Jorieke123 Geplaatst: 13 april 2012 Geplaatst: 13 april 2012 Ik wist wel van de eetbare scheuten ja. Maar dat bijna alles eetbaar zou zijn...? Maar goed, hoe weet ik nu welke hosta's ik heb? Er staan hier meerdere vormen/kleuren. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
eva1986 Geplaatst: 13 april 2012 Geplaatst: 13 april 2012 Uit het zinnetje: "kies bij voorkeur ..." maak ik een beetje op dat alle soorten eetbaar zijn, maar dat sommige lekkerder zijn... Maar hang me er niet aan op Jorieke, ik wil geen voedselvergiftiging op mn geweten hebben Maar op internet kom ik ook zo snel niet tegen dat je sommige soorten wel, en andere niet kunt eten! Hier zijn de scheuten al te ver uitgelopen denk ik, blad is al zichtbaar Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
sugar Geplaatst: 14 april 2012 Geplaatst: 14 april 2012 @Jorieke:Iedere hosta is eetbaar. De geurende zijn lekkerder Quote Blog over mijn (Fruit)tuin : NIEUW ADRES http://Fruitberg.wordpress.com Kijk ook eens op mijn fotosite : http://supermasj.zenfolio.com
Menph Geplaatst: 22 april 2012 Geplaatst: 22 april 2012 Hosta ook? Leuk, dan zal ik het blad eens als garnering gebruiken. Tip: dubbelbloemige primula vulg. bloemen in salades.En wat viool betreft, cornuta en tricolor V. cornuta 'Molly Sanderson' Een favoriet. Quote
appelvrouw Geplaatst: 5 juni 2012 Geplaatst: 5 juni 2012 http://www.vegatopia.com/vega/koken/recepten/11950-siroop-van-vlierbloesem-en-acaciabloemen er staan drie acacia`s hier in de straat..morgen eens kijken hoe het met de bloemen is. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Janine~Bustani Geplaatst: 5 juni 2012 Geplaatst: 5 juni 2012 Bedankt voor de tip! Ik heb 3 acacia's in de tuin....ik dacht eerlijk gezegd altijd dat ze giftig waren, maar lees nu dat dat alleen de bast is? Maar de stekels toch zeker ook...? Weet iemand dat toevallig? Quote
appelvrouw Geplaatst: 5 juni 2012 Geplaatst: 5 juni 2012 Mijn buren frituren ieder jaar acacia`s in een papje..dan bestrooid met suiker..zoet! maar lekker! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Janine~Bustani Geplaatst: 5 juni 2012 Geplaatst: 5 juni 2012 Ohnee, wacht, stop! Ik heb een 'pseudo-acacia' oftewel een Robinia. Dat is niet hetzelfde, toch....? *twijfelt* Edit: Oh, wiki geeft al uitsluitsel: De bloemen van de robinia leveren honing, die op de markt wordt gebracht als acaciahoning. Met de echte acacia heeft deze honing echter niets te maken. Hoewel alle bestanddelen van de robinia als giftig gelden, worden de robiniabloesems toch genuttigd, na ze door meel te halen en licht te bakken Quote
appelvrouw Geplaatst: 5 juni 2012 Geplaatst: 5 juni 2012 Goed te weten dat er vergist kan worden. Ik ga maar naar bloemen kijken..mét mijn bomenboek Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RvO Geplaatst: 6 juni 2012 Geplaatst: 6 juni 2012 De boom die we in NL meestal Acacia noemen heet inderdaad officieel Robinia pseudoacacia. Deze boom hoort in de familie van de vlinderbloemigen thuis. Dus verwant aan erwtjes, bonen, klaver lupine, etc.. Het hout wordt gewoonlijk verkocht onder de naam Robinia of Europees hardhout, de honing onder de naam Acaciahoning. Er bestaat ook een plantenfamilie met de wetenschappelijke naam Acacia. Daar hoort "onze" Robinia niet bij. Het zijn honderden soorten bomen uit de (sub-)tropen. Wel vlinderbloemigen, maar ze zien er totaal anders uit. Vergissen lijkt me uitgesloten. Sommige soorten daarvan worden rond de Middellandse Zee geteeld en de bloemen worden in NL in het voorjaar verkocht onder de naam Mimosa. En nog even doorbijten.Er bestaat ook een geslacht planten met de wetenschappelijke naam Mimosa. De bekendste daarvan is Mimosa pudica, ofwel Kruidje-roer-me-niet. Ook Vlinderbloemigen. Leuk kamerplantje, maar een gevoelig typetje . De logica hierachter? Geen denk ik. Quote
appelvrouw Geplaatst: 6 juni 2012 Geplaatst: 6 juni 2012 Een duidelijke uitleg RvO.. daar kan ik wat mee (o.a. mijn buren vertellen dat ze geen acacia bloemen klaarmaken ) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Corné1582630303 Geplaatst: 30 december 2013 Geplaatst: 30 december 2013 Kan iemand mij helpen aan eetbare bloemen of bloembollen? Graag zou ik eetbare rozen willen kopen op het internet maar weet niet waar ik dit kan kopen. Quote
Bit Geplaatst: 30 december 2013 Geplaatst: 30 december 2013 Je zit een beetje in het verkeerde topic. Er is een topic met vraag en aanbod. Maar rozen zijn eetbaar ja. De bottels zijn zeer vitaminerijk en veelal worden daar de "rugosa's " voor aangeschaft ( een groep rozen die grote vlezige bottels maken )De bloem is ook eetbaar ja. Van álle rozen. Er zijn geen giftige rozen zover ik weet dan. Misschien is de Viridifolia en enkele baksaii-hybrides de enige niet te eten rozen. Komt het er wél een beetje op aan, dat je de roos schoon mest, en geen zooi er bij gooit.Moet ik er wél bijzeggen , dat er nogal wat smaak verschillen zijn tussen de soortjes, en nog méér tussen de rozen van een en dezelfde plant , afhankelijk van jaargetijde, standplaats, klimaat en tijdstip van pluk. Voor aanschaf rozen kun je overal in nederland terecht. Zelf bestel ik ze vaak bij : www.deborder.nl Maar er zijn er echt tig die ze verkopen, ook online. Quote
Corné1582630303 Geplaatst: 30 december 2013 Geplaatst: 30 december 2013 Hoi Bit, Op internet gekeken en kon niets vinden dus dacht van dan probeer ik het hier.Bedankt voor de link die je geplaatsd hebt is helaas geen internet verkoopadres geloof ik dus als je een link hebt waar dat wel het geval is dan ontvang ik graag die link,en ik zoek rozen om binnen te zetten in mijn woonkamer. Quote
Bit Geplaatst: 30 december 2013 Geplaatst: 30 december 2013 Ze verkopen ook via bestelling. jawel hoor. Perfect verpakt komt de gewenste plant naar je toe. Ik bestel er al jaren. Verder zie google : type in : rozen verkoop online Binnen rozen laten groeien wordt echter lastig; kán wel. Zie daar ook andere topics voor. Quote
Corné1582630303 Geplaatst: 30 december 2013 Geplaatst: 30 december 2013 Er staat alleen niet bij of dat de rozen voor consumptiedoeleinden gebruikt mag worden en dat is voor mij als leek(heel plat gezegd zie het verschil niet tussen onkruid of een plant zo iemand ben ik)dus heb je hier nog adviezen voor?en kun je alle bollen of zaden waar daarna een plant uit komt eten of zijn alle bollen en zaden ook gespoten of genetisch-gemanipuleerd? Quote
Bit Geplaatst: 30 december 2013 Geplaatst: 30 december 2013 Een handelaar in rozenstruiken vermeldt inderdaad niet dat de bloemen eetbaar zijn nee, dat is waar. Sterker nog, vele planten die je koopt in tuincentra enzo geven aan dat de planten niet voor consumptie zijn. Ook eetbare planten niet. Gek maar waar.Dat heeft met regelgeving te maken, exportregels, whatever.Rozen, álle normale rozen zijn eetbaar. Overigens niet in hoeveelheden van kilo's enzo. Maar wat blaadjes rode roos in de salade wordt / werd veel gedaan. Ook allerhand oliën worden er van gemaakt, zeep en en en.Gewoon bollen uit de winkel zou ik niet gelijk gaan eten nee. Tulpenbollen ofzo bedoel je ?De teelt voor de handel in bollen is ( ik zeg het wat overtrokken ) te beschouwen als klein chemisch afval ! Gekochte rozen, snijrozen, van de bloemist overigens ook. De zogenaamde patioroosjes die je bij de intratuin kunt kopen ( zulke dingen hou je wel een maand levend binnen ) zijn eveneens doortrokken met gif ja. Áfblijven hoor ( althans: niet opeten ! ) Quote
Stan Geplaatst: 24 maart 2014 Geplaatst: 24 maart 2014 Heeft iemand wel eens de stokroosbloemen gegeten ? Zo ja is/zijn ze lekker ? Ik wil het dit jaar wel eens gaan proberen. Quote Onkruid bestaand niet, het is slechts ongewenste vegetatie en het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel. www.peperschrift.nl
loes Geplaatst: 24 maart 2014 Geplaatst: 24 maart 2014 daar las ik toevallig gister wat overhttp://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/119749-de-geneeskracht-van-stokroos.html Quote
appelvrouw Geplaatst: 7 april 2014 Geplaatst: 7 april 2014 Wie helpt me. Voor de Jardinadetuin moet ik in Nederland zaden bestellen van eetbare bloemen. Een klein lijstje.van sommige soorten twijfel ik heel erg welke variant te nemen.. zo staat er bijvoorbeeld klaver op. Wie heeft een idee?Hier is het lijstje waar ik moeite mee heb: Korenbloem ( lijkt me de gewone uit het veld?)KlaverVlijtig Liesje ( impatience)CpreopsisPetuniaPhloxLavanteraAfrikaantjes Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
mijke Geplaatst: 7 april 2014 Geplaatst: 7 april 2014 Ik heb er geen verstand van, maar als kind verslond ik alle soorten klavers bij de vleet, op de kop hangend in het klimrek, zowel de blaadjes als de bloemen. Ze zullen dus allemaal wel eetbaar zijn, maar of ze lekker zijn? Ik meen me te herinneren dat de witte bloempjes iets zoeter waren dan de paarse, maar dat zegt nog steeds niet zo veel natuurlijk. Quote schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl #groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop
Erny Geplaatst: 7 april 2014 Geplaatst: 7 april 2014 Ik heb bij van der Wal dit jaar de Incarnaatklaver en de Rode Klaver gekocht.https://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groenbemesters_en_drachtplantenhttps://www.zaadhandelvanderwal.nl/nl/shop/groenbemesters_en_drachtplanten&start=7Er zit echt lekker veel in de zakjes.Ook erg bij en hommel vriendelijk.Eén van de twee moest je trouwens niet in een bloemenmengsel zaaien omdat ie dan te snel overwoekerd wordt. Eetbaarheid Klaver:http://montana.plant-life.org/species/trifol_praten.htm Quote
appelvrouw Geplaatst: 7 april 2014 Geplaatst: 7 april 2014 En dat is dan die klaver van jou? Pratensis? Ik heb een zakje van jou gehad, dus die kan ik wel gebruiken dan. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Erny Geplaatst: 7 april 2014 Geplaatst: 7 april 2014 Heb het zakje ff niet bij de hand hier (ligt denk ik in het huisje) maar het is de Rode Klaver dus die kan je prima gebruiken. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.