Jump to content

Vandaag zuurkool ingelegd


meekje

Recommended Posts

Leuk! Waarom doe je er karnemelk bij? Ik doe er alleen zout en wat kruiden (peper, laurier) bij..

Wel een leuk werkje he? Die van vorig jaar was hier goed gelukt, die van dit jaar staat al weer even te 'blubben'

Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem!

www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Hier een link van de website waar wij het van gemaakt hebben:

http://www.natuurlijkemolen.nl/NM/nl/pg_33.html

hoop dat dit zo werkt!

 

Had eerst andere foto's in mijn oorspronkelijke bericht en probeerde daarna wat uit en nu is de helft weg...ben niet zo handig met die dingen

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link to comment
Share on other sites

Ik werk nu alleen nog maar met de kleinste pot. Voor 2 personen is dat al leuk, en de grote pot die we daarvoor hadden was echt veel te groot. Te veel zuurkool om weg te eten

Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem!

www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Je moet wel even over een soort drempel... om iets te gaan eten wat al heel lang in een pot staat te soppen Maar het is erg lekker, en ook erg makkelijk. Een leuk klusje voor een regenachtige dag. De 1 stampen, de ander kool schaven

Ik las in het weck-inmaak boek dat je de zuurkool ook kunt wecken zodra het de (naar jou smaak)juiste zuurgraad heeft bereikt. Dat wil ik dit jaar eens doen, omdat de boel natuurlijk steeds zuurder wordt in die pot.

Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem!

www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Daar heb ik denk ik niet zo'n probleem mee. Ik neem aan dat de zuurkool uit de supermarkt ook een tijdje heeft gelegen. En hoe dat is ingelegd, dat wil ik denk ik niet eens weten

Hoe lang is de gemiddelde duur van zuurkool in de pot?

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Het moet zo'n 6 a 8 weken staan voor je het gaat eten. Maar daarna is het waarschijnlijk afhankelijk van de temperatuur, de koolsoort, hoe vaak je de pot open doet om er wat uit te halen, etc.

Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem!

www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/

Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook

Link to comment
Share on other sites

Mega leuk!! Was het al van plan, maar het wordt volgend jaar. Goed te weten dat er 5 liter potten zijn. Ik kom alleen bij de brouwmarkt en ik vond de kleinste al zo groot. dus ik ga ergens anders verder zoeken. Ben benieuwd naar je resultaat!!

 

 

Wij hebben begrepen dat je hem niet helemaal vol hoeft te doen, wij hebben de pot wel voor de volledige 8 kilo kool gebruikt.

Tegen ons is gezegd dat de kool na vijf tot zes weken te eten is.

ALs je de smaak dan goed vind en niet verder wilt laten zuren kun je de kool ook invriezen...niet dat wij dat van plan zijn

Eerst maar eens kijken hoe het uitpakt, het is gewoon erg leuk om te doen en de pot staat hier lekker te blubberen!

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...