appelvrouw Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Hè, ik heb dan wel net zelf rookworst gemaakt toch ik kan toch even geen boerenkool met worst meer zien!Jullie hebben vast hele lekkere en exotische gerechten met boerenkool voor mij in petto..hoop ik. Ik las in een oud AH blad stampot van boerenkool maken en dan blauwe kaas erover brokkelen en even in de oven zetten..dat lijkt me een goede aanzet.Wie volgt met een lekker recept? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaotik Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Ik ken iemand die er soep van maakt... Ik zal et recept es aan em vragen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chaotik Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Kheb et em nog niet gevraagt hoor, maar deze komt met google te voorschijn en lijkt mij persoonlijk best lekker! http://www.smulweb.nl/recepten/1395595/Boerenkoolsoep-op-zn-portugees Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RvO Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Suggestie: http://westher.home.xs4all.nl/recepten/YE%20ABESHA%20GOMEN.htmZelf maak ik dit met eeuwig moes of palmkool, maar het werkt vast ook met boerenkool. Misschien moet je de kooktijden enzo een beetje aanpassen.Eet smakelijk, RvO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted February 15, 2012 Author Share Posted February 15, 2012 Leuk heren ( of zijn jullie beiden eigenlijk dames..ik heb geen idee..;0) )Ik ga vandaag beginnen met die soep..het is alleen toch een beetje boerenkool met worst.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janine~Bustani Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Ik heb nog ergens een recept met zongedroogde tomaten en andere dingen erdoor. Zelf nog niet uitgeprobeerd dus, maar ik ga even voor je zoeken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janine~Bustani Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Gevonden! En ga hem toch deze week zelf ook eens uitproberen Ingrediënten voor 2 personen500 g aardappels 300 gr boerenkool 50 ml melk25 g boter2 eetlepels olijfolienootmuskaat1/2 grote ui -> fijngesnipperd1 rode peper -> ringetjes6 zongedroogde tomaten -> gesneden2 puntpaprika`s->gesneden1/2 bakje cherrytomaatjes250 g chorizoworst -> plakjes1 rookworst Boerenkoolstamp maken zoals gewend, ondertussen chorizo en rookworst in de olijfolie bruin en knapperig bakken. Zongedroogde tomaatjes, rode peper en puntpaprika toevoegen en bak het geheel nog 2 minuten. Schep de chorizo, rookworst, gedroogde tomaatjes, rode peper, paprika en de cherrytomaatjes door de boerenkool. (Volgens mij kan je ook gerust de rookworst eruit halen) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jooze Posted February 15, 2012 Share Posted February 15, 2012 Een variatie met zoete aardappel (bataat) schijnt ook lekker te zijn. Dat met die gedroogde tomaten lijkt me ook heerlijk! Quote Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted February 22, 2012 Author Share Posted February 22, 2012 Nou, de boerenkoolsoep is geprobeerd..sorry, ik vond het niet super. Dat kan best aan mij liggen, ik ben erg soeperig..maar eigenlijk nooit met kool vandaag eten we het recept van Janine..u hoort nog Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janine~Bustani Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 *Is benieuwd* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted February 22, 2012 Author Share Posted February 22, 2012 Nou: Lekker!Ik moest wel knutselen omdat ik minder ingrediënten in huis had als ik dacht. Dus geen paprika maar meer gebakken ui en zongedroogde tomaat..want: ook geen cherry tomaatjes. De chorizo had ik aangevuld met kleine plakjes gebakken katenspek..Heerlijk met mijn eigen ratatouille chutney! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janine~Bustani Posted February 22, 2012 Share Posted February 22, 2012 Mooi! Jouw variatie klinkt ook lekker Hier gaat ie denk ik zaterdag maar eens de pan in. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mammavan3 Posted March 4, 2012 Share Posted March 4, 2012 Boerenkool met uitgebakken spekjes, blokjes kaas en een flinke lepel mosterd. Jammie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robin.G Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Gevonden! En ga hem toch deze week zelf ook eens uitproberen Ingrediënten voor 2 personen500 g aardappels 300 gr boerenkool 50 ml melk25 g boter2 eetlepels olijfolienootmuskaat1/2 grote ui -> fijngesnipperd1 rode peper -> ringetjes6 zongedroogde tomaten -> gesneden2 puntpaprika`s->gesneden1/2 bakje cherrytomaatjes250 g chorizoworst -> plakjes1 rookworst Boerenkoolstamp maken zoals gewend, ondertussen chorizo en rookworst in de olijfolie bruin en knapperig bakken. Zongedroogde tomaatjes, rode peper en puntpaprika toevoegen en bak het geheel nog 2 minuten. Schep de chorizo, rookworst, gedroogde tomaatjes, rode peper, paprika en de cherrytomaatjes door de boerenkool. (Volgens mij kan je ook gerust de rookworst eruit halen) Ik krijg er heelemaal honger van Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RvO Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Hallo, Ik vond nog een variant: boerenkool als curry. Ikheb het recept nog niet geprobeerd.http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/11868-boerenkoolcurry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruidje Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Suggestie: http://westher.home.xs4all.nl/recepten/YE%20ABESHA%20GOMEN.htmZelf maak ik dit met eeuwig moes of palmkool, maar het werkt vast ook met boerenkool. Misschien moet je de kooktijden enzo een beetje aanpassen.Eet smakelijk, RvO Deze vind ik erg lekker. Zeker voor herhaling vatbaar. Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruidje Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Normaalgesproken moet het hier (van m'n kinderen) met speklap met een mosterdkorstje en veel jus. Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.