Kokkie Ellen Geplaatst: 8 mei 2012 Geplaatst: 8 mei 2012 Ik heb in mijn MM raapstelen (gewone groene "ouderwetse") staan en eigenlijk moet ik die uitdunnen Kun je de uitgedunde plantjes al gebruiken in bv een pasta/risotto gerecht?de plantjes zijn een cm of 8 hoog Quote
Helly Geplaatst: 8 mei 2012 Geplaatst: 8 mei 2012 Ja hoor, kan prima! Quote Good things come in small packages
hansm Geplaatst: 8 mei 2012 Geplaatst: 8 mei 2012 Maar wil je wel uitdunnen, ik zaai dat vrij dicht en bij beetje lengte knip ik dat helemaal af met een schaar, met beetje geluk hergroeid dat gewoon weer en kun je nog een x oogsten. Quote Players only love you when they're playing.
Janine~Bustani Geplaatst: 8 mei 2012 Geplaatst: 8 mei 2012 Dat wat HansM zegt! Gewoon lekker laten zo en steeds de langste oogsten, als je het binnenste (=groeipunt) er niet uitknipt, groeit het gewoon door! Quote
Kokkie Ellen Geplaatst: 8 mei 2012 Auteur Geplaatst: 8 mei 2012 Super bedankt voor jullie antwoorden Ik dacht echt dat je ze met wortel en al moest oogsten en dan weer opnieuw moest zaaien Zo zag ik nl. ook de bosjes op de biologische markt liggen Vanavond eten we dus risotto met raapstelen Quote
Janine~Bustani Geplaatst: 8 mei 2012 Geplaatst: 8 mei 2012 Mja, dat is 1 van de teeltwijzen inderdaad, maar m.i. nogal zonde Quote
Kruidje Geplaatst: 9 mei 2012 Geplaatst: 9 mei 2012 Losse blaadjes knippen is waarschijnlijk commercieel niet zo interessant. Vandaar dat het op de markt in zijn geheel ligt. Quote Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.