Lenepeen Geplaatst: 7 maart 2012 Share Geplaatst: 7 maart 2012 Ik ben een gróót soepliefhebber. Iemand nog een lekker recept in de aanbieding? Ik hou me aanbevolen!! Quote Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 7 maart 2012 Share Geplaatst: 7 maart 2012 Dat maak ik eerlijk gezegd met van alles en nog iets Maar als je een specialleke zoekt: het aardappelsoepje met gerookte paling (hier was het forel) van Jeroen Meus was een voltreffer met nieuwjaar... Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Lenepeen Geplaatst: 7 maart 2012 Auteur Share Geplaatst: 7 maart 2012 Ik gooi ook altijd van alles bij elkaar hoor, maar ik hoop altijd weer op een frisse 'wind' in de vorm van een nieuw recept. Als ik google op Jeroen Meus kom ik er wel? Bedankt alvast. Quote Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Claudia69 Geplaatst: 8 maart 2012 Share Geplaatst: 8 maart 2012 http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/aardappelsoepje-met-gerookte-palingDit is de link naar dat recept. Zelfs mijn zoon, die normaal een moeilijke eter is, vond dit een lekkere soep Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
mammavan3 Geplaatst: 9 maart 2012 Share Geplaatst: 9 maart 2012 Deze is echt heul erg lekker! http://yummyinmytummy.nl/soep/schorsenerensoep-met-knoflook/ Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Kruidje Geplaatst: 15 maart 2012 Share Geplaatst: 15 maart 2012 250 gr gedroogde blonde linzen1 preiknolselderijwortel2 ui375 gr aardappelen (vastkokend)2 el olie1,5 l groenteboullionworstjeszoutpeperkruiden na keuze linzen wassen en over nacht inweken (dan ontstaan er enzymes en dat smaakt lekker) aardappels schillen en in blokjes snijden (als je gebonden soep wilt aardappelen fijn raspen)overige groente wassen en fijn makenaardappels en groente in olie aanbakken dan boullion en linsen toevoegen en 25 minuten koken. Worstjes toevoegen op een tijdstijp dat bij de worstjes past (metworst moet langer meekoken dan de Wiener van de Lidl - en deze laatste hebben onze voorkeur - ik eet dit zonder worst)Kruiden, zout, peper toevoegen Wij lusten er rauwe gesnipperde uien overheen. Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 16 maart 2012 Share Geplaatst: 16 maart 2012 Je bent me voor Kruidje.Dezelfde soep maar met ook een stukje gerookte spek meegekookt Verder staat hier nog een heerlijke pastinaaksoep door Jootje, en op mijn blog zijn onde de categorie pompoenen een stelletje pompoensoepen te vinden.Eet ze!! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Lenepeen Geplaatst: 16 maart 2012 Auteur Share Geplaatst: 16 maart 2012 Zal morgen voor vrienden die komen oppassen paprikasoep klaarzetten. Doet het altijd goed. Ben erg benieuwd naar de pastinaaksoep. Was er laatst ook al een recept voor tegengekomen dus dan moet ik 'm wel proberen. Meant to be. En ga ook op je site neuzen voor de pompoensoep (Nou neus ik daar wel vaker hoor... ) Quote Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 16 maart 2012 Share Geplaatst: 16 maart 2012 Paprika soep ken ik dan weer niet, wil je het recept geven? Voor de heet-eters onder ons, de soep van onze familiefeestjes: Pindasoep! Kook een soepkip gaar in pan met ruim water, enkele gecrushde pimentkorrels & wat zout.Haal de gare kip uit de soep, vet eventueel de bouillon af.Haal het vlees van de botten en snij dit in stukjes. Zet de bouillon terug op t vuur, voeg twee gewassen en fijngesneden preien toe, enkele takjes gesneden selderij en een heel rood pepertje. Als de soep kookt schep dan de helft van een potje Faja Lobi Sirinaamse pindakaas in een ruime kom en leng dat aan met een paar scheppen hete bouillon zodat het vloeibaar wordt. Voeg dit bij de soep samen met de stukjes kip. Proef op zout en peper.Voeg eventueel blokjes Maggi tuinkruidenbouillon toe. Om de soep dikker te maken kun je extra gewone pindakaas toevoegen..óf, voor de echte hete types de rest van het potje Faja Lobi... Vegetarisch kan ook, met als vulling ( in bakjes op tafel) gebakken uitjes, taugé, gekookte eieren, selderijblad... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Lenepeen Geplaatst: 16 maart 2012 Auteur Share Geplaatst: 16 maart 2012 Erbij gezegd dat mijn soepen nooit elke keer helemaal hetzelfde zijn, het recept voor paprikasoep:paprika's! (stuk of 7 wel, kleur mag je zelf weten), 2 uien, paprikapoeder, groentebouillon (of kip, of...), creme fraiche, zakje mix voor chili concarne, tortillachips, geraspte oude kaas.Snij de paprika's en uien in stukken, bak ze even in wat olie aan, voeg de kruiden toe, giet ong. 1½ liter heet water erbij, 3 bouillonblokjes en laat het boeltje nu een half uurtje koken.( Kan ook korter maar mijn kindjes willen de velletjes van de paprika's gaar hebben... ) Ik pureer de soep dan met een staafmixer en voeg dan de creme fraiche toe. Die laat ik ook vaak genoeg weg trouwens. Je kunt het ook serveren met wat room erbij. Voor de knapperigheid nog wat heel fijn gesneden blokjes paprika erover, kaas erbij en wat chipjes.... Eet smakelijk! PS: Ik varieer nogal eens met wat tomatenblokjes erbij, of voor een wat mildere versie wat worteltjes. Ook als ik geen mix voor chili heb doe ik er zelf wat kruiden bij: tijm, gemalen karwijzaad, paprikapoeder, peper, .... Wat je maar lekker vind. Quote Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
cindy's moestuintje Geplaatst: 17 maart 2012 Share Geplaatst: 17 maart 2012 @Appelvrouw:ohh die lijkt me lekker, die ga ik proberen als ik beter ben. Quote Wie zijn eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid van een ander niet Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 18 maart 2012 Share Geplaatst: 18 maart 2012 Erbij gezegd dat mijn soepen nooit elke keer helemaal hetzelfde zijn, Leuk, dank je, ik hoop hem te onthouden voor als de paprika`s rijpen Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Lenepeen Geplaatst: 18 maart 2012 Auteur Share Geplaatst: 18 maart 2012 Heb bij jou ook lekker pompoenrecepten gezien. Dat idee van de pompoen eerst in de oven en dan pas de bouillon erbij en pureren klinkt goed. Scheelt het echt in smaak? Ik gebruik eigenlijk altijd de kleine oranje pompoensoorten zodat ik ook de schil eraan kan laten zitten. En vind ze erg lekker. Maar ik ga dit jaar ook de Butternut zetten. Ben heel benieuwd hoe die hier in de smaak valt. Die kun je toch ook met schil en al verwerken? Quote Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 18 maart 2012 Share Geplaatst: 18 maart 2012 pompoen eerst in de oven en dan pas de bouillon erbij en pureren klinkt goed. Scheelt het echt in smaak? de Butternut kun je toch ook met schil en al verwerken? Ik vind het schelen in de smaak, voller is de smaak dan. Probeer maar of je het ook vind De Butternut schil ik in tegen stelling tot de oranje Uchi-Kuri..de schil vind ik hard( als smaak) maar hij is erg gemakkelijk te schillen hoor.Ook een erg fijne pompoen! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Lenepeen Geplaatst: 18 maart 2012 Auteur Share Geplaatst: 18 maart 2012 Voller...! Hmmmmmmm, dan ga ik dat zéker eens proberen. Quote Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Simone den Hartog Geplaatst: 1 april 2012 Share Geplaatst: 1 april 2012 Omdat ik nog niets uit mijn tuin kan eten, heb ik nog de groentetas van Proef Vitatas. Daarin zat koolrabi met daarbij een recept voor koolrabi soep.Deze heb ik vanavond gemaakt en deze smaakte goed. 1 koolrabi, 1 teentje knoflook, 1 bouillonblokje, 100gr champignons, 1 eetl olie, 500ml melk, takje Basilicum.Snijd de koolrabi in kleine blokljes en de champignons in plakjes. Pers de knoflook en snijd de basilicum in fijne stukjes. Verhit de olie in een pan en voeg de knoflook, koolrabi en champignons toe. Bak dit enkele minuten. Voeg dan de melk en bouillonblok toe. Laat dit enkele min. zachtjes doorkoken totdat alles gaar is. Pureer dan de soep met een staafmixer en voeg als laatste de basilicum toe. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
eva1986 Geplaatst: 1 april 2012 Share Geplaatst: 1 april 2012 Soepen... Pfff die maak ik zeker drie keer in de week, met wat ik in huis heb! Toevallig deze week spruitjes soep... Was heerlijk! Spruiten koken (500 gr voor 1 liter), kook water weggooien (anders wordt t echt bitter )Liter groente- of tuinkruiden bouillon aanmaken (of zelfgemaakt bouillon kan natuurlijk ook!)Uitje fruiten, teentje knoflook erbij, bouillon en spruiten toevoegen, eetlepel tomatenpuree en dan nog even door laten koken. staafmixer er doorheen, en lekker scheutje room erbij... Smullen! De allesjes-soep die ik aan het einde van de week maak, met alles wat over is, doet het ook vaak goed Als ik paprika gebruik in de soep, grill ik ze vaak vooraf in de oven, extra werk, máár geeft wel een extraatje! Mijn favoriet? Kervel room soep!!! Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
bonnie f Geplaatst: 1 april 2012 Share Geplaatst: 1 april 2012 Mijn favoriet? Kervel room soep!!! Ja, met balletjes! Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?” Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.