Kruidje Geplaatst: 23 januari 2012 Geplaatst: 23 januari 2012 Jorieke, jullie hebben gewoon een GROTE diepvries nodig... Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu
Jorieke123 Geplaatst: 23 januari 2012 Geplaatst: 23 januari 2012 Nee, ik wil juist zo weinig mogelijk invriezen. Veel groenten gaan we dit jaar inkuilen (wortels, bietjes, aardperen etc.), beter bewaren (kolen, pompoenen, etc.) en op het land laten staan (boeren kool, prei)Maar dan nog... gezouten ham en worst is dan bij ons een groter risico. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Nicolette Geplaatst: 23 januari 2012 Geplaatst: 23 januari 2012 Het is de moeite waard om uit te vissen wat die mensen fout hebben gedaan want ik denk dat het wel iets met de hygiëne zal zijn geweest. En dat je je niet al teveel zorgen hoeft te maken. Misschien is het ergens na te vragen. Quote
appelvrouw Geplaatst: 23 januari 2012 Auteur Geplaatst: 23 januari 2012 Hebben jullie ook gelezen hoe dat dan kan bij ham? Want dat is toch geen bereiding zonder lucht... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
marianne81001 Geplaatst: 23 augustus 2012 Geplaatst: 23 augustus 2012 Op agf.nl in het archief staat een artikel over veilig inmaken in 2 delen voor de mensen d ie bang zijn voor botulisme. (exacte link heb ik nog op de pc staan, zit nu op tablet)Staat ook in bij de meeste groentes hoe je de potten best vult (warm of koud) en hoe lang dan in de snelkookpan, zo dat de temperatuur boven de 120 graden komt. Bij die temperatuur overleeft botulisme niet.Ben nu bezig met de bonen en bieten, de bonen koken in de pot gewoon na als de druk van de pan afgegaan is, dus neem aan dat die ruim de veilige temperatuur bereikt hebben. Ik heb zelf vorig jaar kleine hoeveelheden ingemaakt, om te proberen of het idd lukt met de snelkookpan, gister de laatste sperciebonen ervan gehad, en smaakte prima. Volgend jaar is het plan om in de gezamelijke tuin rond de flat samen met de bovenburen meer te gaan telen zelf. Quote
appelvrouw Geplaatst: 23 augustus 2012 Auteur Geplaatst: 23 augustus 2012 Dat is fijn om te horen! Ik ben erg geïnteresseerd in inmaken in de snelkookpan( ik had bijna al uit Amerika zo`n pressure canner-pan laten komen..dat is helaas erg duur) Kan je iets meer vertellen over het wecken in je snelkookpan? (Met welke grootte potten bv, hoe groot is je pan, hoe lang kook je dan bieten, bonen etc....)Misschien wil je er een topic over maken bij de inmaak en bewaren afdeling? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
marianne81001 Geplaatst: 24 augustus 2012 Geplaatst: 24 augustus 2012 Ik heb via marktplaats vorig jaar een snelkookpan met 2 standen overgenomen. Die op de 2e stand, en dan een krappe 20 minuten koken (na bereiken druk) en zlef van de druk af laten gaan.Zal zondag een uitgebreider topic openen. Ik gebruik vooral de potten waar normaal ook groente in gezeten heeft (niet de "koude" potten als augurk enzo gebruiken die knappen.) dus de dikker glazen met schroefdeksel. D maat zo dat de potten allen ongeveer even groot zijn, en elkaar onder het koken niet raken. Dan zouden ze kunnen spatten. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 24 augustus 2012 Geplaatst: 24 augustus 2012 Wij eten nog steeds courgettesoep van vorig jaar, en ook hebben we vanmiddag een pesto-boordje uit pot gegeten. Ook vorig jaar geweckt. Omdat het uit pot toch wat droog brood is, bakken we dunnere plakken even op in de koekenpan. Zo krijg je heerlijk geroosterde pesto broodjes. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
helena Geplaatst: 11 september 2012 Geplaatst: 11 september 2012 Omdat ik na het koken van bonen, eindelijk wist wat werd bedoeld met "draad", moest a la minute een andere groente hiervoor in de plaats komen. Doppertjes uit de vriezer met geweckte worteltjes, die smaken echt goed Quote
RobO Geplaatst: 13 september 2012 Geplaatst: 13 september 2012 dilleboontjes, yuck, veel te zout wegens verkeerd lezen van het recept 50 g ipv 5 g.. morgen nieuwe poging... Quote
appelvrouw Geplaatst: 20 januari 2018 Auteur Geplaatst: 20 januari 2018 Een heel oud topic door mezelf opgestart en nu weer naar boven geschopt. De meeste inmaakt zit in de vriezer, ik heb wel veel zoetzuur ingemaakt en daarvan moet ik zeggen dat ik de komkommers a la cornersmith erg lekker vind. Ook de zuurkool, zowel die van de rode als van de witte kool bevalt goed uit de vriezer.Het vacumeren van rauwe groente bevalt voor de cobra spercieboontjes ook goed! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Ciska Geplaatst: 20 januari 2018 Geplaatst: 20 januari 2018 Hey Jet,In welk opzicht bevalt het rauw vacumeren van de boontjes? Behouden ze de bite?Want er gaat natuurlijk niets boven vers....maar ook wij hebben de vriezer vol met cobra bonen....we hebben ze wel eerst geblancheerd...maar het is toch niet je van dat. Vooral als wij sambal goreng boontjes gaan maken, dan heb je ze liever wat steviger.....Dus blijven wij zoekende...Ik heb ook boontjes geweckt en die zullen we ook proberen...ben benieuwd Quote
appelvrouw Geplaatst: 20 januari 2018 Auteur Geplaatst: 20 januari 2018 Ciska ik had ze rauw en gevacumeerd ingevroren..ik vond het niet zo slecht. Niet helemaal de bite als vers maar niet dat kartonnerige zeg maar en de smaak viel me ook mee. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Ciska Geplaatst: 20 januari 2018 Geplaatst: 20 januari 2018 Okee, dus het proberen waard....we gaan eens op jacht Quote
Mellie Geplaatst: 21 januari 2018 Geplaatst: 21 januari 2018 Ik had een emmer vol ingemaakt volgens een recept waar iedereen in het inmaaktopic laaiend over was. Smaakte zo verschrikkelijk zoet, dat doe ik nooit meer. Echt zonde. Quote
Anna3 Geplaatst: 21 januari 2018 Geplaatst: 21 januari 2018 Heb ook een pot komkommers a la cornersmith opengemaakt van de week. Vond ik ook erg lekker! Was een beetje bang dat het heel zoet zou zijn, omdat Mellie dat had gezegd. Als je het vergelijkt met de courgettes op zoetzuur uit het Weckboek, dan is dit echt niet superzoet. Natuurlijk is inmaak met suiker en azijn zoet, maar er blijft hier nog genoeg zuurs over! Heb vanmiddag een potje tomatenrelish (recept uit een duits tijdschrift) geproeft en ook die is goedgekeurd Het bonengesprek doet mij eraan denken dat ik nog een pot ingemaakt sperziebonen heb staan. Moet ik van de week ook maar eens proeven. Quote
Mellie Geplaatst: 21 januari 2018 Geplaatst: 21 januari 2018 Ik vraag me nu toch weer serieus af of ik dan een lees- of weegfout heb gemaakt mer het recept of dat er iets aan de hand was met mijn smaakpapillen... misschien moet ik maar weer een poging wagen en het proeven. Ik vond het alleen zo weeïg zoet smaken, dat ik dat eigenlijk niet durf. Ik ben een mietje, i know! Quote
Charly Geplaatst: 21 januari 2018 Geplaatst: 21 januari 2018 Mellie, ik heb em ook. De volgende keer dat we elkaar zien (kaas maken. Ooit gaat het lukken hoor!), moet je em es proeven bij mij dan. Ik ben er ook ontzettend kapot van (veel dank Appelvrouw voor het delen! ! )Maar het kan ook zijn dat jij meer zuur aangelegd bent? (Qua pickles dan he ) Quote wees bevriend met kleine dingen
appelvrouw Geplaatst: 21 januari 2018 Auteur Geplaatst: 21 januari 2018 De Fransen vinden het ook vies hoor, maar foutje kan ook. Ik ben nu bezig met jams van het fruit uit de vriezer te maken, ik vind het meeste fruit uit de vriezer wel lekker maar de overrijpe mirabellen heb ik toch een flinke uitgeperste citroen in de jam meegegeven. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
geedee Geplaatst: 24 januari 2018 Geplaatst: 24 januari 2018 Bloemkool Bah......was veel te zacht Volgens recept 10 minuten koken en dan 40 minuten wecken op 90 graden Iemand andere ervaringen? Quote
Ciska Geplaatst: 24 januari 2018 Geplaatst: 24 januari 2018 Nee geen ervaring met geweckte bloemkool... Maar ik zou hem vooraan rauw in potten doen en daarna de tijd wecken, met wat zout. Geweckte bietjes en aardappelen zijn wel lekker...verder heb ik nog staan: boerenkool, snijboontjes, sperziebonen, bietjes, koolraap, wortelen en aardappelen. Moeten we nog proberen.. Quote
Mellie Geplaatst: 25 januari 2018 Geplaatst: 25 januari 2018 Yes, ik heb vandaag de cornersmith augurk van Charly geproefd en ook deze vond ik mierzoet. Volgende x het recept met andere verhouding suiker en wat chili’s erin. Grinnik, vond het toch wel een beetje een opluchting. Quote
Anna3 Geplaatst: 30 januari 2018 Geplaatst: 30 januari 2018 Pot komkommers in Gurken Aufguss opengemaakt, in Duitsland staat dat in zo ongeveer elke supermarkt bij de afdeling olie en azijn. Ook prima te eten, net augurken die komkommers Wat zuurder en minder kruidig dan de Cornersmith-komkommers, typisch zuursmaakje wel. Zuurder dan dit hoeft niet wat mij betreft, het zuur overschaduwt de smaak van de kruiden. Oh en de pot met sperziebonen staat inmiddels beneden. Vanavond proeven. Quote
appelvrouw Geplaatst: 30 januari 2018 Auteur Geplaatst: 30 januari 2018 Ja en wat vond je van de Lievevrouwe bedstro gelei met druivensap Anna? Ik heb een pot op en vond het heerlijk. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Anna3 Geplaatst: 30 januari 2018 Geplaatst: 30 januari 2018 Ja die vind ik ook voor herhaling vatbaar, de pot is gelukkig nog niet leeg! Heb met dat doel ook lievevrouwebedstroplanten gevraagd (en gekregen) op de vorige MTFD Waar gebruik jij 'm voor? Ik tot nu toe bij kaasjes. M'n ingemaakte bonen (met dille) schijnen bij 8 maanden het lekkerst te zijn, dat is pas in april. Misschien moet ik die pot dan maar meenemen naar de MTFD. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.