Geplaatst: 16 augustus 20232 j Hallo allemaal, Wie kan mij helpen? Ik weet niet welke soort pepers ik heb, worden ze nog rood en waarom vallen de blaadjes uit? Alvast dank voor de moeite. Groetjes patricia
Geplaatst: 16 augustus 20232 j Hallo Patricia, Dat ziet er zo uit als een Spaanse peperplant. Misschien staat die te nat? Is de grond uitgeput of wat anders? Het is altijd moeilijk om een diagnose te stellen bij een foto waar maar een halve plant en een stukje bak? op staat. Zonder meer info blijft het koffiedik kijken. Als je de plant nog even in leven weet te houden zullen de pepers gaan kleuren en afrijpen, dat kan nog wel een paar weken duren. Eind oktober vorig jaar: 16 augustus 20232 j aangepast door Patrijs De moestuin van Patrijs
Geplaatst: 16 augustus 20232 j Geheel geel is vaak het symtoom van te nat te hebben gestaan. Gezien de afgelopen weken met regen niet heel vreemd. Zaten er wel genoeg afwateringsgaten in de potten?
Geplaatst: 16 augustus 20232 j Lijkt inderdaad op te natte voeten (gehad) gefascineerd door alles wat groeit en bloeit 3.000 m2 tuinplezier - siertuin - kasje - groenten - fruit moderne kweektechnieken - hydroponics https://www.instagram.com/maipensatogardening/
Geplaatst: 17 augustus 20232 j Auteur Dank jullie wel voor de antwoorden, zou heel goed kunnen dat hij te nat heeft gestaan, wij waren ook op vakantie de afgelopen weken. Ik geef hem nog een beetje plantenvoeding morgen en haal hem uit de regen als die nog komt, de eerste peper wordt al rood!!! Iemand nog een goede bewaarmethode, want ik gok dat ze gelijk rijp zijn straks? En kun je trouwens het zaad volgend jaar gebruiken om nieuwe planten te telen? Groetjes patricia
Geplaatst: 17 augustus 20232 j Ja zaad uitnemen, drogen aan de lucht, wil je ze bewaren. je kunt de pepertjes drogen, wecken, invriezen, tot saus verwerken of drogen en tot poeder malen. https://www.chillipepers.nl Home of the Turbo. De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.
Geplaatst: 20 augustus 20232 j Of invriezen! In zijn geheel of gehakt dat je steeds een beetje gebruikt of net hoe je wilt.
Geplaatst: 24 augustus 20232 j Naast invriezen kun je ze natuurlijk ook drogen, in zijn geheel, vlokken van maken of poeder van maken.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.