Geplaatst: 16 april 20205 j Verse kropsla uit eigen tuin, komkommertje er door heen, lekker biefstukje erbij met gebakken aardappels en champignons
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.