Geplaatst: 9 december 201410 j @RvO: Nog dank voor je onderzoek.Ik las dat de Edding 300 label verdwenen was. Die stift heb ik in huis, en ben ik nu aan het testen (e): hier identipen gebruikt top!
Geplaatst: 14 december 201410 j Enkel een elastiekje en een stukje snoeihout (en zakmes). Het houtje aan een kant een beetje splijten en het lege zakje erin schuiven.
Geplaatst: 12 januari 201510 j Gevonden bij de Action, hele goedkope maxi saté prikkers! Ze kosten volgens mij € 0,59 per 50 stuks! Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!
Geplaatst: 12 januari 201510 j Hier een zoon met een voorliefde voor perenijsjes, waarvan ik dan de stokjes bewaar Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden.
Geplaatst: 12 januari 201510 j Na paar weken of maanden gaan die ¨labels¨ niet meer leesbaar... helaas...
Geplaatst: 12 januari 201510 j De Yakatori stokjes (tegenwoordig noemen ze ze ook opeens wel tapas-stokjes ) gebruik ik al jaren (denk zelfs dat ik misschien wel de eerste was... vaalbara-2012-t4335.html ). Toen nog alleen in Aziatische speciaalzaken te koop, nu overal, ook in supermarkten. Niet allemaal van de beste kwaliteit bamboe trouwens, wat ook van invloed is op hoe lang ze meegaan (buiten) of hoe lang ze leesbaar blijven.Die van de Action bijvoorbeeld zijn van slechte kwaliteit en gaan niet lang mee. Inderdaad gaan ze eerst, in vochtig kiemomgeving, schimmeldraden afgeven. Dit kan je dan gewoon weer verwijderen en is verder niet schadelijk.Ook de inkt van de stiften heeft dan een zwart schimmellaagje wat je er ook zo vanaf kunt vegen.De stokjes gaan dan eventueel een heel seizoen mee.Die ik vorig jaar om deze tijd heb beschreven zijn nog steeds leesbaar en herbruik de stokjes voor de binnenkweek ook al jaren weer opnieuw.Buiten zullen ze langzaam vergaan.
Geplaatst: 11 maart 201510 j Ik gebruik deze labels: Schepje in de grond, steeltje beschreven met cd-marker.
Geplaatst: 12 maart 201510 j Ik gebruik lege plastic verpakkingen (yoghurt- en slagroombekers, bakjes van broodbeleg e.d.) die ik eerst afspoel en dan met de schaar in kleine of grotere reepjes knip. Werkt prima, het kost me niks (extra), ik heb de dingen toch al in huis en zou ze anders weggooien. Momenteel schrijf ik erop met een Sharpie permanent marker, weet nog niet hoe lang dat leesbaar blijft. In ieder geval een paar weken, ook buiten in de regen & zon en in mijn kasje op de vensterbank. Ze zijn niet bepaald mooi, maar ik gebruik ze dan ook voornamelijk bij de zaaibakjes en kiemplanten, en niet voor de volgroeide planten.
Geplaatst: 19 augustus 20159 j Waarom niet gewoon van die bamboe BBQ-stokjes (o.a. bij de Action)?Ik wil zo min mogelijk plastic in mijn tuin. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 19 augustus 20159 j Mijn voorkeur gaat toch ook naar houten stokjes/labels. Dat is tenminste natuurlijk, en bovendien zijn PET-flessen mij wat te groot.
Geplaatst: 19 augustus 20159 j Inderdaad kunststof is minder ideaal, dan een natuurproduct. Persoonlijk weet ik wel wat er staan, maar de kleinkinderen vinden het leuk om het te weten. Vandaar dat het goed leesbaar mag zijn, en liefst zo goedkoop mogelijk voor opa.
Geplaatst: 20 augustus 20159 j Ik gebruik platte stenen ,die ik meeneem uit rivieren.Mijn kleinzoon mag ze verven,en danzet ik er met een krijtstift op wat er staat. Dat houdt een seizoen,en dan doen we het opnieuw.
Geplaatst: 21 augustus 20159 j Omdat ik meer fruit heb en dat dus ook meerdere jaren staat gebruik ik liever houthttps://www.moestuinforum.nl/wat-heb-je-vandaag-in-de-tuin-gedaan-2014-t12952-1510.html#p239342 Groetjes,Bram
Geplaatst: 22 augustus 20159 j Ik heb afgeknipte jaloezieën gebruikt. Daar kun je makkelijk op schrijven met potlood en blijft daardoor de hele zomer goed.
Geplaatst: 25 februari 20169 j Die heb ik ook gebruikt, tenminste als je horizontale jaloezieen bedoelt. Ik had ze vrij lang gelaten, zodat ik staand ook nog kan lezen wat er staat en ze ook nog vrij diep kan steken zodat ze beter blijven staan. Enig nadeel is dat wanneer het gat waar de draad doorheen gaat boven de grond staat, ze daar gaan knikken. Dus dat onder de grond houden, of dat stukje niet gebruiken in je label. Ik heb voor kunststof gekozen bij de vaste planten omdat dat langer meegaat dan hout. Als de labels te kort meegaan kan ik alsnog niet meer zien wat er staat, dan kun je net zo goed geen labels gebruiken. IJslollie stokjes en houten knijperhelften heb ik voor zaaisels gebruikt maar die slaan uit (zwart/groen) waardoor niet meer te lezen is wat er gezaaid is. Dan werken rietjes beter (die werken niet voor langere tijd, wel goed voor zaaisels waar je de rietjes tot een paar maanden kan gebruiken). Die beschilderde stenen vind ik erg mooi, met een ander soort verf gaan die als label vast wel langer mee. Dus nu ga ik stenen verzamelen
Geplaatst: 26 februari 20169 j Wij verven de stenen gewoon met plakaatverf van de Action. Boontjes, sla ,kool,dat soort dingen die zet ik elk jaar, dus over de stenen waar dat op staat doe ik nog een laagje lak (spuitlak Action) en dat blijft jaren goed.
Geplaatst: 9 mei 20169 j Deze heb ik nu al 3 jaar.Ik heb de namen er zelf op gemaakt met een machientje waarmee je stickers kunt maken.
Geplaatst: 7 maart 20178 j Iets soortgelijks is er voorbij gekomen in de vorm van pot scherven, maar samen met mijn zoontje hebben we er een knutselwerkje van gemaakt. Ik had nog buitenverf liggen dus ik verwacht de komende jaren vooruit te kunnen. (Sry, krijg hem niet gedraaid) Tuinieren volgens www.natuurlijkemoestuin.be
Geplaatst: 14 januari 20187 j Voor ik een hele struik afschil, ga ik eerst even deze stokjes buiten zetten de komende maanden om te kijken hoe goed het houdt. Vorig jaar had ik halverwege het seizoen zoveel onbeschreven (de tekst was weggerend) labels, dat ik me dit jaar goed wil voorbereiden. Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.