Geplaatst: 18 mei18 Mei Inderdaad oogsten als ze klein zijn, 3 cm ofzo. Ik vond ze altijd wel lekker, ze smaken goed naar komkommer, maar had ze in de kas, die ze helemaal tot jungle omtoverden. (Bovendien lijd ik aan plukblindheid, heb ik met groene bonen ook last van en is met deze vruchtjes nog veel erger 😎 😂) Mulch! Moeder natuur houdt niet van kale grond.
Geplaatst: 18 mei18 Mei 2 uren geleden, woldistel zei: Inderdaad oogsten als ze klein zijn, 3 cm ofzo. Ik vond ze altijd wel lekker Fijn, een positieve insteek. Altijd leuk om te lezen als je iets voor het eerst probeert.
Geplaatst: 19 mei19 Mei Oh gaaf @Dahli! Ja, ze zijn zo rauw alleen maar lekker als ze echt klein zijn, olijf maat. Groter kun je ze nog gebruiken zoals je courgette gebruikt; klein snijden en dan wokken of in een schotel oid. Courgette is 'zo' (rauw) ook niet lekker. De mijne zien e trouwens een stuk minder florissant uit. Te lang in een te kleine pot gestaan. Maar dat komt vast nog goed. * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 19 mei19 Mei Op 18-5-2025 om 08:52, woldistel zei: Bovendien lijd ik aan plukblindheid Hoe herkenbaar! En ja, ik mis bij deze ook altijd wel een paar, al dat blad! Maar niet erg, dan heb je zaad voor volgend jaar. * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 19 mei19 Mei @Dahli de plant groeide amper, wei nig blad, daarom waren ze niet lekker denk ik. Inderdaad wel heel erg klein geplukt.
Geplaatst: 29 mei29 Mei Inmiddels zijn ze gaan bloeien, overal trosjes met kleine bloemetjes. En: het eerste vruchtje is in de maak, zo’n 2 mm nu. Gaat razendsnel met deze planten, leuk! Met de hogere temperaturen van de komende dagen misschien wel heel binnenkort de eerste olijfkomkommer proeven.
Geplaatst: 1 juli1 Jul Vandaag zag ik opeens een voor mij vreemd verschijnsel in een van de olijfkomkommers. Hij maakt mooie grijparmpjes om te klimmen natuurlijk, maar plotseling is er bij 1 plant aan een uitloper een soort ‘little shop of horrors’- mutatie ontstaan…. 🫣Nog nooit gezien.
Geplaatst: 12 augustus12 Aug Na de vakantie was er natuurlijk een aantal te groot om te oogsten. Dus deze zijn bestemd voor zaadwinning. Naast dat ik ze klein erg lekker vind om zo te eten of door de salade, is het ook een prachtige plant vind ik. En de insecten zijn er dol op. Eén van de planten heb ik door de vijgenboom geleid (foto 2).
Geplaatst: 13 augustus13 Aug Ik had vorig jaar 1 plantje. Apart komkommertje. Inderdaad Ie je ze nog wel es over het hoofd. At ze uit het vuistje, maar kon op een gegeven moment ook drie potjes in maken in zoetzuur. En dat is nog lekker ook. De structuur is beslist anders als ingemaakte komkommers of augurken, maar echt wel lekker! Ook mijn kids vonden ze erg lekker! Dus mocht je er veel krijgen? 😊
Geplaatst: 13 augustus13 Aug @Dahli voor zaadwinning moeten de zaden echt donker (bijna zwart) zijn geworden.Ik gebruik de te groot gegroeide exemplaren als courgette: kleinsnijden en roerbakken of door de soep. Ik haal dan wel de zaden er uit. 13 augustus13 Aug aangepast door Tanja65 * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Geplaatst: 14 augustus14 Aug 18 uren geleden, jootje zei:maar kon op een gegeven moment ook drie potjes in maken in zoetzuurHoe groot waren de exemplaren die jij op zoetzuur zette Jootje? Zoals die grote van mij op de foto hierboven (zo’n 6 cm)? En halveerde je ze dan voor inmaak, zonder zaden? Of maakte je ze klein in, olijfgrootte?15 uren geleden, Tanja65 zei:Ik gebruik de te groot gegroeide exemplaren als courgetteDat is ook een goeie! Heb nu best wat grote exemplaren.
Geplaatst: 14 augustus14 Aug Dahli, best groot had ik ze. In zijn geheel ingemaakt. Verschillende maten. Ik had ze op de moestuin, dus kwam er niet elke dag, en op een gegeven moment gaan ze hard! Maar prima dus om in te maken!
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.