Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

Hier mijn zadenruillijst..Voor een groot deel eigen oogst tenzij anders vermeld.

 

Tomaten:

zwarte tomaat

Black Prince

Tigerella

 

Coeur de Boeuf

Zuckertraube ( Bolster)

 

Green Zebra

Peper en paprika`s

 

 

Paprika Jubilanska (Bolster)

 

Pompoen e.d.

Lagenaria extra long dipper (Diana)

 

Lady Godiva ( eigen oogst, weet nog steeds niet of ze zaadvast is..ik ga het zelf wel proberen)

 

Andere groentes en kruiden:

Puy lentilles oftewel donkergroene linzen (zaad van bio-boer hier uit de meuse)

Mengsel van hier in FR. verkregen slasoorten, met oa St Antoine & rucola ( alles voorjaarszaaisla)

 

witte raapjes ( Vreeken)

 

 

Dille

Goudsbloem Calendula officinalis

 

Bloemen:

Paarse morgenster, Tragopogon porrifolius

Ipomea, klimmende winde paars

Coreopsis, meisjesogen

Rode en roze violieren

 

 

Iedereen die met mij ruilt krijgt een aardige hoeveelheid zaad,(behalve misschien van de blauwe tomaat als er veel aanvragen zijn, maar minimaal 8 zaden) en het valt verder ook te bespreken,( b.v. in het geval van linze als je echt een kweek op wilt starten dan zijn 20 linzen niets) ik moet zeggen dat ik soms echt miniem zaad terug heb gekregen..-b.v. twee zaadjes- en dat niet eens van heel speciaal zaad of zo, maar van mensen die graag iets van mij wilden.

Dus als je wilt ruilen overleg ik nog graag op de p.b. de hoeveelheid te versturen of te verkrijgen zaad.

 

Sorry dat ik het zo stellig stel, maar dat naar aanleiding van eerdere ietwat teleurstellende ruilingen.

 

Wat ik zoek:

 

 

 

tuinbonen ( alle soorten)

 

vorstbestendige roodlof-radicchio/of/en najaarsradicchio

 

Bontbladige O.I. kers

 

St. jansui

 

Peter peper (krijg ik Zengrow?)

 

 

 

 

 

ik verstuur het zaad vanuit Nederland en daar kan het ook naar verzonden worden..scheelt weer centjes(dubbeltjes zelfs..wie kent ze nog )

aangepast door Gast

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

ik heb wel een paar stekken van de eeuwige moes voor je. ik hoef er niets voor terug

ik heb de eeuwige moes begin dit jaar van Jorieke gekregen en ze doen het uitstekend!

het is dus een gift die blijft geven....leuk he?

Geplaatst:

Dat is fijn Eva..ik betaal je iig de verzendkosten. Ik zal je mijn adres pb-jen

 

Om nog even terug te komen op mijn opmerkingen over het ruilen..deze waren vooral vanwege 2 slechte ervaringen.Ik heb er nu al weer spijt van dat ik het erop heb gezet..zeker na het aardige bericht van Eva Wil je iets van mij lijst en heb je niets te ruilen kan je natuurlijk ook zo krijgen... ( ik verschiet een beetje van kleur )

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Denis, Eva en Jasmin, ik pb jullie ff..

 

Edit:En wie er verder in iets geïnteresseerd is, of iets van mijn lijstje heeft: stuur maar een pb-tje

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Dag Jet, als je nog zaadjes hebt van de Hot Apple dan ben ik wel geïnteresseerd. Het ziet er mij een hele mooie peper uit. Is een beetje scherp geworden na het afrijpen of echt mild gebleven?

783_b029ebd9a6b86a195d0d63fd8718ee53.jpg

 

Hier mijn kweek/ruillijst.

 

Groet,

Bas

Geplaatst:

Bas ik hou Hot Apple voor je apart. Ik vond hem aardig heet toen hij rijp was, maar ik ben zeker geen pepersmaak/hitte/criterium.

Je lijst heb ik gezien, ik zoek nog een peper, misschien staat hij erop onder een andere naam..het is de peter peper...

Stuur maar een pb met je adres

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

ik heb hier wel chioggia bietjes en een goeie erwt , pastinaak en twee soorten tuinbonen, moet alleen even kijken welke het zijn, even vergeten , liggen voor je

althans...bijna, de zaaddoos staat bij mijn ouders en is van de week weer hier

de bietjes en de erwt vrij veel zelf, pastinaak ook, tuinbonen moet ik even kijken

 

weet niet of je ook interesse hebt in nog andere tomaat of peperplanten?

heb namelijk ook nog zaad van een italiaanse zeer milde peper

en een turkse milde peper

of iets heets mocht je het willen proberen chocolate habanero bijvoorbeeld, of madame jeanette

 

ik zou in ieder geval veel interesse hebben in de hot apple , potimarron, puy linzen en de groene zebra (soieso, tomaten zijn leuk )

Geplaatst:

Lijkt me helemaal geweldig. Nee,peperzaden heb ik ondertussen zat, ik ben geen grote pepereter. Alleen de Peter peper zoek ik nog.

 

Inderdaad Koert, en alleen om de Fransen..die lachen zich met een rood hoofd een deuk ( het is eigenlijk een heel preuts volkje hoor, ondanks hun image van o lala...)

Sonnee ik stuur je een pers .ber.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Rechts de zwarte tomaat, achter de Coeur de Boeuf ( welke tomaat ik ook zaai, ik zal altijd de Coeur de Boeuf zaaien, megasmaak&opbrengst!)

links naam even kwijt ( ik heb er toch geen zaad van,,iets Italiaans?) midden Tigerella, vooraan de blauwe OSU die erg meegevallen was, ik vond hem eerst niets, groeide langzaam, en werd alleen paarsig..nu eet ik ze nog steeds, de plant bleef lang goed en de laatst geplukte vruchtjes rijpen goed af. Van een plant heb ik een fikse opbrengst gehad.Uiteindelijke viel de smaak ook mee, niet zo zoet als waar ík van hou, maar vriendinnen en man vonden hem heerlijk.Jos vond het de mooiste plant in mijn kas.

 

Links vooraan de Mexicaanse komkommer.

783_75d691556dd6fab70c7838360a1e188a.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik vond ze zozo..kindertjes vonden ze wel grappig. de schil is wat dikkig en daar hou ik niet van..ik ben een zeurpiet met gekke substanties in de mond..( yoghurt met verse mandarijntjes b.v. daar krijg ik kippenvel van )

Ik heb ze gebuikt voor inmaak, maar nog niet gegeten..:

 

 

783_80fab05f42f0ac06ef6ed0669e2a2553.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Heel tof zo heel voor inmaak, vers vindt ik het bitter komkommer smaakje hebben niet lekker, ingemaakt ik neem aan op zoet/zuur als augurk ziet er schitterend uit en lijkt me veel lekkerder.

Zit in het potje daarnaast oostindische kers zaaddoosjes ? (wat heb je daar voor gebruikt/vloeistof?)

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:
Bas ik hou Hot Apple voor je apart. Ik vond hem aardig heet toen hij rijp was, maar ik ben zeker geen pepersmaak/hitte/criterium. Je lijst heb ik gezien, ik zoek nog een peper, misschien staat hij erop onder een andere naam..het is de peter peper... Stuur maar een pb met je adres

 

Dag Jet, bedankt, ga ik doen en ik ga de peper penis peper voor je regelen.

Geplaatst:

Niemand voor de bloemen?

De Paarse morgenster werd vroeger gegeten in Nederland..als groente niet zo bijzonder begreep ik van Jorieke,( het schijnt dat je de scheuten ook gebleekt kunt eten) maar wat een prachtige bloemen in de morgen!783_1fb78d7f8445d36f7621fca6053868b8.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Of de Verbena Bonariensis, die heb ik twee jaar geleden gezaaid en die blijft sindsdien als vaste plant, prachtig tussen de kruiden of aan de rand van de groentetuin..en veel vlinders!

 

783_db462b1949a179dcb450534d1481b3e5.jpg783_545ea337129db973c3157d42bb24bd69.jpg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik heb nog wel intresse in deze plant .

Ik hou enorm veel van vlinders en wil wel zo'n vaste plant !

In de mexicaanse komkommer heb ik ook wel intresse .

Bij de mexicaanse komkommer dacht ik eerst wel aan de olijfkomkommer .

Maar ik denk dat ik mis ben

Als je eveloppe nog niet klaar is natuurlijk

Vandaag stuur ik je eveloppe met boontjes op

Geplaatst:

Leuk, je zal er plezier van hebben!

De Mex.Komkommer gaat nog net, ik verdeel ze tussen jou en Greetje en Dennis, ik haal ze nu van het lijstje..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Ik vond ze zozo..kindertjes vonden ze wel grappig. de schil is wat dikkig en daar hou ik niet van..ik ben een zeurpiet met gekke substanties in de mond..( yoghurt met verse mandarijntjes b.v. daar krijg ik kippenvel van )

Ik heb ze gebuikt voor inmaak, maar nog niet gegeten..:

-afbeelding-

 

Als ik het goed zie is dat takje van de dille???

Dat heb ik ook nog in de tuin staan nu, kan ik dit ook drogen ofzo?

En hoe doe ik dat? Zie er nog leuk uit, heb het laten staan maar weet verder niet wat ik er mee moet Las wel ergens dat je het kon gebruiken bij komkommer in zoetzuur zetten of zoiets. Maar geen flauw idee hoe

 

Maar 't lijkt op dat van uw foto! Dus volgens mij is het hetzelfde

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...