Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Pootaardappels lopen uit


Hanneke91

Recommended Posts

Tegen het eind van de zomer vorig jaar, heb ik van iemand paarse pootaardappelen gekregen. Geen idee wat voor soort, ik weet dus ook niet of het vroege of late zijn. Mijn probleem is nu dat ze al flinke uitlopers hebben, sommigen minimaal 10 cm (dat krijg je als je niet regelmatig kijkt ). Wat raden jullie aan, uitlopers er af halen of ze er aan laten zitten. Ik heb ze tot nu toe in een kelder bewaard, maar ik las ook iets over in de koelkast bewaren?

Link to comment
Share on other sites

ik zou er niks mij doen en hopen dat goed gaat, tenzij je nog koeler kan leggen maar toch vorstvrij.

zou uitlopers er enkel van afhalen als ze rotten gaan, mischien wat verder je aardappelen nog uit elkaar leggen dat waneer er 1 rotten gaat hij geen andere aansteekt.

Zal ook eens mijn pootaardappeltjes controleren

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor de antwoorden!! Ik heb ze nu verdeeld. Een deel onderin de koelkast, daar heb ik de uitlopers vanaf gehaald. Een deel in de kelder met de korte uitlopers er nog aan en een deel waar ik de uitlopers vanaf heb gehaald. In de kelder vriest het in ieder geval nooit. Ik ben benieuwd welke nu het beste bewaard blijven!

Link to comment
Share on other sites

Ik had vorig jaar mijn pootaardappelen veel te vroeg gekocht.

Dus dilemma, waar opslaan.

Had er gewoon in de te warme kelder en in de ijskast.

Die in de ijskast waren er het slechtst aan toe vochtig en somigen al rot en steken andere aan, het is er te vochtig

 

Die van de kelder hadden te vroeg scheuten, gewoon eraf geveegd en dan op de juiste datum laten voorkiemen, was niks mis mee.

 

De groothandels van pootgoed hebben hiervoor speciale koude droge schuren.

Link to comment
Share on other sites

Als ik eerlijk ben zien de aardappels er in de koelkast wel het beste uit nu! Ze waren al wat rimpelig, maar dat proces lijkt bij de koelkastaardappels te zijn gestopt? De kelderkasfaardappels doen het opzich ook nog wel prima, die zijn alleen wel zachter en rimpeliger?

Link to comment
Share on other sites

dat komt omdat het in de koelkast vochtiger is.

als ze rimpelig worden zijn ze gewoon droger.

 

als mijn moeder vroeger rimpelige aardappelen had liet ze ze een dag in water weken (met schil en al)

ze trokken dan snel bij...

Link to comment
Share on other sites

Door de scheuten zullen ze ook best vocht kwijt raken uit de aardappel, mischien toch echt wel verstandig om de spreuten eraf te halen, duurt ook nog best lang voor ze gepoot kunnen worden.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
ik heb wat teelt aardappelen maar die beginnen al uit te lopen,

maar ik had ze graag als late aardappelen willen zaaien.

kan ik ze zo nog wel bewaren tot mei?

groeten Edo

 

Gewoon de uitlopers eraf halen. En koud en donker bewaren. Koeling?

Heilige boontjes, ik eet ze rauw!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...