jeanne-heijmans Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Ja en het smaakt ook zo veel lekkerder, fijne week Jeanne
Eva Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Ha Dennis, wat ben je weer een bofferd!je kunt de wortelen toch ook inkuilen?
Olive Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Dat wordt een heeeleboel hutspot eten deze winter. If you have a garden and a library, you have everything you need. ~ Cicero
Dennis29 Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 @Eva, geen idee. Zal er eens wat over opzoeken.
appelvrouw Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Mooi zeg, het lijken wel zeepjes. Smaken ze ook limoenig, of is het alleen de citroenkleur? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Dennis29 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 Ze roken wat fruiterig, maar nog geen idee of ze ook zo smaken. Moet binnenkort maar even een stukje proefen.
Eva Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 allemaggies wat laat! is dat normaal met de lemon?
Eva Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 oh vandaar de limon heeft een mooie vorm en kleur. ik ga hem volgend seizoen zaaien dus ik ben best nieuwsgierig hoe hij nou echt smaakt...
Dennis29 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Ja, en de plant hangt bomvol met pepertjes. Ik ga hem overwinteren zodat ie volgend jaar hopelijk meer geeft en dan kan ik er een bonsai van maken
Zengrow Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Ja, en de plant hangt bomvol met pepertjes. Ik ga hem overwinteren zodat ie volgend jaar hopelijk meer geeft en dan kan ik er een bonsai van maken Super goed idee Dennis. Peper zijn perfect meerjarig. De bonsai van pepers noemen ze ook wel 'Bonchi'. Op de chili-fora is het nu een hot-item...
Dennis29 Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 Ja, daar staan hele leuke op! Vooral de gene van wilde soorten van Inca Berry of Lee(weet nou niet meer welke ) zien er geweldig uit!Ik had een limon pepertje door een pan soep gedaan, en het was heet! Ik was eerst van plan om er 2 in te doen, maar ik had geen zin om er nog een open te snijden. Gelukkig maar, anders was het niet te eten.
Zengrow Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Ik had een limon pepertje door een pan soep gedaan, en het was heet! Ik was eerst van plan om er 2 in te doen, maar ik had geen zin om er nog een open te snijden. Gelukkig maar, anders was het niet te eten.Wanneer je niet graag in pepers snijdt probeer dan wat zaden van de '7pod' of '7pot' te ruilen of kopen. In dit filmpje (op ca. 6min47) hoorde ik een theorie, over waar de naam vandaan komt. Het schijnt dat de peper als een soort theebuideltje in de soep of andere gerechten, in de pan iig, werd gehangen om zo het gerecht pikanter te maken. Dit kon 7 maal -vandaar de naam 7pot of 7pod- en dan was de smaak eraf.Maar uiteraard kan dit met iedere erg hete peper .
Eva Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 ai...weer zo'n hete soort? die kan ik zelf dan waarschijnlijk volgend jaar pas verdragen....dus dat komt goed uit!en anders geef ik een stel aan een paar showpikkies die ik ken die denken dat ze stoer zijn...hihihi...stop ik er per ongeluk ook even een Scorpion trinidad Butch T tussen... ik hoop maar dat ik ze daarna niet naar het ziekenhuis hoef te rijden een Bonchi maken lijkt mij ook zo leuk! dus ik heb al een aantal planten ingekort en binnen gehaald. ik wil alleen nog graag een paar van die platte schalen gebruiken en de wortels opbinden...ik heb een Short Yellow, prairy fire en een Black scorpion tongue die er volgens mij prima geschikt voor zijn...ik hoop dat ze de behandeling overleven ik probeer ook een aribibi gusano, choc Bhut, 7pod en een grotere short yellow te laten overwinteren...ik ben zó benieuwd of het me gaat lukken!waar laat jij ze overwinteren?
Dennis29 Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 In de schuur voor het raam. Ik heb dit jaar maar 6 planten van 3 soorten, maar volgend jaar worden het er meer
Dennis29 Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Stekjeshoek:Stuk van de moestuin:snijbiet:Winterbroccoli:De eerste aardperen:
appelvrouw Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Wauw! Wat zijn die groeiende dingen boven de rode snijbiet uit!? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Eva Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 gewoon uitgroeiende snijbiet dacht ik dat kruid wat links van de snijbiet staat (hoe heet het ook al weer)hebben jullie dat al uitgeprobeerd? het ruikt lekker, iets afrikaanachtig maar ik zou niet weten wat ermee te doen...
Recommended Posts