Jorieke123 Geplaatst: 13 juli 2012 Auteur Share Geplaatst: 13 juli 2012 Ja, die hammen gaan we zouten en drogen (duurt maaaanden voor je er van kan eten), en zo ook heel wat droge worst. En bacon. Dus er komt van alles te hangen hier Zo'n varken aan het spit is echt (langzaam) gebakken vlees, en eet je in plakjes op broodjes ofzo. Het blijft niet lang goed. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
thea Geplaatst: 13 juli 2012 Share Geplaatst: 13 juli 2012 Hakmessen/bijlen/snij m/c.messen slijper.houtenladder. Quote http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje11 Geplaatst: 13 juli 2012 Share Geplaatst: 13 juli 2012 En niet te vergeten, een vleeszaag,Tenzij de slager?slachter hem al in delen zaagt.Zou wel het handigst zijn. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 13 juli 2012 Auteur Share Geplaatst: 13 juli 2012 Ik denk dat hij het varken in 2-en zaagt? De rest zagen we zelf. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 13 juli 2012 Share Geplaatst: 13 juli 2012 Echt super dat je de rest zelf doet! Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 14 juli 2012 Auteur Share Geplaatst: 14 juli 2012 Dat moeten we eerst nog zien. Misschien is het wel helemaal niet super, en laten we het volgende varken ook alvast in worstvorm kneden Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 14 juli 2012 Share Geplaatst: 14 juli 2012 Ach wat kan je gebeuren? Het is een leerproces, en ieder jaar schaaf je daaraan. Opschrijven is een goed tip, want op de dag zijn er zoveel dingen waar je aan moet denken dat een eigen handleiding echt handig is..zo werkt dat tenminste voor mij.Nu na enkele jaren weet ik wat ik wil aan vlees, en probeer ik ieder jaar een nieuw ding..ontbijtspek bv of jeneverbessen of gedroogde vijgen in de paté... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 14 juli 2012 Auteur Share Geplaatst: 14 juli 2012 Ik heb er wel zin in hoor! Ik voel me een beetje die heks van Hans en Grietje. Steeds even voelen aan Jimmy zijn speklaag Ik ga proberen om hier zoveel mogelijk te posten over het verwerken. Steeds vlees en vet en prut van mijn handen wassen om foto's te kunnen maken Ik koop wel eens van die paté met van die groene peperkorrels er in. Zouden die vers zijn? Of gedroogd en dan geweekt in iets (water?)? En waar koop je groene peperkorrels? Ik ken alleen de zwarte en witte Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
RvO Geplaatst: 14 juli 2012 Share Geplaatst: 14 juli 2012 @Jorieke, over groene peper. Dat is volgens mij in principe zelfde vrucht als witte en zwarte, maar anders verwerkt. Engelse wikipedia zegt: ".... black pepper (cooked and dried unripe fruit), green pepper (dried unripe fruit) and white pepper (dried ripe seeds). ..." Waar je ze koopt in NL weet ik niet. In Marokko op de markt/souk, maar daar heb je nu natuurlijk niets aan. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 14 juli 2012 Share Geplaatst: 14 juli 2012 Op de markt zie ik die groene weleens liggen. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
greetje11 Geplaatst: 15 juli 2012 Share Geplaatst: 15 juli 2012 Groene peper is In turkse winkels misschien ook wel te verkrijgen.Zijn er hier zat van, dus mocht je ze niet kunnen vinden wil ik hier wel voor je kijken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 15 juli 2012 Auteur Share Geplaatst: 15 juli 2012 Ik zal eens even gaan neuzen in de buurt. In het dorp kan ik het niet vinden. Ik probeer Doetinchem even. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Sarah Geplaatst: 17 juli 2012 Share Geplaatst: 17 juli 2012 Leuk dat je dat zo ziet zitten om het hele varken zelf te verwerken!! Daar zal je vast enkele dagen zoet mee zijn . Hier worden elk jaar rond december - januari 3 à 4 varkens geslacht. 1 of 2 bij mijn ouders, en 2 bij mijn schoonouders. Ook allemaal zelf opgekweekt (bij mij thuis lopen deze lekker buiten, bij mijn schoonouders op de boerderij hebben deze een apart stukje in de varkensstal). Er worden dan ook enkele kippen geslacht om het vlees samen te verwerken (oa. voor hamburgers en worst) (is misschien ook nog een leuk idee??). We laten wel een slager komen die een groot deel doet, de hamburgers maken, verpakken, etc doen we zelf. Ik weet dat er een manier is om het gewicht van het varken vrij nauwkeurig te bepalen zonder het op een weegschaal te moeten plaatsen. Is adhv de omtrek ofzo... maar zal het eens navragen, dan hoef je niet de hele tijd in zijn billen te porren . Quote Een moestuin, kruidentuin, buitenloop varkens, Hereford koetjes, Holsteinmelkkoeien, een boerderijwinkel,... het goei leven, da's hier! http://www.vaneigenkweek.be http://www.facebook.com/vaneigenkweek Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 17 juli 2012 Auteur Share Geplaatst: 17 juli 2012 Tof Sarah! Maken jullie dan ook zelf worst (o.a. gedroogde), en bacon en ham die ergens moeten hangen? We hebben ook heel wat hanen die nog geslacht moeten worden, dat combineer je dan dus met varkensvlees? Waarom? Sappiger? Mager? Ik ben benieuwd Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Sarah Geplaatst: 17 juli 2012 Share Geplaatst: 17 juli 2012 Ja, vooral bij mijn schoonouders heeeeel veel droge worst!!! daar zijn ze allemaal grote fan ervan! De hespen worden gepekeld (je kan ook kruiden in het zout doen om lekkere smaak in je vlees te krijgen) en wanneer ze rijp zijn, worden ze ontbeend, fijn gesneden en vacuüm verpakt. Een andere hesp hangt dan gewoon in de berging en snijden we vers aan. Vorig jaar hebben mijn ouders ook een ham laten koken, bij een slager. Kan je dunne sneden van laten snijden voor op de boterham en dikke sneden voor met mosterd of champignonsaus!! echt heerlijk in de winter!! Is een echte aanrader! De kipfilets vriezen we in omdat die hier wel geliefd zijn voor bij de wok etc. De kippenbillen worden hier niet zo vaak gegeten en daarom gebruiken we dit vlees om samen met het varkensvlees in gehakt te draaien. De worsten en hamburgers zijn fijner van smaak en veel malser. Wij gebruiken eigenlijk nooit 100% varkensgehakt, daar vindt niemand hier echt lekker. Quote Een moestuin, kruidentuin, buitenloop varkens, Hereford koetjes, Holsteinmelkkoeien, een boerderijwinkel,... het goei leven, da's hier! http://www.vaneigenkweek.be http://www.facebook.com/vaneigenkweek Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 24 juli 2012 Auteur Share Geplaatst: 24 juli 2012 Dat met de kipfilets gaan we proberen! We hebben er nog genoeg in de vriezer liggen. Maken jullie ook ander broodbeleg? In grotere (kunst) darmen? Voor grotere plakken cervelaat, salami, boterhamworst, etc.? Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 13 augustus 2012 Auteur Share Geplaatst: 13 augustus 2012 @Appelvrouw: Waar kijk jij nou echt naar uit als je weer een (half)varken te verwerken hebt? En wat is dan dus ook als eerste op? Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
appelvrouw Geplaatst: 13 augustus 2012 Share Geplaatst: 13 augustus 2012 Ik stelde de vraag ook aan Lie. Hij vind het geweldig om de lever in de eerste week op te eten..Verder zijn de karbonaadjes altijd als eerste op..op de bbq of gewoon lekker uit de pan. De conserven zoals de paté, de bloedworst en de fromage de tête eet ik dan weer veel aan t begin van de winter..de tête gebruik ik veel bij de pompoensoep, en als er verse appels zijn dan worden die gebakken met de bloedworst.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 13 augustus 2012 Auteur Share Geplaatst: 13 augustus 2012 Ok, ik ben benieuwd wat wij als favoriete stukken hebben straks. Ik kijk vooral uit naar gedroogde en gerookte spek, gedroogde ham, paté en rookworst.Ik heb de speciale oormerken en tang binnen, ik hoop dat we Jimmy maandagochtend kunnen brengen. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Groene vingers Geplaatst: 13 augustus 2012 Share Geplaatst: 13 augustus 2012 Het is een ribkarbonade, geen haaskarbonade, je ziet immers geen stukje varkenshaas zitten. Laat het spek eraf snijden en laat dat lekker roken Quote Leuke Facebook pagina: https://www.facebook.com/groups/lidl50procentkortingsbon/ Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 14 augustus 2012 Auteur Share Geplaatst: 14 augustus 2012 Nou, Jimm heeft zijn slacht-oormerk/slachtblikje in. Het was nog even zoeken (www) hoe en waar het ding in moest. Met het UBN aan de zichtbare kant dus. En in zijn andere oor (op de site van het LNV kan je hun uitleg nog verkeerd begrijpen, en denken dat het oormerk naast het normale oormerk moet... )Hij stond net lekker te eten, dus hij heeft er amper wat van gemerkt. Heerlijk is dat toch. We hebben wel eens 2 bokjes moeten voorzien van oormerken, en die jammerden het uit. Heel sneu. Maar goed. Van zondag op maandag slaapt Jimmy in de veewagen, ingericht als varkenshok. En dan staan we maandag erg vroeg op, en leveren we hem af bij het slachthuis. Wel gek hoor.... Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
jootje Geplaatst: 14 augustus 2012 Share Geplaatst: 14 augustus 2012 Lijkt me echt heel gek. Dubbel gevoelens enzo. Zal waarschijnlijk de volgende keren makkelijker gaan, althans, dat hoop ik voor jullie. Ben heel benieuwd hoe het straks allemaal gaat met uitbenen en er allemaal lekkers van maken! Zou je vriezer groot genoeg zijn? Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Erny Geplaatst: 14 augustus 2012 Share Geplaatst: 14 augustus 2012 Jimmy... het ga je goed... Beetje verdeelt hier... heb meneer varken door de fotooz en filmpjes leren kennen... en nu... gaat ie in hapjes... Go Jimmy Go... zoiets... Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
dennislp Geplaatst: 14 augustus 2012 Share Geplaatst: 14 augustus 2012 Véél varkens die als vlees in de supermarkt liggen kunnen jaloers op Jimmy zijn Wat dat betreft zouden meer mensen dit moeten doen Quote > Planten kopen? Doe het bewust! Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Jorieke123 Geplaatst: 14 augustus 2012 Auteur Share Geplaatst: 14 augustus 2012 Idd Dennis! Dat zeiden we vanmiddag ook weer, toen we hem weer zo heerlijk een gat zagen 'neuzen' voordat ie daar in plofte. Hij kan enorm tevreden kijken, die Jimmy Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.