Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Boerenkool met?


appelvrouw

Recommended Posts

Hè, ik heb dan wel net zelf rookworst gemaakt toch ik kan toch even geen boerenkool met worst meer zien!

Jullie hebben vast hele lekkere en exotische gerechten met boerenkool voor mij in petto..hoop ik.

 

Ik las in een oud AH blad stampot van boerenkool maken en dan blauwe kaas erover brokkelen en even in de oven zetten..dat lijkt me een goede aanzet.

Wie volgt met een lekker recept?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

Gevonden! En ga hem toch deze week zelf ook eens uitproberen

 

 

Ingrediënten voor 2 personen

500 g aardappels

300 gr boerenkool

50 ml melk

25 g boter

2 eetlepels olijfolie

nootmuskaat

1/2 grote ui -> fijngesnipperd

1 rode peper -> ringetjes

6 zongedroogde tomaten -> gesneden

2 puntpaprika`s->gesneden

1/2 bakje cherrytomaatjes

250 g chorizoworst -> plakjes

1 rookworst

 

Boerenkoolstamp maken zoals gewend, ondertussen chorizo en rookworst in de olijfolie bruin en knapperig bakken. Zongedroogde tomaatjes, rode peper en puntpaprika toevoegen en bak het geheel nog 2 minuten.

 

Schep de chorizo, rookworst, gedroogde tomaatjes, rode peper, paprika en de cherrytomaatjes door de boerenkool.

 

(Volgens mij kan je ook gerust de rookworst eruit halen)

Link to comment
Share on other sites

Nou: Lekker!

Ik moest wel knutselen omdat ik minder ingrediënten in huis had als ik dacht. Dus geen paprika maar meer gebakken ui en zongedroogde tomaat..want: ook geen cherry tomaatjes. De chorizo had ik aangevuld met kleine plakjes gebakken katenspek..

Heerlijk met mijn eigen ratatouille chutney!

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Gevonden! En ga hem toch deze week zelf ook eens uitproberen

 

 

Ingrediënten voor 2 personen

500 g aardappels

300 gr boerenkool

50 ml melk

25 g boter

2 eetlepels olijfolie

nootmuskaat

1/2 grote ui -> fijngesnipperd

1 rode peper -> ringetjes

6 zongedroogde tomaten -> gesneden

2 puntpaprika`s->gesneden

1/2 bakje cherrytomaatjes

250 g chorizoworst -> plakjes

1 rookworst

 

Boerenkoolstamp maken zoals gewend, ondertussen chorizo en rookworst in de olijfolie bruin en knapperig bakken. Zongedroogde tomaatjes, rode peper en puntpaprika toevoegen en bak het geheel nog 2 minuten.

 

Schep de chorizo, rookworst, gedroogde tomaatjes, rode peper, paprika en de cherrytomaatjes door de boerenkool.

 

(Volgens mij kan je ook gerust de rookworst eruit halen)

 

Ik krijg er heelemaal honger van

Link to comment
Share on other sites

Suggestie: http://westher.home.xs4all.nl/recepten/YE%20ABESHA%20GOMEN.htm

Zelf maak ik dit met eeuwig moes of palmkool, maar het werkt vast ook met boerenkool. Misschien moet je de kooktijden enzo een beetje aanpassen.

Eet smakelijk, RvO

 

Deze vind ik erg lekker. Zeker voor herhaling vatbaar.

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...