JdS Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Misschien een "beginnersvraag", maar waarin verschillen de wilde bomen/planten ook alweer van de ge-ente exemplaren. Elke keer wordt een "wilde boom/plant" als minder gewenst weggezet. Waarom is dat nou? Waarom is een gekweekte amandel-plant niet leuk? Het gaat de meeste mensen toch niet in eerste plaats om de opbrengst. groeten JdS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frank Houweling Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Omdat de groei van een geente boom veel controleerbaarder is, en een geente boom over het algemeen minder ziektegevoelig is. Ook is bij een geente boom de productie hoger (zoals je zelf al zegt). Quote Kijk ook eens op onze webwinkel: Fruitbomen.net, Facebook, Twitter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 En bij andere fruit/noten soorten weet je dan zeker hoe de vruchten gaan smaken. (Een amandel is wel beter te zaaien en dan ook altijd lekker?) Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Persica († december 2016) Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Bij ge-ente soorten kun je spreken van een soort van garantie, of je idd wel de goede soort fruit aan je boom krijgt. Het zijn als het ware allemaal klonen van elkaar Van een zaailing pit/noot weet je nooit helemaal zeker of je net zo'n lekkere vrucht/noot terug krijgt wanneer je deze opgroeid. Het kan mee/of tegenvallen soms heb je mazzel en soms heb je pech. Wanneer je een appelpit zaait is de kans erg klein dat je hieruit een lekkere mooie appel terugkrijgt. Bij perzik en nectarine is de kans op iets moois alweer veel malen groter, dit komt omdat veel perzik en nectarine's zichzelf met eigen stuifmeel kunnen bestuiven. Tenslotte is elk nieuw ras ooit ontstaan door zaad en een kruising van een andere plant, daarom is er ook zo'n grote diversiteit.Wat je zelf zaait hoeft trouwens niet altijd minder of slechter te zijn dan de vruchten van de moederplant, zo stopte ik 20 jaar geleden samen met m'n dochtertje een kersenpitje in de grond als experiment of ie zou gaan groeien? Zeg nou zelf, is dit een minderwaardige kers omdat ie uit een pitje kwam?Zeker het proberen waard, we genieten hier elk jaar weer van deze overheerlijke 'eigen gemaakte' kersen zaailing kers experiment : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menph Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Opmerkelijk, die stippen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Persica († december 2016) Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 Ja, deze stipjes vindt je ook bij de moederboomkersen terug waar deze pit vandaan kwam, het is een hele dikke stevige kers met een uitzonderlijk kleine "steen". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
powerlite Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 Wat een prachtig resultaat !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dutchess Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Complimente Persica! Wat een schitterend resultaat. Smaakt het ook? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.