Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:

Hallo allemaal,

 

Bij mij in de buurt is een walnootboom omgehakt (de boom stond naast een heuvel en door een verzakking van de grond was de boom instabiel geworden). Deze walnootboom ligt nu op de grond. Er zitten heel veel groene vruchten aan de boom. Gaan deze noten nog uitrijpen aan de boom? Of kan ik de groene vruchten van de boom plukken en verder in de zon laten rijpen? 

 

De vruchten zijn nu groen met wat kleine bruine vlekjes, en ze zijn al iets zacht en gerimpeld, en kunnen worden ingedeukt met je vinger. Ik heb de groene schil van een walnoot afgehaald (dit ging zonder heel veel moeite, maar hij ging er ook niet vanzelf af). 

 

Hebben jullie adviezen voor deze boom? Kan ik de walnoten gewoon plukken, schillen en drogen? Ik weet dat ze nog niet helemaal rijp zijn maar ik vind het zo zonde om ze maar weg te laten rotten aan de omgehakte boom.

 

Groetjes, 

Lisa

Geplaatst:

Er zijn ook recepten met de groene noten, in ieder geval een likeur. Het kan wel dat ze daarvoor dan net te oud zijn.

 

Maar ik denk niet dat je ze als noten kunt eten. Ze zullen waarschijnlijk gaan schimmelen.

 

Zonde is het niet want de noten composteren en geven voeding aan dieren en bodem.

Geplaatst:

Hier in het noorden vallen de groene noten met bruine vlekken nu al een aantal dagen van de boom.

Dezen laten we gewoon in de serre liggen en daar drogen ze tot de bolster zwart verdroogt. 

Daarna de noten drogen en dan zijn ze gewoon te eten.

Ik zou dus gewoon zoveel mogelijk noten plukken en de gok wagen. Ik denk dat het goed gaat komen.

Geplaatst:

Schillen in een afgesloten pot bewaren. Dit wordt dan vanzelf een notenolieachtige kleurstof 

Groetjes,

Bram

Geplaatst:

Moet je meteen plukken? Anders even een weekje wachten. Als je de bolster er al gemakkelijk af kunt “pellen” zijn ze al een eind op weg. Soms kun je met duim en wijsvinger de bolster al in tweeën breken, dan kan je de noot eruit halen en die verder laten drogen, op een krantje oid. Voor likeur met bolster is het te laat. Er zijn vast andere recepten met jonge walnoten.

 

Maar ik denk dus wel dat de noten nog genoeg afrijpen aan de omgehakte boom.

aangepast door appelvrouw

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Je kunt na drogen er evt ook olie uit persen.

Geplaatst:

Ik haal de bolster er wel altijd met handschoenen af, want anders worden je handen zo groen. Dat vind ik geen probleem, maar dit gaat er niet zo makkelijk vanaf. En dat is wel een probleem.

Geplaatst:

Ja, de kleurstof van de bolsters hecht enorm goed aan je huid. Daardoor kwam ik ooit op het idee om er sokkenwol mee te verven. Het resulteerde in een prachtige, warme, kastanjebruine kleur. 

 

 

walnoot_medium2.jpg

Geplaatst:

Oohh…Arja…..en daar dan sokken van! Moooooi! 

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic