Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

De met een * gemarkeerde middelen kwamen uit eigen tuin. Gebakken aardappelen*, geroosterde kip, salade van tomaat*, (gekookte anders giftig) aubergine*, knoflook*, rucola*, veldsla*, bieslook*, knoflook*.

Met heel veel mayo* van de mayoboom*.

De mayoboom moet je in deze tijd van het jaar veel olijfolie geven, dan geeft ie veel meer lekkere vette mayo.

Geplaatst:

... en nog een eitje onderspitten natuurlijk, en wat azijn op de blaadjes spuiten, en een lepeltje mosterd op de takjes

 

Wij aten met de gasten een symfonietje in rosso: rode bietensalade (biet in schijfjes, klein beetje mierikswortel gerapst, beetje bio yoghurt met creme fraiche, mespuntje zout ), roseval met rozemarijn uit de oven, peul, rode sla met ringetjes egyptische ui, medium red biefstukje met ui knoflook en salie, red champagne rabarber toe.

Geplaatst:

Leuk een maaltijd op kleur...

 

Ik had nog andijviesla uit eigen tuin, wat rucola, een winterrammenaas. De rest kwam uit de vriezer.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Boerenkool met heel veel kaassaus, maar alleen de boerenkool (een mix van groene en paarse boerenkool) kwam uit de tuin, want wij hebben geen kaasboom (in tegen stelling tot de bezitter van de mayoboom en paar posts terug).

A weed is a plant that has mastered every survival skill, except for learning how to grow in rows. - Doug Larson

Geplaatst:

Vanavond hutspot

Vanmorgen mijn grootste rode kool die ik ooit gekweekt heb geoogst, wie heeft er een recept voor me waar ik 4,6 kilo in kwijt kan?rode-kool-196751352648973.JPG

Geplaatst:

Wow! Ik weet wel wat. heb je een vriezer? dan een hele grote pan rode kool met vééél appels gekookt in wijn maken..kaneel en kruidnageltje erbij. Dan in porties invriezen, dat is hartstikke lekker, je bent snel klaar en je hebt een heerlijk deel vd maaltijd in je vriezer.

 

Je kunt er ook rode zuurkool van maken

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Yo Erwin size does matter

 

ik zou m laten opzetten voor in de woonkamer op de schoorsteen...

 

wij aten trouwens chinees met overgebleven St Maartensnoep toe (11 november is de dag, dahut mijn lichtje dahut mijn lichtje...)

Geplaatst:

Gisteren voor het eerst crosnes gegeten, gewoon rauw bij een salade.

Lekker!

Het schoonmaken viel ook erg mee. Ik heb ze in een grote bak water gedaan en vervolgens hard geschud en afgegoten door een grove vergiet. Dit twee keer herhaald, en er was geen vuiltje meer te bekennen.

Geplaatst:

bietjessalade, rijst, gebakken paprika met tjaptjoi, eitje van de vriendelijke boer die ze tegenwoordig langs brengt 5 euro voor 30 eitjes

 

(heel fijn nu we weer 10% minder gaan verdienen en ook 10% meer belasting gaan betalen en trouwens ook 10 dagen langer gaan werken volgend jaar, toeval bestaat niet )

 

kortom zootje ongeregeld uit de koel en andere kasten

Geplaatst:

Soep met Chayotte, aardappel, paprika`s (ik had nog een heleboel kleine half gekleurde) knoflook en mediterrane kruiden..staafmixer erop.

 

Vandaag maar weer een indisch..denk ik..ik ben er nog niet helemaal uit.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Gisteren wortelsoepje, met wat kapotgekookte soepkip en broodjes

Zometeen bij de lunch lekkere paté van eigen varken, en een hele dikke smootie van kiwi's en banaan en sinaasappels die te lelijk waren om te verkopen. Er was nog meer, maar dat krijgen de varkens (die daar weer paté-vlees van maken )

Dinsdag=tropisch fruit dag.

Geplaatst:
Gisteren dus rode kool met appeltjes , twee porties van ingevroren.

En hoe vond je de rode kool? Ik had er de laatste keer kweeperengelei ingedaan...mmm

 

Vanavond ook rode kool, als salade met spekjes of walnoten( dat ligt eraan of Lie vroeg genoeg thuis is om walnoten te kraken).

Verder iets met zalm, want die heb ik ontdooit, maar wat weet ik nog niet...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Was lekker, rode kool. Ik had er appeltjes, een scheutje rode wijn, paar laurierblaadjes en een paar kruidnagelen doorgedaan, en ca. 20 minuten voordat het gaar was een scheutje azijn.

Vanavond boerenkoolstamppot met rookworst

Geplaatst:

broodje salade met de laatste tomaatjes en broodje ros met eigen augurkjes

ze waren een beetje zuur, ik had inmaakazijn van 6% azijnzuur gebruikt, volgende keer weer gewone azijn van 4 %

Geplaatst:

reepjes tempeh met nootmuskaat en laos, gefrituurd,

rijst, paprika-selderij-capucijners wokje, beetje oystersaus erover,

gebakken 30-voor-5-euro eitje

 

(het is weer crisis, zegt de krant, dus we gaan hier over op de hap die ik geleerd heb van een kamergenootje van heel vroeger dat met haar vriendje kookte voor 3 gulden per dag... ik weet het, zuinig zijn is niet goed voor onze economie, sorry economie... )

Geplaatst:

Gisteren: Chili met bonen uien knoflook tomaten pepers en paprika van eigen land....dat beetje gehakt dat ik erbij had gedaan kan er best uit

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...