Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Nog nooit gedaan. Ik denk zomaar dat je op moet passen welke groente je erin doet gezien de ervaringen met erwtjes en de kooktijden voor sperzieboontjes.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ja dat is waar, heb er afgelopen week nog wat gebroken spercieboontjes aan toegevoegd en erwtjes zaten er al bij. Wel mocht het er nog van komen, dan 3 uur koken in de weckketel dus. Voor de groenten zelf vind ik het voor soep niet erg wanneer ze erg gaar zijn. Veel stroomkosten van het wecken afwegen tegen nog een vriezer erbij waar geen plaats voor is in huis Koelen is duurder dan verhitten en een vriezer draait een heel jaar.. Nou ja, zal foto plaatsen mocht het er van komen.

Geplaatst:

Als je wilt weten hoe je dingen kunt wecken zou je het boek van de firma Weck aan kunnen schaffen of op internet moeten zoeken. Soepgroenten is goed te wecken maar dan moet eht wel vers zijn zover ik weet. Ook kan je contact opnemen voor advies met www.deoudeheerlijkheid.nl hun wecken heel veel.

 

Bericht oorspronkelijk geplaatst door gebruiker: hemago28. Door een databasecrash zijn alle registraties in de periode van 29 juli tot en met 14 augustus verloren gegaan. Registreer aub opnieuw hier: ucp.php?mode=register Excuus voor het ongemak

Geplaatst:

Ik heb onlangs verse groenten gekocht op de markt zoals worteltjes, selderijknol, bloemkool, bonen , selderijblad etc. Alles goed schoongemaakt en heel fijn gesneden en geblancheerd en daarna aflaten koelen. Toen water met zout gekookt en dat ook aflaten koelen en dat op de soepgroenten gegoten en dat in weckpotten gedaan. De potten in de weckpan gezet en deze met water gevuld en toen aan de kook gebracht en 60 min op 100 graden geweckt. En daarna aflaten koelen en koud weggezet. Ik hoorde wel dat je geen vermicelli in je soep moet doen als je deze gaat wecken , hoe dat zit met vlees erin weet ik niet. Ik gebruik deze potten soepgroenten als basis voor soep.

Geplaatst:
.... hoe dat zit met vlees erin weet ik niet. ....
Ik heb geen praktijkervaring - ik eet grotendeels vegetarisch - maar ik begrijp dat er anderen zijn die kippen en konijnen en nog zo wat dieren wecken, dus ik denk dat het op zich geen probleem zou moeten zijn. Hoe dat dan werkt weet ik dus niet.
  • 2 weeks later...
Geplaatst:
Als je wilt weten hoe je dingen kunt wecken zou je het boek van de firma Weck aan kunnen schaffen ]

 

Dat boek heb ik, staan geen soepgroenten in. Nu op gevoel geweckt en maar zien of het goed blijft

 

img032520051346350543.JPG

  • 1 year later...
Geplaatst:

ik ga ook soepgroenten wecken...

ui - selder - prei - wortel

 

Mijn ouders deden dat vroeger met veel succes, maar papa heeft geen idee meer hoe hij dat deed

 

dus ik dacht alles effe te blancheren, dan in laagjes de weckpot in en kokend water er overheen en dan....

 

op hoeveel graden en hoe lang zouden jullie alles wecken?

Geplaatst:

je linkt naar een site die juist zegt dat soep wecken geen enkel probleem is??

 

Spaghetti saus, soep of tomatensaus wecken is geen probleem:

Doordat u dit na het inmaken nog gemakkelijk 15 minuten kan laten koken, zonder dat het een brei wordt, is er geen kans op botulisme.

Geplaatst:
ik wou net zeggen. je kookt je soepgroente niet voordat je het eet?

 

 

Ow is het gevaar weg als je het 15 minuten kookt na openen? In dat geval hoef ik dus niet zo spastisch te doen!

Geplaatst:

ja dan is het gevaar geweken.

 

 

 

De bacterie zelf, Clostridium botulinum, is niet bestand tegen hitte en overleeft het wecken niet.

De sporen van deze bacterie kunnen een temperatuur van 100 graden aan en kunnen het wecken dus overleven.

De bacterie en de sporen zijn voor volwassenen niet schadelijk (wel oppassen met baby's). Niets om je druk over te maken dus!

 

Het gevaar zit hem is het stofje wat de bacterie uitscheid genaamd botulinetoxine, kortweg botuline. dat is de veroorzaker van botulisme.

Botuline is niet bestand tegen hitte. Wanneer het eten minimaal 10minuten wordt doorgekookt is het gif onschadelijk.

Wederom niets om je druk over te maken

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...