Geplaatst: 23 september23 Sep Weer een broodje kaas met mango hot sauce. Ik ga het niet iedere dag hier melden hoor, maar had nu wel een foto gemaakt 😃. En hij was nog veel lekkerder (en pittiger) dan gisteren, zoals zo vaak als de smaken de tijd krijgen op elkaar in te werken.
Geplaatst: 23 september23 Sep Ga je de mangosaus nog lekker op een stukje vlees of vegetarisch stukje doen? Jammie!
Geplaatst: 23 september23 Sep Taart no 9 en 10 in een paar weken gemaakt. Een snel pruimentaartje en een pruimen-appel crumble.Nu de Kornoelje nog en de vele appels voor appelmoes.Volgend jaar neem ik echt minder mee.
Geplaatst: 23 september23 Sep Wortelen en peterselie uet, met een kippenbout en gebakken aardappelen.
Geplaatst: 23 september23 Sep 1 uur terug, Petrasmoestuin zei:Ga je de mangosaus nog lekker op een stukje vlees of vegetarisch stukje doen?Zeker! Erg lekker bij kip bijvoorbeeld of bij nems met garnalen, kip of groenten. Gewoon schepje naast een curry ook erg lekker, voor door de rijst. Multi-inzetbaar 😃.
Geplaatst: 23 september23 Sep Intussen uitgepakt en er wat poedersuiker overheen gedaan. Morgen proeven.
Geplaatst: 24 september24 Sep 15 uren geleden, Dahli zei:Weer een broodje kaas met mango hot sauce. Ik ga het niet iedere dag hier melden hoor, maar had nu wel een foto gemaakt 😃. Het water loopt me echt in de mond. Heeeeerlijk!
Geplaatst: 24 september24 Sep Gisteren zalmrolletjes gevuld met zure room dille en bieslook gemaakt met een lekkere salade van Algiersla en div groente uet.Vandaag posteleinsalade met een lekkere dressing met rijst en div. groente uet.
Geplaatst: 24 september24 Sep Oeh wij aten ook pruimen! Een tarte tatin. De kleur was prachtig. Smaak trouwens ook. Ik heb vandaag ook de allereerste blended lemon peper op. Werd tijd.
Geplaatst: 25 september25 Sep Heerlijk die taarten. Voor tarte tartin ben ik nog op zoek naar een mooi simpel al uitgeprobeerd hartig recept..met pastinaak bijvoorbeeld.Wij aten witlof uit de oven, rijst, verse kwee zoetzuur (uJt) en pompoenpuree.En heel veel zelfgebakken boterhammen met kweeperenjam! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 25 september25 Sep 55 minuten geleden, appelvrouw zei:Voor tarte tartin ben ik nog op zoek naar een mooi simpel al uitgeprobeerd hartig recept..met pastinaak bijvoorbeeld.Ik denk dat onderstaand recept van Yvette van Boven ook prima met pastinaak kan. Wij vonden hem, met wortel dus, erg lekker.https://www.ontroerendlekker.nl/recepten/regenboogworteltatin-met-miso-boterkaramel/
Geplaatst: 25 september25 Sep Dank je Dahli ja dat ziet er lekker uit. Het zal een beetje knutselen worden want roomboterbladerdeeg zit niet echt in mijn regime op het moment. En witte miso heb ik nog nooit in huis gehad, vraag me af of ik dat kan krijgen in deze streken. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 25 september25 Sep 1 uur geleden, Dahli zei:recept van Yvette van BovenDat ziet er inderdaad heerlijk uit. Ik heb de Miso en geroosterde sesamolie en bladerdeeg opgeschreven. Ik heb alleen gewone sesamolie in huis.Zou het ook met filodeeg kunnen? Ik heb nog veel liggen ervan en moet duidelijk op. Kan het niet uitrollen natuurlijk enn met omdraaien zal dat een probleem zijn denk ik. Dan zal het een beetje breken.
Geplaatst: 25 september25 Sep 25 minuten geleden, Petrasmoestuin zei:gewone sesamolieSesamolie wordt bij mijn weten altijd van geroosterde zaadjes gemaakt. Het is overigens 1 van de weinige dingen waar ik niet heel erg dol op ben. In een recept gebruik daarom meestal minder. Erg snel overheersend. Filodeeg zou ik zelf niet doen. Dat wordt snel te dun en zompig door het vocht als je de taart omdraait. Je verliest de knapperigheid. Bladerdeeg kan meer hebben als (uiteindelijke) bodem denk ik.1 uur geleden, appelvrouw zei:En witte miso heb ik nog nooit in huis gehad, vraag me af of ik dat kan krijgen in deze streken.Je kunt natuurlijk ook andere dan witte miso nemen. Dat is bij iedere super wel te krijgen. Alleen de witte is wat zoetiger dan de andere varianten en dat combineert natuurlijk lekkerder bij wortels of pastinaak. Maar er zit genoeg anders zoet in het recept 😊.
Geplaatst: 25 september25 Sep Ja dat zal een toko moeten worden oid. Miso heb ik wel altijd poeder in huis, nooit de pasta.OT nog even het nieuwe brood met vruchtvlees en koolwaterstof van pompoen belegd met de kweeperenjam noemen. Zo lekker we zitten ons met zijn tweeën bijna te overeten. Het brood is net zoals bij brood met aardappels en aardappelwater zacht en smeuïg We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 25 september25 Sep 2 uren geleden, Dahli zei:1 van de weinige dingen waar ik niet heel erg dol op benIk vind het juist lekker Sesamolie en doe het vaak in de salades, net als walnotenolie. Ik heb een fles geroosterde sesamolie gekocht, er zit toch verschil in en moest zoeken, maar die stond naast de sojaolie, zelfde merk, die ik ook nodig had.Ik heb ooit Miso blokjes gekocht in Spanje, maar die vond ik niet lekker, dus die kan ik net zo goed weglaten. Of morgen in Nederland bij de Jumbo kijken, ga ik toevallig naar toe.
Geplaatst: 25 september25 Sep @Petrasmoestuin Nog even off topic dan: miso is nu juist hetgeen dit gerecht de umami geeft. Wezenlijk voor de smaak dus.
Geplaatst: 26 september26 Sep Ook nog even off-topic, je kunt miso heel goed in de diepvries bewaren. Ik schep (met 🥄) een flinke klont uit het-zakje-in-het-bakje om te gebruiken. Het bevriest niet spijkerhard, beetje zoals roomijs met veel vet. En is dan dus veel langer houdbaar dan in de koelkast.On-topic maar weer. Nieuw zeelandse spinazie uet roerbakken met uitje en paprika/peper uet en restje zilvervliesijst van gisteren. Heb ook nog koreaans gekruide tofu plakjes 😋 26 september26 Sep aangepast door woldistel Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.
Geplaatst: 26 september26 Sep 40 minuten geleden, Petrasmoestuin zei:Miso en trassie gevonden.Leuk!! Ik vond de tip van @woldistel heel handig, de miso in gedeeltes invriezen omdat je nu ook weer niet dagelijks gebruikt.
Geplaatst: 26 september26 Sep Nee precies! Maar ik heb stiekem wel wat recepten opgezocht waar ik miso voor kan gebruiken. Als ik ze nog kan vinden hahaha. Zo veel recepten die ik nog wil proberen.😊Dank je @woldistel en @Dahli voor jullie goede en lekkere tips!
Geplaatst: 27 september27 Sep Een heerlijke andijviesalade. Mijn man dacht weer een stamppot, maar dat wou ik niet. Hij wou niet zo veel eten (chips e.d. al op) dus dan moet je het zien als een bijgerecht, hahaha.Erg lekker, en ik heb het uitgeschreven.
Geplaatst: 27 september27 Sep Groentenpannekoekjes met andijvie en paprika uJT en dragon, basilicum, snijbietpoeder en bosui uet.Beetje slecht foto. De pannenkoekjes zijn wat dikker dan normaal en het meel was spelt, boekweit en een beetje rijstemeel. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 28 september28 Sep Komkommers, sla, bieslook en paprika uet voor de gemengde sla. Hij was weer lekker. De sla kom id helemaal leeg. Helaas vergeten om een foto te maken.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.