bonnie f Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Oh. Wat ziet dat er mooi uit. Waarom toch al die zooi in de supermarkt? Leuk! Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Helly Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Ik vind die 3 kleuren bij elkaar ook zo mooi staan. Word dat elke week 3 soorten aardappels eten als variatie? Of heb je bij bepaalde gerechten die paarse en roze nodig? Good things come in small packages
Dennis29 Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 Ik vind die 3 kleuren bij elkaar ook zo mooi staan. Word dat elke week 3 soorten aardappels eten als variatie? Of heb je bij bepaalde gerechten die paarse en roze nodig? Nee, gewoon omdat we het leuk vinden om paarse en roze aardappels te kweken. Weer eens wat anders dan die saaie gele supermark aardappels.
hansm Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Prachtig Dennis vooral die zwarte ! Players only love you when they're playing.
Dennis29 Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 De blauwe congo (de paars/zwarte, van binnen echt paars) ziet er prachtig uit, vooral van binnen. Maar voor de opbrengst moet je hem niet planten. Ik denk dat er per plant zo'n 5-10 aardappels aan kwamen, terwijl er bij de prinsessen bij de meeste wel meer dan 20 aardappels er vanaf kwamen. Van roseval hadden we 1 plant eruit gehaald(ze beginnen pas net met afsterven) en daar zaten er 23 aan.De opbrengst van de frieslanders was ook niet echt geweldig, maar ik heb nog nooit zulke grote aardappels gezien!
Jorieke123 Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 Hier heb ik een topic aangemaakt over de pootaardappeltjes: https://www.moestuinforum.nl/aardappels-bewaren-om-te-poten-t2370.html Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Dennis29 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 De tomaten: Een overzicht foto van de kas met tomaten: De eerste Voyage begint te rijpen: De meeste Voyage's zijn gewoon rond, maar er zitten enkele Voyage achtige tomaatjes aan: De Black Krim heeft een wel heel rare vruchten: Van de Mini San Marzano hebben we al een rijpe geplukt:
Helly Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Vreemde tomaten heb je er bij zitten Die San Marzano, kan je die vergelijken met Roma tomaten qua smaak? Good things come in small packages
aardbeijim Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Ik zal maar niks zeggen over die 3de en 4de foto.Zal de leeftijd wel zijn he Wat is onkruid?Iets wat je niet moet zaaien maar toch uitkomt.
Supermoeke Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Grappig die misvormde tomaten.. Ik vind de onderste foto echt heel erg mooi.. net een verkeerslicht..
Jorieke123 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Wauw Dennis, wat een mooie grote kas zeg! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
bonnie f Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Netjes en groot. Gave tomaten. Doe je mee met de tomatenwedstrijd op het tomatenforum? Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
Dennis29 Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 Netjes en groot. Gave tomaten. Doe je mee met de tomatenwedstrijd op het tomatenforum? Ja, alleen de voyage heeft maar een paar voyage vruchten, de rest is gewoon rond
Helly Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Zijn vast ook eetbaar Dennis Good things come in small packages
Dennis29 Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 De blauwe congo aardappelen worden een beetje lila/lichtblauw en op sommige plekken paars als je ze kookt !
Helly Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Lichtblauw Kan je er ook witte shirt mee verven Dennis, heb je er weer een hobby bij Laat ff weten hoe ze smaken in tegenstelling met de 'gewone' aardappelen. Good things come in small packages
Kruidje Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Veel meer lekkere smaak Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu
Dennis29 Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 Ja je proeft echt het verschil met supermarkt aardappelen, maar dat is met alle aardappelen uit eigen tuin en ook met al het andere eetbare spul uit de winkel
jasmin Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Netjes en groot. Gave tomaten. Doe je mee met de tomatenwedstrijd op het tomatenforum? Ja, alleen de voyage heeft maar een paar voyage vruchten, de rest is gewoon rond Ha, ha... ik ook... maar ik vrees dat ik niet ga winnen met mijn piepkleine Voyage-tomaatjes... Toch lollig die aparte tomaten... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Dennis29 Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Net bijna een emmer met valappeltjes verzameld die door de harde wind gevallen waren. Gewassen, in vieren gescheden en in de sappan gedaan. Niet alles paste erin dus moet het in 2 keer, dus ik moet nog wat appeltjes oprapen zodat de 2de lading ook vol zit Het zijn wel onrijpe appeltjes dus hopelijk wordt het niet te zuur, wordt het dat wel dan doen we er maar wat suiker bij
jasmin Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Aha... mijn nieuwe topic was overbodig, maar had deze post nog niet gelezen... sapperen dus... kunnen ze dus ook bij jam gedaan worden... of misschien appelstroop... helaas houd ik daar niet van... hmm... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Dennis29 Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Van bijna een emmer vol appeltjes 1.5 liter sap over gehouden, niet erg veel.Het sap is wel te zuur om zo te drinken, dus moet je er wel wat suiker bij doen.
jasmin Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Tja, als je ze onrijp eet krijg je buikpijn. Waarschijnlijk ook van het onrijpe sap. Lastig, want als ik snel ben zijn ze nog mooi om te verwerken, maar ik wil geen buikloop-toestanden in huis... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Dennis29 Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Zal dat buikpijn spul niet eruit gaan als het gekookt wordt?
Recommended Posts