Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:

De vraag staat er al...de peper is veeeel pittiger dan de bedoeling en m'n soepje niet zo heel lekker. Kan ik iets doen waardoor dat hele pittige minder wordt????

Geplaatst:

melk of andere zuivel toevoegen?

Geplaatst:
  • Auteur

Zit al een hele grote scheut melk in...en nog is het niet te eten.

Dacht suiker maar dat vond mams geen strak plan...

 

En echt, er zit maar een ieniminie pepertje van nauwelijks een cm groot in dat medium heet genoemd wordt...nou ik lig zowat aan de tuinslang hier

Geplaatst:
  • Auteur

Oke, dan doen we dat maar...'t is echt te heet zo

De sla was lekker, eens kijken of ik een pizza kan vinden in de oven...of een blikje soep

 

Tsss dáár gaat m'n eerste courgette

Geplaatst:

een troost.....koken met pepers moet je leren

en als kind........ leer je snel!

was het trouwens een madam jeanette????????

kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!

http://guppedup.blogspot.nl/

Geplaatst:
  • Auteur

Ach heb zoveel peper plantjes dat ik dacht ipv. die theelepel sambal kan ik er ook wel zo'n klein pepertje doorheen doen

 

Nooit meer dus

 

Is de Prairie Fire, een heel klein en schattig plantje waar volop rijpe pepers aan zitten. Was echt maar iets van een cm groot ofzo....medium heet stond erbij de beschrijving. Mijn moeder heeft 4 happen op...en die heeft maagpijn nu hihihi

Geplaatst:

Haha.... bedankt voor de waarschuwing... zag die Prairie Fire ook niet als een erg heet pepertje.

 

Suiker toevoegen om gerechten minder heet te maken kan trouwens wel... maar dan ook weer niet zóveel dat je dan zoete soep krijgt. Maar Joriekes oplossing is ook een goeie, vooral omdat er vast nog wel meer courgettes gaan komen.

 

(trouwens... in de Spar hier lagen courgettes voor 2 euro per stuk!!!!??!)

Geplaatst:
  • Auteur

We kunnen er wel om lachen inmiddels maar 't is wel jammer van mijn allereerste courgette

 

Wow 2 euro, hier tussen de 79 cent en de 1.50. Gewoon standaard donkergroen en niet zo gek groot ook.

Snap niet dat die dingen zo duur zijn eigenlijk, is toch een vrij makkelijke teelt met mega opbrengst?

 

Wat staat er als omschrijving bij jouw pepertjes? Zijn ze rijp scherper trouwens? Ik heb echt de knalrode gebruikt. Maar er zitten ook oranje in allerlei tinten aan. Is zo'n leuk plantje, behalve dan dat ze je soep verpesten

 

Denk dat we hem maar moeten beschouwen als sierplant

Geplaatst:

Volgende keer als je het proeft, en het is te heet,een aardappel mee koken, zout of scherp wil dan nog weleens in de aardappel trekken.

Geplaatst:

Heb de Prairie Fire via Diana dus geen beschrijving (behalve op haar website)... Maar ik hou wel van lekker scherp dus denk dat ze bij mij wel in de salsa terecht gaan komen...

Maar die van mij zijn nog gelig...

Je kan de rijpe pepertjes ook aan een koordje rijgen en te drogen hangen... dan zijn ze misschien iets beter te doseren?

Geplaatst:
  • Auteur

Soep gaat zo gewoon de vriezer in

Verdelen het over twee porties MET waarschuwingssticker

 

 

Ik heb hem ook van Diana, maar nog even gezocht op interpret en daar omschrijven ze hem als HOT...tsja, daar waren we al achter, al snap ik dat dan weer niet van zo'n heel klein mini pepertje

Geplaatst:

Als het zo heet is,is er geen redden meer aan.

Wat kan helpen is gember, zuivel en/of suiker.

Of verdunnen.....

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Ook banaan heeft de eigenschap het scherpe van pepers wat af te vlakken. Alleen geen idee of courgettesoep met banaan wel lekker is .

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Geplaatst:

Ik zou ook doen wat Jorieke zegt.........gewoon een portie bij koken en dan zonder peper en samen voegen!!

Succes gaat van mislukking naar mislukking, zonder verlies van enthousiasme

Geplaatst:

Room(zuivel) neemt de brand weg inderdaad.....Zo heb ik ook n keer een hele 10 liter pan spaghetti verprutst....met n eigen geteelde peper ipv sambal .

 

Per bord had je bijna een heel pakje room(250ml) nodig en dan was die waterige spaghetti nog heet

 

Is wel iets dat je nooit meer vergeet....ik heb hier een black pearl peper die is zo groot(klein) als een knikkertje, maar 1 is genoeg voor een 10 literpan.

 

Ik zou 1 persoons porties invriezen(want ze peperen het gerecht ook nog na als het langer staat te trekken) en van de volgende (2)courgette(s) dezelfde soep zonder peper maken, en die dan met 3:1 of 2:1 verhouding mixen.

 

Óf een gratis soepproefdag organiseren voor stoere jongens uit de buurt

Geplaatst:
  • Auteur

Banaan lijkt me niet zo heel geweldig Frans

 

Dat rijgen met een draadje, gewoon een stuk garen en dan erdoorheen prikken?

Geen idee hoe lang ze kunnen blijven zitten aan de plant, het staat wel leuk

Geplaatst:

Yep, stuk garen en prikken en rijgen en lekker voor een zonnig raam te drogen hangen en naar gelang gebruiken.

Geplaatst:

Nee banaan in de soep lijk me niet lekker.

maar dat de pittige smaak af neemt is wel zo.

Hete bliksem (zoete appeltjes stampot ui met peper en banaan) is heerlijk.

http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.

Geplaatst:
  • Auteur

Nou dan gaan we maar eens rijgen...kan je er ook steeds nieuwe bij rijgen of moet dat weer een apart slingertje worden?

 

Dat klinkt lekker Thea, banaan bij de Hete Bliksem. Gaan we een keer proberen.

(Wij doen wel altijd banaan bij de witlofschotel uit de oven)

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

je kunt ze rijgen maar ook drogen op de verwarming. Sommige ovens kun je heel laag in stellen en ze zo drogen in de oven. Je kunt er als ze goed droog zijn chilliflakes van maken. Dit is wat beter te doseren.

 

Altijd de pepers ff proeven voor je ze erin gooit ha ha, dit doe je volgende keer anders. Ik nam vorige week een hap uit een hongaarse peper waarvan ik dacht dat hij niet heet was. Zelf geoogst zaad....dus wel gekruist met een of andere cayenne...water !

People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it !

Geplaatst:
  • Auteur

 

't was zo'n kleintje...hihi

Maar ze liggen te drogen nu, en als 't niet lukt is het pech, er hangen er nog zoveel aan

 

Voorlopig gebruiken we peper maar weer uit de molen of een klein beetje sambal.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic