Jump to content

ABC kruid / Parakers


geedee

Recommended Posts

Ik heb dit jaar het ABC kruid (oftewel parakers) voor t eerst bij mn kruidenverzameling.

 

Heeft een apart pittige sensatie vooraan op je tong en tintelt nog even na. Ik vind t wel lekker maar weet eigenlijk niet wat ik er mee kan behalve in een salade doen of op een broodje kaas.

 

Heeft iemand van jullie ideeën of ervaring cq recepten wat je er allemaal mee kunt?

 

977_a4be30c42cd2c3fab3c6a8412d95f493.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ja 3 dagen lang moeten huilen duhhhh

 

Inet:

De blaadjes van deze populaire groente in Madagaskar en rond de hele Indische Oceaan zijn lekker in pittige salades met rucola en korianderblad. Te gebruiken voor het genezen van chronisch droge ogen (bijv. na een oogoperatie) gebruik de uitgebloeide bloemknoppen en neem daar een héél klein stukje van.

Kauw dit in zijn geheel op, je ogen zijn dagenlang geactiveerd.

De bloemen worden ook Buzz Buttons, Szechuan buttons, Sansho buttons, en electric buttons genoemd.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Heeft iemand van jullie dit ook al uitgeprobeerd, voor de droge ogen?Ik heb het een tijd terug gelezen en mijn moeder heeft heel veel last ervan, maar ik durf het haar niet te geven omdat ik er nog totaal geen ervaring mee heb.

Ben benieuwd naar jullie reacties!

Ik zeg maar zoo, das korter dan dierentuin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Geweldig plantje. Tijd op Madagascar gewoond en daar is het onderdeel van de nationale schotel en word in zeer veel gerechten verwerkt. Goed verwekt met rundvlees en rijst is het echt heerlijk. Heb ze nu zelf ook weer staan.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ik heb hier ook wat plantjes van staan, opgekweekt uit zaad en er komen nu bloemetjes aan. Eet je die bloemen (kleine stukjes, I know) alleen als ze uitgebloeid zijn, of ook al eerder, als ze nog in bloei staan?

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Bon. Ik heb net een half bloemetje opgegeten en de andere helft aan mijn wederhelft gegeven. Zacht gezegd een hele bijzondere ervaring...

 

De enige vraag waar ik nu nog mee zit is hoe ik in hemelsnaam de rest van de bloemen ga gebruiken. Heeft iemand een recept voor deze bloemen met een wat minder tintelige of heftige uitkomst?

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link to comment
Share on other sites

Wordt nu met de minuut nieuwsgieriger naar deze dame.. is het te laat om nu nog te zaaien?

En hoe gebruik je het dan in gerechten?

 

Ik denk dat ik wel een plantje voor je uit kan graven, misschien gaat het wel goed in combinatie met een vijg? Ik vermoed sterk dat ik ze zelf niet allemaal op ga eten...

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...