Jump to content

Hallo, mag ik me even voorstellen.


alegro

Recommended Posts

Mijn naam is Alexander,

 

ik woon in Kerkrade en heb afgelopen jaar het onbenulle idee gehad om wat zaden en aardappelen uit Zuid Amerika mee te smokkelen naar Nederland. Zaden van de:

Cultivar Capsicum Baccatum (Aji Amarillo),AjiAmarillo.jpg

Cultivar Capsicum Chineses (Aji Panca en Aji Lemon); ajipanca.JPG

en de Cultivar capsicum Pubescens (Rocoto). img_5609.jpg

 

 

De zaden van de Capsicum Baccatum heb ik in Februari/Maart ontkiemd en heb afgelopen week de vruchten mogen proeven. Om een uitstekend klimaat voor de planten te blijven behouden heb ik ze meerdere malen moeten verkassen. Van binnen naar buiten, naar binnen, naar buiten, etc....

 

Het resultaat (de smaak) was verbluffend.

 

De planten komen van origine uit Peru en de Chili's zijn belangrijkste ingredienten in de Peruaanse Keuken. Niet vanwegen de scherpte, maar meer vanwegen de tiperende smaak. Als je een beetje googelt naar de woorden: "Aji de Gallina", "Causa Limeña", Lomo Saltado, Anticucho, Ceviche, dan zal je deze chili's in al deze gerechten tegenkomen.

 

Het zijn, zoals je misschien weet meerjarige amazone planten, dus kunnen absoluut onze winters niet aan.

 

De planten bloeien normalerwijze hun hele leven en groeien dus ook hun hele leven, tot dat de temperatuur daalt onder de +/- 10 grade celcius, dan vallen alle bloemen uit. Gelukkig de vruchten niet waardoor er dan wel nog een product overblijft.

 

Ook heb ik aardappelen meegenomen uit Peru. De olluquito (Ullucus tuberosus) en de papa amarilla (een specifice Solanum tuberosum soort). Ook deze (eenjarige planten) zijn met succes gelukt.

 

In Nederland wonen ongeveer 4000 peruanen, die goud betalen voor deze lekkernij. En deze producten zijn niet te verkrijgen in Nederland en al helemaal niet vers.

 

Volgend jaar 2012 ben ik dringend op zoek naar een iets grotere moestuin (1 a 2 hectare) met en zonder kas, voor het produceren van deze planten. Dus die genige die net als ik brood in zien, laat gerust iets van je weten. Ik heb voldoende genetica voor 10 hectare.

 

 

Groetjes,

Alexander

Zoek op Facebook naar "Aji Amarillo" en je vind fotos van mijn Planten..

Link to comment
Share on other sites

Hallo Alexander, welkom hier, ook uit het zuiden des lands dus wie weet, kunnen we eens n keer "aan de ruil" gaan

 

Leuk van dat "smokkelen"..doe ik ook wel van vakantie....en helemaal geweldig als de zaden hier dan ook niet alleen uitkomen maar ook vrucht dragen.

 

Ook slim om een soort te kweken die hier niet verkrijgbaar is en wel grappig...in je sub-tekst meteen een speurtocht naar foto's via google Het speurtocht-seizoen is namelijk net geopend op dit forum: prijsvraag-win-een-cadeaubon-van-beteretuin-nl-t3307.html

 

Veel plezier!

Link to comment
Share on other sites

Ook heb ik aardappelen meegenomen uit Peru. De olluquito (Ullucus tuberosus) en de papa amarilla (een specifice Solanum tuberosum soort). Ook deze (eenjarige planten) zijn met succes gelukt.

En dat in deze slechte kwakkelzomer, of stonden ze in een kas? Hoe groeien ze, anders dan onze bekende aardappelplanten? Moet ik wat betreft smaak aan een zoete aardappel denken?

 

1 hectare is in ieder geval een flinke lap grond

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Nu een tijdje verder is er behoorlijk wat gebeurd.

 

kijk mijn facebook pagina: Aji amarillo en Holanda.

 

Ik lever momenteel aan verschillende peruaanse restaurants en steek veel tijd in het overtuigen van de overige restaurants om te expirimenteren met de Aji Amarillo. Een voortreffelijk product dat een heerlijke essentie geeft aan het eten (En ook nog gezond is).

Zoek op Facebook naar "Aji Amarillo" en je vind fotos van mijn Planten..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...