appelvrouw Geplaatst: 8 april Geplaatst: 8 april Van Jorieke kregen we een bos hon tsai tai. Dat is Lie nu aan t roerbakken en dan maakt hij er een stamppot je mee geloof ik, ik laat het gebeuren. Het ruikt hier in ieder geval erg lekker. 3 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
bonnie f Geplaatst: 8 april Geplaatst: 8 april Simpel. Broccoli en aardappelen uet met een bal gehakt. 2 Quote Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”
appelvrouw Geplaatst: 9 april Geplaatst: 9 april Ik had brandneteltopjes geoogst voor een soepje maar omdat het er niet heel erg veel waren heb ik ze mee gestoofd met prei en die is samen met spaghetti, vis ei room en citroensap en citroentijm in de oven gegaan. 4 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Mellie Geplaatst: 10 april Geplaatst: 10 april Oeh dat klinkt lekker!Wij aten gisteren 2 x soep met udon noodles en eigen eitjes. Vandaag döner met ingemaakte rode kool en heel veel sla uet. Ow en eigen knoflooksaus. Dat zal ik nooit of te nimmer kant en klaar kopen, want zelfgemaakte is zo veel lekkerder. 4 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 11 april Auteur Geplaatst: 11 april Jootje voerde ons een lekkere smokey-bbq-bonenschotel met veel paprika en maïs uit haar tuin, en gehakt uit onze tuin! 3 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Mellie Geplaatst: 13 april Geplaatst: 13 april Champignons vorig jaar ingemaakt. 2 potten. Gevuld met roomkaas waar ik een teentje knof en wat kruiden doorheen heb geroerd. Zelfde mengswl ook voor de peppadews gebruikt, maar helaas geen foto van. De steeltjes doe ik erbij en waren een lekker hapje tussendoor voor mezelf. Hap slik weg! Dit bordje is allemaal gekocht, maar de vinaigrette is met eigen peterselie En over d e geroosterde groenten zaten eigen kruiden en er is 1 asperge uit eigen tuin bij De eerste echte bos dille uet is een feit! Zat o.a. in de cacik met eigen pepermunt. Door de rode bieten salade eigen kruiden o.a. dille en pepermunt. 4 kg gehakt voor de köfte met eigen paprikapoeder, chilivlokken, peterselie en eitjes. Ik had zelf knoflooksaus gemaakt. Nog atom maar ook al geen foto van. Daarvoor heb ik 4 soorten peper, waarvan 2 soorten gedroogd en 2 vers, gebakken in olijfolie en laten trekken. Iets van een uur. Als het pijn doet aan je neus, dan weet je dat het goed scherp is. Turkse yoghurt met de afgekoelde chili’s incl olijfolie erover en dippen maar! De meeste Nederlanders vonden het te pittig, maar ik verbaasde me over de paar die het met gemak wegwerkten. Er waren vrienden uit Palestina en zei lachten erom. Het was niet pittig ik go na er nog net niet van jodelen, dus zo zie je maar hoe relatief dat allemaal is. Pastasalade met eigen rucola, pepermunt, basilicum, chili, paprikapoeder en knof. Topdag. En alles is op! 10 kg vlees. 25 man. Plus nog al dat andere eten wat echt niet weinig was. Dat had ik niet verwacht. 5 Quote
jootje Geplaatst: 13 april Geplaatst: 13 april Ziet er allemaal heerlijk uit, Mellie en de foto’s kunnen zo in een kookboek. Misschien eens een boek maken met al die recepten? 😊😋 2 Quote
Dahli Geplaatst: 13 april Geplaatst: 13 april (aangepast) Ben jij professioneel cateraar of kok of zoiets @Mellie? Serieuze vraag. Als dat niet het geval is, zou ik het sterk overwegen als ik jou was. Niet normaal hoe lekker en mooi jouw gerechten er altijd uitzien! p.s. Wat zijn die oranje vruchten op de schaal met fruit? 13 april aangepast door Dahli 1 Quote
Mellie Geplaatst: 13 april Geplaatst: 13 april @dahli nee, ik vind koken gewoon leuk en het oog wil ook wat! Super mooi compliment dank je wel. 🫶Die oranje vruchten zijn Turkse mispels. Yeni dunya heet het, nieuwe wereld. De pelt de schil en eet de binnenkant. Heel zoet en sappig horen ze. We hadden er 1 die dat niet was, maar de rest wel. 1 1 Quote
Rookie Geplaatst: 13 april Geplaatst: 13 april Wij hebben een quiche gegeten met prei en broccoli uet. Mjum. 2 Quote
Arja Geplaatst: 13 april Geplaatst: 13 april Als bijgerecht wat tuinspul verwerkt in een pesto van zevenblad, bieslook, daslook en knoflook uet, met kaas en op een cracker uit de winkel. 7 Quote
appelvrouw Geplaatst: 14 april Geplaatst: 14 april Ook dat ziet er lekker uit en mooi groen! Ik eet zo oa bietjes met uet peterselie selderij en bieslook 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 14 april Auteur Geplaatst: 14 april Winterposteleinstamppotmetspekjes! 2 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Mellie Geplaatst: 15 april Geplaatst: 15 april Salade in elk geval en de paksoi. Met iets… nog onbekend 🫣 2 Quote
Tanja65 Geplaatst: 16 april Geplaatst: 16 april Rabarbermoes! Groene, dus een beetje zuurder. Om die reden er kaneel, rozijnen en een banaan in verwerkt. Jammie! 1 Quote * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Gitta Geplaatst: 16 april Geplaatst: 16 april Eergisteren rode bieten met ui en knoflook uet. Ook de tijm en peterselie kwamen uet. Hier helaas geen foto van gemaakt. Gisteren een gemengde sla met verschillende soorten sla uet (wintersla, winterpostelein, ijsbergsla, veldsla, knoflook bieslook en gewone bieslook). 5 Quote
Mellie Geplaatst: 16 april Geplaatst: 16 april @gitta ik kan wel sla overwinteren, maar ijsbergsla lukt echt niet. Dat wordt zo snel snot. Hoe heb je dat dan voor elkaar gekregen of is dat nieuwe zaai? 1 Quote
Mellie Geplaatst: 17 april Geplaatst: 17 april Wij aten gisteren 1 bak spinazie en paksoi met Chinese kool en daslook. Jeetje het was zó lekker! Mijn kinderen zijn geen fan van spinazie. Alleen in börek en gözleme… Dit protest duurde echter heel kort en schoorvoetend werd er gezegd dat deze spinazie niet zo vies was. Eerlijk, ik had er nog wel een kilo van op gekund. Eigen sloai met kruiden en gekochte tomaten en paprika. 2 Quote
Mellie Geplaatst: 17 april Geplaatst: 17 april Vanavond okra soep vooraf! Jummm! Mijn lievelingssoep. Maar zo duur dat ik het alleen met bijzondere gelegenheden maak. En vanavond is de gelegenheid dat ik er waanzinnig veel zin in heb. Maar normaal bewaar ik het voor een bayram of iets dergelijks. Uit de vriezer gehaald. Zo opzetten en vanavond smullen. 1 Quote
Anna3 Geplaatst: 18 april Geplaatst: 18 april De eerste paarse en groene asperges uit eigen tuin. Zo lekker Je moet wel even 3 jaar geduld hebben, maar dan heb je ook wat. Verder nog een flinke berg koolbloemknoppen en ninestar broccoli/bloemkool. 5 Quote
Rookie Geplaatst: 18 april Geplaatst: 18 april Ik zat net een artikel te lezen over die ninestar broccoli. Wordt die plant erg groot? Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.