Geplaatst: 18 september18 Sep Gisteravond overheerlijke pannenkoeken met spinazie gegeten. Vergeten fotos te maken, maar deze liggen in de vriezerIk heb ze zelf verzonnen en was goed geslaagd. Ik had NZ spinazie ervoor gebruikt. Volgende keer met snijbiet denk ik. 18 september18 Sep aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 18 september18 Sep Pompoensoep met appel en paprika en ui, met wat gekruimelde gebakken kastanje en hazelnoten er bovenop. Vrijwel alles uet.
Geplaatst: 18 september18 Sep Zopas, bruine bonen schotel met uien, knoflook, bieslook en paprika, alles van eigen bodem.
Geplaatst: 18 september18 Sep Aardappelen, spruiten. Pittige jus, kip en kastanjes. Alleen de ui en knoflook uet. 18 september18 Sep aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 18 september18 Sep 49 minutes ago, Petrasmoestuin said:Niets uet.Het is in dit topic wel de bedoeling dat het over eten uit eigen tuin gaat.
Geplaatst: 18 september18 Sep Sorry, alleen de ui en knoflook wel uit de tuin. @Arja 18 september18 Sep aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 19 september19 Sep Auteur Lekker gegeten bij Appelvrouw en haar Lie: aardappeltjes met bietjes en rookworst uit onze tuin Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 19 september19 Sep En de meloen aten we ook uit jouw tuin en ik eendenborst🍉 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 19 september19 Sep Gisteren spekbonen met ui en knoflook uet. Vandaag het restant daarvan opgegeten als kliekje met nog meer andere kliekjes.
Geplaatst: 20 september20 Sep Gisteren en vandaag alle groente uet door elkaar gedaan en macaroni meegekookt. Ik had nog wat kip, toen in de oven met kaas, heerlijk!Gelukkig snijdt mijn man haast alles, dat scheelt mij tijd.Wortel, courgette, groene puntpaprika, 4 soorten bonen, ui, knoflook, mais, aubergine en tomaat.Zo blij met mijn tuin.
Geplaatst: 20 september20 Sep Vandaag een primeur: artisjok uet! Mjammie. En daarna overschotel/groentenlasagna van courgette, tomaat en paprika plus kruiden uet. Aangevuld met ui en knoflook. * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 20 september20 Sep Oh Artisjok! Nu spijt dat ik het niet eerder heb klaargemaakt. Ik had er eentje van vorig jaar, maar die lag al 1 jaar in de vriezer en ik wou hem niet meer gaan koken, etc. Een beetje te lang gelegen. Ik had maar 1 bloem toen. Lukken die bij jou goed?
Geplaatst: 20 september20 Sep Eigenlijk boven verwachting! We hadden twee zaailingen in de grond gezet, beide zijn ook aangeslagen, maar ik verwachtte het eerste jaar eigenlijk geen oogst. Een van de twee is ook vooral blad aan het maken, geen bloemen. De andere maakt wel bloemen, maar je ziet dat dat ten koste gaat van de plant. Waarschijnlijk was het beter geweest de bloemen er eerder uit te halen, maar ik was zo blij met artisjok oogst dat ik dat niet heb gedaan. * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 20 september20 Sep Mijn eerste Kornoeljekers taart klaar. Ik kan het hoofstuk niet meer vinden. Staat het onder fruit? De 2e net klaar. Iets anders gedaan.Maar de eerste smaakt goddelijk! Heel veel werk, maar wel iets bijzonders nu.Volgens Recept: https://www.chefkoch.de/rezepte/2905861442920658/Aronia-Streuselkuchen.htmlMaar ik schrijf hem voor mijzelf uit, omdat ik toch wat aantekeningen maak.Bij de eerste taart 26 cm genomen en 55 minuten op boven en onderwarmte 190 graden 55 minuten.Nu bij de tweede 24 cm en 25 minuten op 200 graden boven en onderwarmte en daarna 25 minuten op 190 graden.Bij de eerste taart slagroomkwark genomen, bij de tweede gewone kwark 40%.Bij beide taarten wel bakpapier op de bodem gelegd.Bij de eerste taart alleen bodem bedekt en bij de tweede taart ook een opstaande rand gemaakt.Ik vind de tweede taart wat mooier, ik houd van een wat hogere taart.
Geplaatst: 21 september21 Sep Het is een recept voor de Aronia maar je hebt er kornoelje vruchten voor gebruikt begrijp ik ( ik vind het lastig ze kersen te noemen omdat het botanisch bessen zijn) ging het ontpitten redelijk gemakkelijk? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 21 september21 Sep 56 minuten geleden, appelvrouw zei:ontpittenNee niet gemakkelijk, best wat werk geweest. Ik zal wat fotos op de Kornoelje pagina zetten. Ik heb 5 minuten een pureestamper gebruikt tijdens het koken. Daarna gezeefd en pitje voor pitje eruit gevist, soms nog wat vruchtvlees eraan en dat met een vork eraf gepulkt.Ik zit net aan de 2e taart te eten. Wel erg machtig, erg zoet en vet. Dit moet je niet elke dag eten. Ik heb alles ingevroren. 21 september21 Sep aangepast door Petrasmoestuin
Geplaatst: 22 september22 Sep Omdat wij de laatste dagen geen brood eten, maar laat gebak met koffie. Dan maar broodjes afgebakken en mijn eigen pesto uit de vriezer gehaald tegen 16.00 uur. En 's avonds zalmpotje met 300 gram snijbiet uit de vriezer en 100 gr verse spinazie erdoor. Heerlijk!De spinazie die je koopt smaakt altijd een beetje naar staal, maar uit de tuin zo lekker.Dat potje hebben jullie al eens gezien.
Geplaatst: 22 september22 Sep Een broodje verse kweeperenjam. En toen nog een en nog een ( en Lie ook) 😋😋 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 22 september22 Sep Tussen de middag een broodje kaas dik besmeerd met de gisteren gemaakte mango hotsauce met daarin 3 soorten pepers uet. Goddelijk, al zeg ik het zelf 😊.Vanavond pasta met kaassaus spiced up met 2 Jalapeno’s uet. Salade erbij van tomaten en winterpostelein, beiden uet.
Geplaatst: 22 september22 Sep Orechiette met wortel pastinaak en paprika udw salie selderijblad majoraan en rozemarijn uet en een stukje trompe d’Albenga van ldw 😉 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 22 september22 Sep Gevulde pepers paprika’s en aardappel met eigen pepers paprika’s knof, tomaten, kruiden en yoghurt. LekkkkerrrrrOw en een prachtige salade met accordeon bicolor tomaat (geel) en wat cherry tomaatjes in diverse kleuren en 2 soorten basilicum.
Geplaatst: 22 september22 Sep Wat een idee @Mellie om de pepers (soort paprika's) te vullen, gepofte aardappel erbij en ja lekker met mijn knoflooksaus.
Geplaatst: 22 september22 Sep Mijn diverse sla doen het nu opeens heel goed, dus ik moet de komende dagen veel sla eten, of weer stamppot maken.Dus vandaag 2 soorten sla, peterselie, zuring, tomaatjes, ui, knoflook, bieslook, komkommers alles uet.En pijnboompitjes, niet uet.
Geplaatst: 23 september23 Sep @Petrasmoestuin de aardappels zijn ook gevuld met hetzelfde mengsel als van de capsicum. Hier in de maak wegens drukke dag: pompoensoep met suppengewürz, eigen knof(lookpasta), prei, peper, wortel en kruiderij. Ruikt nu al heerlijk. Dit zat trouwens (met een paar knolletjes meer) aan mijn prei bij de wortels. Iemand eerder gezien? Zit nu in de soep. Restje gevulde groente van gisteren met eigen yoghurt erover. Klaar.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.