Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sinds dit jaar heb ik augurken in de kas. Hiervoor teelde ik een boel komkommers en die maakte ik dan in als zijnde augurken, maar dan in plakjes. Met azijn en suiker. 

 

Die augurken ben ik nu in hun geheel in gaan maken. Volgens een recept van Meneer Wateetons (uit zijn boek Over Rot), maar dat is natuurlijk verder gewoon een bestaande oude methode: op pekel (van 5%) en dan gaan ze fermenteren. Ik heb steeds maar een stuk of 10 van die gurken, en dus doe ik het in een weckpot met een waterslot. 

 

Wie hier doen dat nog meer op deze manier? 

 

Deze staan nog maar een paar dagen:

 

IMG_9653.JPG

 

IMG_9654.JPG

 

Deze al langer, die zijn 'klaar' en smaken heerlijk! Lekker knapperig ook nog. 

 

IMG_9657.JPG

  • Like 6
  • Jorieke123 changed the title to Augurken in pekel, fermenteren
Posted

Die kan je kopen bij 1 van de vele brouwwinkels zoals bijv. Braumarkt.nl  we hebben zelf een gat gemaakt in zo'n plastic vers-houd-deksel. Het lijkt me ook mooi om zo'n glazen deksel te hebben met een gat, maar dan moeten we daar speciaal een boortje voor halen in die best wel grote maat. En ach, met zo'n plastic deksel werkt het ook. 

 

Gisteren kon ik wat meer augurken plukken, ze vinden dit warme weer wel lekker blijkbaar :)

 

IMG_9658.JPG

  • Like 2
Posted

Thnx. Ik zal eens wat bestellen. Ik heb een boek over fermenteren gekregen.

  • Like 1

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

  • 11 months later...
Posted

Ik heb nog steeds 2 potten met augurken staan. Die heb ik na het fermenteren vorig jaar in de koelkast gezet, en af en toe halen we er een paar augurken uit. Die spoel ik dan even snel af want ze zijn best wel aan de zoute/zure kant. Maar nog steeds lekker verder :thumbup: 

Ook heb ik in oktober wat augurken alsnog ingemaakt met azijn en wat suiker. Die potten staan nog in de kelder en zal ik binnenkort eens aanbreken. 

 

Ik wil dit jaar nog eens een pot proberen met een wat minder zoute pekel. 

 

227_1475.JPG

  • Like 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...