Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Teelt onder sperziebonen


Eefje78

Recommended Posts

Voor het telen van stokbonen maak ik altijd zo'n tentachtig/driehoekig rek van bamboestokken. Dat gaat prima, maar er blijft dan in het midden onder de bonen een stuk grond over. En ik gebruik graag alles... Maar er komt natuurlijk weinig zon als de bonen groot zijn. Ik heb er weleens spinazie onder gehad, dat ging prima, maar die was eigenlijk ook al klaar voordat de bonen echt groot werden. Vorig jaar probeerde ik courgettes, bietjes en andijvie, maar dat werd niks (maar het was hier sowieso geen goed oogstjaar). Hebben jullie hier ervaring mee? Wat telen jullie onder de bonen? En hoe gaat dat?

Link to comment
Share on other sites

Ik had er vorig jaar pompoenen onder, maar dat werd een zooitje... wegens te groot succes... veel te weelderige groei... (combi stokbonen, pompoen en mais), op een gegeven moment plukte ik de pompoenen tussen de bonen... die waren ook omhoog gerankt...

 

 

O ja, helemaal in het begin deed ik er ook sla bij, die was dan inmiddels geoogst toen de pompoenen dominant begonnen te worden...

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Tussen de stokbonen komt bij mij altijd zomerandijvie te staan. Ik verwacht dat die binnen 3 weken uitgepoot worden als plantjes. Als de sperciebonen aan hun lange ranken beginnen, is die andijvie zover dat die er uit kan.

 

Radijsjes zet ik daar bewust niet neer omdat ik het volgende seizoen kool op het (ex-)bonenbed zet. Mijn vader gebruikt het tussenstuk vaak voor compost.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...