Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Aanbevolen berichten

Geplaatst:
wat is dat voor een sausje appelvrouw?..............knoflookkroutonnetjes en geraspte kaas.

Lauksaus is uien met zure haring saus..een limburgs recept.Het was...vies! Zelfs Lie vond het vies..die lust normaal alles

De kippen hebben morgen stokbrood geweekt in vissaus.

( wat heerlijk dat woord kroutonnetjes..ik ben gek op woorden met een k )

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ff de lauksaus opgezocht... wat maf dat zo'n recept dan vies wordt?!... Is dat dan de combi van de melk en de uien?

Dat ie warm over de koude haring moest lijkt me dan weer nix...

Zonde van de haring in ieder geval...

Geplaatst:
Ff de lauksaus opgezocht... wat maf dat zo'n recept dan vies wordt?!... Is dat dan de combi van de melk en de uien?

 

Ik heb geen melk gebruikt maar bouillon..maar toch..dat doe ik altijd bij sauzen, ik hou niet van meilksaus en -soep; het was gewoon zure bende en echt niet lekker

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ja het was een jong vrouwtje loopeend..niet erg veel vlees ( 700 gram met bot) en we hadden het beestje gevild ipv geplukt..ik hou niet zo van eendenvel. Maar wel erg lekker, donker vlees, bijna wild..ook in smaak..mooie maaltijd voor 2. Het mannetje is wat groter, daar zullen we wel 2 van kunnen eten

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Vanavond (2 dagen geleden) een slatje winterpostelein. Er gaat ook van alles uit de tuin in de soep vanavond: aardperen, snijselderij, zwarmoeskervel

Groetjes, Birgit (Soil Food Web Consultant) Meer weten over het microscopische bodemleven? https://rijkebodem.eu

Geplaatst: (aangepast)

De Table Gold gevuld met ui, kaas, stukjes worst, tomatensausje en kruiden; Lekker!!

5 minuten in de micro

 

PICT708957451391787323.JPGPICT709181791391787325.JPG

 

 

en weer 10 minuten later....het eindresultaat

 

PICT709242091391787501.jpg

 

Er liggen er nog 2; die dingen houden zich goed

aangepast door Gast
Geplaatst: (aangepast)

Je hebt gelijk, het is de table gold. Niet de witte ronde courgette.....ik was ff in de bonen

 

Ik doe dit receptje vaker met kleine pompoentjes of courgettes. De vulling kun je geheel naar eigen smaak of voorraad koelkast aanpassen.

aangepast door Gast
Geplaatst:

Wauw... dan ben ik verbaasd dat ie bij jou zo groot is geworden... Zal ik die dan toch nog een keer proberen? Had die (en die Table King) destijds aangeschaft juist voor die lange houdbaarheid... maar had geen succes ermee...

Geplaatst:
De Table Gold gevuld met ui, kaas, stukjes worst, tomatensausje en kruiden; Lekker!!

5 minuten in de micro

 

Zou je het ongeveer recept voor ons willen geven in de receptenhoek Gé?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik heb gister heerlijk gegeten, met zowaar verse bladgroenten uit eigen tuin! Mizuna, winterpostelein en raapsteeltjes, die ik allemaal volgens de verpakking veeeeel te laat had gezaaid. Hiervoor had ik broccoli, spruitjes en wortel bruin gegrild, couscous erbij, spekjes, maanzaad en dus de bladgroenten. En dan een dressing van citroen/olijfolie/geperste knoflook/cayennepeper en natuurlijk peper en zout. Was me dat een partijtje lekker zeg!

 

1622174_10152228203456967_712045954_n.jpg

schaamteloze reclame voor mijn keigeweldige blog: http://plukjegelukje.blogspot.nl

 

#groningen #moestuin #homemade #hond #poezies #natuur #flow #breien #ondernemen #dromen #bakken #koken #huisje #permacultuur #kringloop

Geplaatst:

En dat hebt nog geen eigen tuin..???

 

De allerlaatste yakon uit de tuin die ik in vochtig zand bewaard had, heb ik door de yoghurt gedaan samen met stukjes appel, limoensap.

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...