Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Snelle inmaak voor restjes


Anna3

Recommended Posts

Restjes groente, houtige eindjes van asperges, stengels van bloemkool, bietjes en broccoli e.d. zijn heel makkelijk te gebruiken voor snelle inmaak.

Potjes steriliseren is niet nodig, inmaak moet in de koelkast bewaard worden en kan is ca. 2 weken houdbaar.

 

125ml wittewijnazijn, rijstwijnazijn, appelciderazijn of rode wijnazijn (afhankelijk van de groente of wat je lekker vindt)

250ml heet water

75g suiker

2 tl zout (de maatlepels, niet die om in de thee te roeren)

1 cup Fijn gesneden of dun geschaafde groente

1 tl kruiderij naar smaak of bijv. een paar plakjes gember, chilipeper, citroenschil of laurierblad

 

Meng azijn, heet water, suiker en zout. Roer tot suiker en zout opgelost zijn. Dit kan in een pan op het vuur, maar als je kraanwater heet genoeg is ook gewoon in kom.

Doe groente en kruiden in een azijnbestendig bakje of glas. Mix goed.

Giet het hete azijnmengsel over de groente en laat minimaal  20 minuten staan.

Als het is afgekoeld, afdekken en in de koelkast zetten. Ca. 2 weken houdbaar.

 

Bijv. asperge-eindjes met laurierblad, plakjes radijs met mosterdaad en venkelzaad, stengels van bietjes in stukjes van 1 cm, koolstengel met tijm en peperkorrels, lenteui met gember, mini bloemkoolroosjes met schijfjes wortel en stukjes rode kool.

 

 

20200519_113507.thumb.jpg.58bf613b7e9550930c826ba472c0297e.jpg

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...