Jump to content

De Vikingen!!! (markt)


jasmin

Recommended Posts

vikingers-300br.jpg

 

Heeft u een voorliefde voor ambachtelijke producten? Bezoek dan in het weekend van 22 en 23 oktober de historische Vikingmarkt op Landgoed Schothorst. Vele Vikingen zullen in authentieke Vikingkleding ambachten demonstreren en producten verkopen. Ook geven zij bezoekers informatie over het leven in de periode rond 800 na Christus.

 

Op de Vikingmarkt, die gratis toegankelijk is voor volwassenen en kinderen, worden vroegmiddeleeuwse ambachten gedemonstreerd, zoals smeden, werken met textiel (kleding naaien, naaldbinden, wol verven met authentieke en natuurlijke verstoffen) en het koken van middeleeuws voedsel op open vuur. Daarnaast zijn er diverse handelaren met vroegmiddeleeuwse producten aanwezig. Zij bieden hun waren op authentieke wijze te koop aan. Glazen kralen, zilveren sieraden en gebruiksvoorwerpen van hout, zilver, been, ijzer, brons, en textiel vormen een greep uit de producten. Ook boogschieten en vechtdemonstraties ontbreken niet.

 

U bent van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom op het Middeleeuws Erf van Landgoed Schothorst, Schothorsterlaan 21, Amersfoort.

Link to comment
Share on other sites

Wat jammer dat ik dit bericht niet eerder gezien heb! Ik had er graag naar toe gegaan. Rond het pinksterweekend is er in het prehistorisch museum in Eindhoven ook altijd een markt. Daar ben ik regelmatig geweest. In de loop der tijd heb ik daar mooie drinkhoorns gekocht, sieraden, handgeweven stoffen en vooral inspiratie opgedaan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...