Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Zie mijn vorige berichtje; ik heb zelf een shoarmamaaltijd gemaakt. Aardappeltjes geschild, 2× gefrituurd, shoarmavlees gegrild, rauwkost gemaakt van heel fijn gesneden rauwe spitskool, de ½ van de aardperen rauw, citroensap. De andere ½ van de aardperen ook gefrituurd om te proberen, maar dat vond ik maar niks. De knoflooksaus heb ik naar een recept uit de keuken van een echte shoarmazaak waar ik gewerkt heb: melk, fritessaus, veel knoflookgranulaat, veel verse knoflook, p&z. Zelf nog verder op smaak gemaakt met fijngesneden aardpeer, gember, pepertjes, citroensap, roeryoghurt . Ik heb zitten bunkeren met smaak, de knof komt mijn oren uit. Ik stink niet naar knoflook, ik bén knoflook. Maar 't was wel lekker. Koffie. Nu.

Geplaatst:

@ Rob0, voortaan je fiets met olijfolie smeren?

 

Ikke?: "Stamppot Storm". Uit eigen tuin: bijna rode chilipepertjes en een bijna gele tomaat.

 

Karbonaadje aangebakken, roerbak erbij met komkommer, spitskool, tomaten rood en geel, knoflook, olijven, de pepers, oude kaas, bruine bonen, pastasaus, Italiaanse kruidenmix, pasta = fusilli, alles bij elkaar in 1 pan. Word je lekker warm van.

Geplaatst:

@Huub : ja, maar dan komen al die italiaanse dames weer aan mijn fiets hangen...

 

hier: spruitjes, belgisch vleesstoofje (je weet wel: met biertje mosterd procureurtje), aardappel-knolselder puree en eigen appelmoes met citroen van Pauline (dank je wel Pauline!)

 

(dat doen we zo: kook aardappeltjes 20 min en blokjes knolselder 10 min, stampen met nootmuskaat, peper en zout, porcinibouiillon, roomboter, melk...

..."ja hoor" zei ons moeder zaliger vroeger altijd als ze kwam eten, "zo kan ik het ook, roomboter in de stamp...")

Geplaatst:

bloemkooltje vanvandezomer, aardappel-knolselderpureetje, biefstukje met kastanjechampi's (die moesten we kopen...als ik ooit met pensioen ga (wordt wel 67-68-69?) zal ik Stan nog eens vragen..)

Geplaatst:

Bieten en wortelen gemarineerd in olie basalico en een nipje ketjap geroosterd onder de gril.

met gebakken aardappeltjes.

 

 

Cheers

"Natura non nisi parendo vincitur "

Geplaatst: (aangepast)

rijst met kroketbinnenkantje, capucijners, knoflooksoepje vooraf uet

 

(ja dat zit zo:

 

het beste ragoutreceptje wat ik ken is toevallig het kroketreceptje van Holtkamp:

trek gisteren 2 l bouiilon uit een mooie kalfsschenkel met minimaal 400 g vlees, een ui, een wortel, laurier, foelie, takje rozemarijn

smelt 60 g roomboter op een piepklein vuurtje

smoor een sjalot of 2

voeg in 1 keer 60 g bloem toe

roer 1 minuut

schep telkens een lepel bouillon door de saus tot pruttel, totaal 0,5 l bouillon

roer de heel fijngesneden vleesjes van de schenkel erdoor, circa 400 g

schenk er 0,1 l slagroom door

roer 1 eigeel door wat afgekoelde saus om familie te maken en daarna door de pan

roer er wat nootmuskaat, thijm, P&Z, en vers geknipte platte peterselie door en proef

 

als je er ook nog een kroket van wilt maken droog je een witbrood, maalt dat tot grof en stof

dan laat je de ragout afkoelen voor de volgende dag en als je dan de kroket rolt gaat ie eerst door een met wat melk geklopt eiwit dan door het stof, dan weer door het eiwit en dan door het grof;

 

hoezo door het eiwit rollen? logisch zegt Holtkamp het eigeel zit van binnen en het wit van buiten)

 

hihi, de liefde van mijn vrouw gaat iig door de maag, ze heeft weer een jaartje bijgetekend

aangepast door Gast
Geplaatst:

Vandaag heerlijke tomatensoep gegeten. Met basilicum, tomaten en een pepertje uit eigen tuin!

Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin!

Geplaatst:
... ... hihi, de liefde van mijn vrouw gaat iig door de maag, ze heeft weer een jaartje bijgetekend
Haha, ik kan me er iets bij voorstellen, ga zo door!
Geplaatst:

Staat in de oven: Quiche met in kerrie gebakken tofu, dat bestrooid met zacht in kerrie gebakken groentes uitet: knoflook, prei, wortel, paprika, andijvie,kleine tomaatjes en kruiden: peterselie, selderij,salie en basilicum..de tomaten en basilicum uit de kas. Geklopte eitjes ook al uit eigen tuin erover...

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst: (aangepast)

Stamppot van koolraapblad met daarbij een stukje lamsbout.

(De lamsbout niet uet, maar wel van een echt scharrelbeest: een Drents heideschaap.)

aangepast door Gast
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...