Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Even voorstellen


DubbelB

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Pas geleden ben ik (opnieuw) begonnen met een moestuintje. Achter het huis heb ik een stukje grond van 6m2 waar ik wat op kan verbouwen.

Vroeger (als kleine jongen) ging ik altijd mee met mijn opa naar zijn volkstuintje. Een (in mijn beleving) verschrikkelijk groot perceel waar ik als klein ventje menig uurtje heb doorgebracht. Later heb ik achter het huis van mijn ouders een klein stukje grond gekregen om wat op te verbouwen. Veel verder dan een aantal radijsjes is het toen niet gekomen, haha.

 

Na er eens over nagedacht te hebben en het overlegd te hebben met mijn vriendin besloten om en klein moestuintje aan te leggen. Het is niet groot, maar we zijn dan ook maar met z'n tweeën!

 

Ik heb het gevoel aan de late kant te zijn met mijn tuintje, maar wil er toch wat groenten in gaan zetten. Ik verwacht morgen een aantal zaadjes binnen te krijgen via de post.

 

- Sugarsnax F54 wortelen

- Brunswijker Rode ui

- Green Arrow stambonen

- Pluksla red salad bowl

 

Daarnaast heb ik wat ruimte gereserveerd voor een tomatenplantje. Een stukje grond van ongeveer 40 bij 50 centimeter.

Ik weet dat tomaten pas na ijsheiligen geplant mogen worden, maar ik vroeg me af of die 40 bij 50 centimeter ruimte bied om twee plantjes te zetten, of dat er maximaal eentje kan staan.

 

Verder vraag ik me af wat de bedoeling is van zaadjes 'afdekken'. Is dit door er een laagje grond overheen te leggen, of door een soort doek over de zaadjes heen te leggen?

 

Alvast bedankt en tot ziens!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor de welkome woorden!

 

Ik ben van plan een stamtomaat te zetten. Zal dus beginnen met één plant. Ik heb nu al zin om mijn tuintje uit te breiden, maar wacht hiermee tot in het najaar. Spit ik gelijk alles om en bemest ik.

 

Wat ik me nog wel afvraag. Kan ik de Brunswijker rode ui nog zaaien? Ik lees dat uien toch vooral tot maximaal eind april gezaaid kunnen worden..

Link to comment
Share on other sites

Misschien een idee. Je kunt veel groente in potten kweken. Tomaten doen het prima in een pot. Maar ook sla, kruiden, peultjes of andere boontjes gaan goed.

Oh, en welkom natuurlijk.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...