Ga naar inhoud

Featured Replies

Geplaatst:

Welke (ingemaakte, gedroogde, ver-jam-de, ingevroren) groenten en fruit eten jullie nu nog?

 

Ik o.a.: zuurkool, erwten uit de vriezer, mosterdkiemen(van zelfgeteelde mosterd), bonen in vele kleuren, maïs (uit een potje), en af en toe een speciaal toetje met frambozen uit de vriezer. En zodra de vorst weer uit de grond is, graven we steeds wat aardperen op.

Geplaatst:

Oei, nog heel veel voorraad. Uit mijn hoofd:

Vriezer: boontjes, broccoli, tomatenpuree, koolrabi, rodekool, paprika, diverse kruiden, frambozen/bramen/aardbeien als puree of heel

Pot: Komkommer en Augurk, eigengemaakte appelmoes, jam

Gedroogd: rode peper flakes, diverse kruiden

Overige voorraad: knoflook, uien, aardappelen, walnoten

Geplaatst:

wat heb je met de knoflook gedaan om die goed te bewaren, die kun je toch ook op olie zetten?

 

Wout

People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it !

Geplaatst:

Wout, ik heb de knoflook gewoon laten drogen in de open lucht en daarna zijn ze tot strengen gevlochten. Ze hangen bij ons in de garage redelijk koel.

Werkt prima, alleen als het warmer wordt is het uitkijken dat ze niet gaan uitlopen.

Geplaatst:
  • Auteur

Ik heb ze ook gedroogd en ze gevlochten. Ik hak wel eens in de zoveel tijd een boel teentjes fijn en zet ze in de olie in een klein (sambal) potje. Zodat je niet voor elke maaltijd een boel hoeft te pellen.

Geplaatst:

Uit de vriezer behalve aardappels en uien> doperwtjes, boterboontjes, tomanten, basilicum en rodekool.

Geplaatst:

Stelletje stroomverspillers, ik heb de rode kool gewoon op een vorstvrije plek in het stro, de wortelen en bieten (voor het eerst in jaren) in vochtig zand Noem me maar ouderwets

Geplaatst:
  • Auteur

Ja dat ga ik ook doen komend jaar! De witte kolen gingen alleen schimmelen dus heb ik er zuurkool van gemaakt.

Ik wil zo min mogelijk in de vriezer bewaren, en zoveel mogelijk drogen/inmaken/vorstvrij bewaren. Lekker ouderwets

Geplaatst:

Mijn witte kolen staan in de koude kas in een jute zak en tot nu toe houden ze zich prima. De buitenbladeren verharden en vormen een beschermende laag.

Ik moet er wel bijzeggen dat de kas grenst aan de serre en het er niet hard in vriest.

  • 3 maanden later ...
Geplaatst:
O

Pot: Komkommer en Augurk, eigengemaakte appelmoes, jam

 

Wat kun je met komkommer in potten om ze te bewaren?

Heb je een recept ofzo?

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic