Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Het tuintje van een Kuikentje


Kuikhoven

Recommended Posts

Wat leuk dat we hier een blog neer kunnen zetten over onze tuinen en iedereen hier op de hoogte kunnen houden.

Tja, bij mij is er nog niet veel te melden maar dat gaat snel komen. Ik ga mijn moestuin in de voortuin starten. Voorlopig moet ik eerst nog alle vaste planten eruit halen en in de achtertuin zetten. Daar waren we gisteren mee begonnen echter brak mijn man de steel van onze spade, dus moet nog even een nieuwe halen. Morgen gaan we er druk mee verder en dan zal ik ook wat foto's maken van de tuin

Link to comment
Share on other sites

We hadden er al 1 met een dikke steel en waarvan het metaal doorloopt. En zelfs nog van een goed merk Heb gewoon een erg sterke man hahaha. Maar gelukkig zit er garantie op en zodra ik de nieuwe heb blijft hij er maar mooi met z'n handjes vanaf

Link to comment
Share on other sites

Loop de hele dag al een beetje rond te dwalen door de tuin. Wou dat ik kon beginnen maar heb nog geen goed gereedschap dus kan echt helemaal niets. Heb wel alles al besteld maar wordt waarschijnlijk morgen pas geleverd *zucht* heb last van lente kriebels

Link to comment
Share on other sites

Als het me gaat lukken komt er zeker een foto. Vandaag eerst maar begonnen met het verplaatsen van wat planten. Merk nu al dat niet alle planten in mijn achtertuin passen dus zal er helaas een aantal weg moeten doen. Maar wat een werk zeg. We zijn flink bezig geweest maar je ziet amper verschil hopelijk morgen wat meer resultaat. Zal dan ook even een fotootje maken

Link to comment
Share on other sites

Dank je Sannie, wij zijn ook super blij met ons huisje. Moet nog wel veel aan gebeuren maar gezien het de woning is waar we de rest van ons leven willen blijven is dat niet erg.

 

Hebben jullie vandaag ook zo genoten van het mooie weer? Wij hebben er fijn gebruik van gemaakt en zijn maar eens druk bezig gegaan met ons (soon to be) moestuin. Hier even een foto van ervoor

2012-03-02-1328071330884456.15

 

en een foto nadat we klaar waren. Nou ja, klaar....voor vandaag. We hebben een aantal planten verwijderd en naar de achtertuin gebracht. Alles mooi gelijk gemaakt, bladeren weg gehaald en een afscheiding gemaakt van palen en gaas tussen ons en de buren. Dit zodat onze hond (Abby) niet meer zomaar de tuin uit kan.

2012-03-04-1612621330884614.46

 

Je ziet misschien weinig verschil maar het is er wel degelijk...een hele hoop

Link to comment
Share on other sites

Net m'n eerste zaadjes in de grond gedaan Sta je daar in de tuin met je kweekbakjes, aarde en zaadjes en vervolgens vraag je je af...en nu??

Hahaha dus maar even het zakje gelezen, niet dat ik daar nou veel wijzer van werd maar het is iig meer dan ik al wist. Dus ik heb maar wat gedaan en zie wel of er wat uitkomt.

 

Ik heb twee van die kweekbakjes gebruikt. bij 1 heb ik grond in de bak zelf gedaan, zaadjes erop en weer wat grond. Water erover en nu maar wachten. Dat waren de zaadjes van de pepers.

 

In de tweede bak heb ik kleine bakjes gedaan. Eerst even een gaatje geprikt aan de onderkant zodat teveel water kan weglopen. vervolgens grond erin, zaadje erop en weer wat grond. Ook hier wat water erop en wachten.

 

2012-03-06-1453901331041078.29

 

Wat ik mij nu alleen afvraag is, hoe lang duurt het voor ik wat zie en hoe vaak en hoeveel water moet ik het geven?

Iemand een antwoord voor mij?

Link to comment
Share on other sites

Pepers hebben warmte nodig om te kiemen!

 

Het moet wel wat vochtig zijn maar zeker niet zeiknat.

In de bak met gaatjes onderin zou je in de bak af en toe kunnen gieten, de potjes zuigen het dan op.

 

Maarre wat zit er in bak 2?

En welke pepersoort heb je?

 

Pepers hebben tussen de 4 dagen en 14 dagen nodig. De een is wat sneller dan de ander en het heeft ook weer wat met de temperatuur te maken.

Die moet zo constant als mogelijk zijn. Dus 26 graden op de dag en 16 graden 's nachts is niet zo geweldig. De verschillen tussen dag en nacht moeten er zo min mogelijk zijn.

 

Als ze boven de grond komen, zie je een grappig lusje en heeft je plantje 2 kiemblaadjes. Daarna komen er pas echte blaadjes.

Als ze boven komen piepen moet je ze niet te warm zetten maar wel zo licht mogelijk. Weinig licht en veel warmte, dan krijg je 2 blaadjes op een heel lang steeltje en das niet de bedoeling.

 

In principe kan je het beste verspenen als de ECHTE blaadjes er zijn. Dan kan je ze ook wat dieper zetten maar nooit de kiemblaadjes onder de grond!

Verspenen is dus het plantje overzetten in een ruimer potje.

 

Over je andere zaaisels kan ik niets zeggen, ligt eraan wat je erin gestopt hebt!

Link to comment
Share on other sites

Ow ja hahaha dat was ik vergeten. In die andere zit paprika. Allerlei verschillende soorten. (Yellow sunbright, oranje horizon, purple bell, white bell, yolo wonder)

 

Wat betreft de warmte. tja, het zijn van die goedkope kweekbakjes (plastic) van de Aldi. Misschien niet goed genoeg voor de ervaren kweker maar ik hoop voldoende voor mijn eerste keer Ze staan op de vensterbank. Onder de vensterbank zit verwarming. overdag staat deze wel aan maar 's avonds niet. Zou dat heel erg zijn want wil eigenlijk niet 's avonds gaan stoken voor plantjes.

 

De peper is Cayenne, hij zag er leuk uit op het plaatje dus heb ik die maar gehaald

 

Hoe kan je trouwens de zaden het beste bewaren? Want ik heb ook gelijk wat sla zaadjes gehaald maar ga die past volgende week (denk ik) in de grond zetten wegens tijd gebrek.

Link to comment
Share on other sites

Dat bedoelde ik inderdaad Mooi dan weet ik wel een goed plekje.

 

Heb net ook even mijn koude bak in elkaar gezet en natuurlijk wil ik ook even pronken met het resultaat. Ik heb hem zolang maar lukraak ergens in de tuin neergezet maar zal nog wel verplaatst worden zodra er wat inkomt.

 

2012-03-06-1680261331046945.02

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...