RobO Geplaatst: 7 juni 2014 Geplaatst: 7 juni 2014 sla met kartoffelpuffer, vleesje, pompoenschotel, aardbeitjes toe
Jorieke123 Geplaatst: 7 juni 2014 Geplaatst: 7 juni 2014 Witte bonen in tomatensaus, met spruitbroccoli en salami. Allemaal uit eigen tuin en/of veld. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
prettig gestoord Geplaatst: 7 juni 2014 Geplaatst: 7 juni 2014 Sla met bosuitjes en kruiden uet bij de bbq. En als toetje aardbeien met slagroom Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!
Jane Doe Geplaatst: 8 juni 2014 Geplaatst: 8 juni 2014 Falafel van de tuinbonen en aardbeien van de buren gekregen, voor de tuinbonen.
Nasuada Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Pebre; tomaat,ui,koriander uit eigen tuin met zout,knoflook,olijfolie, citroensap.Pesto: alle kruiden voorhanden in de tuin met zout, olijfolie, knoflook even blenden en klaar voor de bbq basis voor het vlees.Kipsate met munt en citroenPaella:met de peultjes en doperwten uit eigen tuin ( goed zoeken) En natuurlijk lekkere sla uit de kas. https://www.deblijehoeve.nl/
Limoen Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Rabarber aardbei crumble met een bolletje frambozen/aardbei ijs. Alleen meel, boter en suiker uit de winkel
Jenneke Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Falafel van de tuinbonen Dat lijkt me heerlijk, kan zeker ook op deze manier van andere bonensoorten. Zou je hier aub het recept eens van willen plaatsen?
Jane Doe Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Jenneke voor de falafel.500 gr kikkererwten, niet vers maar gedroogd laten weken. Kan met tuinbonen half om half bijvoorbeeld.1 uien 3 teentjes knoflook gedroogd kan ook1 bosje peterselie vers is lekkerder maar gedroogd kan ook1 bosje koriander vers is lekkerder maar gedroogd kan ook1 hete paprika/peperKruiden en specerijen kurkuma, komijnpoeder en korianderzaad. Maar ik gebruik een Arabische mix, bestaan uit meer kruiden en specerijen.Je kan bakpoeder gebruiken, maar hoeft niet.Bakken, oven of frituren kan. In hamburger, balletjes of taart vorm. De balletjes frituren, de hamburger bakken en de taart oven. De erwten weken, pureren met de kruiden en specerijen in keukenmachine tot een massa waar je balletjes, hamburgers of de taart kan maken. Dan bakken, frituren of oven 180 a 200 graden half uurtje.
Jenneke Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Stomme vraag misschien, maar gebruik je dan 250 gram gedroogde kikkererwten met 250 gram verse tuinbonen? En moet je de tuinbonen dan eerst gaar koken of gebruik je ze rauw? Juist dat het in een taartvorm in de oven kan lijkt me zo heerlijk makkelijk En er hoeft dus verder niets door om het te binden, ei of bloem of zo?
Jane Doe Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Recept is voor 500, gaat van gedroogde uit geen verse. Dan blijft de falafel te vochtig en slap.Je kan doen zoals je schrijft, kan ook met gedroogde tuinbonen ook weken vooraf.Sorry was vegeten er bij te schrijven dat ik brood er bij doe, 1 snede of broodje per 500. Kan maar hoeft niet.Je kan er bloem door doen of de balletjes door de bloem, kan maar hoeft niet.
HuubvG Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Hartige pankoek met jonge tuinboonpeulen en wat er verder voor het grijpen ligt. Tuinbonen met peul, knoflook, bosui, oerprei, hh wegbree, bonenkruid, tijm, mosterdblad, peterselie, rucola. Gesneden en in de marinade gezet, met scheutje olijfolie, z+p. Eieren, melk, volkorenmeel, blokjes kaas, spekreepjes, p+z. Bij elkaar doen, bakken in zbl olie, voor het omdraaien wat koffiemelkpoeder erover, wordt de andere kant ook mooi bruin. Tien minuten om en om bruin en gaar bakken. Oerprei, algerijnse sla met bloem, 3kl viooltjes, peterselie en bosui mogen er rauw over. Ook de rucola en het mosterdblad kunnen er rauw over, maar meebakken is ook lekker. Geldt ook voor de andere ingredienten, behalve de bonen, die moeten op z'n minst beetgaar zijn.
Nasuada Geplaatst: 9 juni 2014 Geplaatst: 9 juni 2014 Ziet er lekker uit Huub, dit ga ik onthouden! https://www.deblijehoeve.nl/
HuubvG Geplaatst: 10 juni 2014 Geplaatst: 10 juni 2014 Eerste komkommer uit kas direct gevolgd door een 2e omdat ze te lekker zijn. Zomerpei, Knoflook, basilicum.
Erny Geplaatst: 10 juni 2014 Geplaatst: 10 juni 2014 In het vet waar ik eerder kip in gebakken had heb ik verse sjalotjes + groen, verse rode ui + stuk groen/paars, verse knoflook + groen laten sudderen en dat zo lekker opgepeuzeld.Ook verse aardbeien in mn shake (met banaan en bevroren bramen).
RobO Geplaatst: 11 juni 2014 Geplaatst: 11 juni 2014 (aangepast) andijviestamp, worstje, aardbeien(niet te geloven, we hebben nu een kg of 6 en zijn pas op de helft van het veldje van 3x2 m ) (dat doen we zo: we koken een lekker kruimig aardappeltje, gieten ze af, doen er wat melk, stukje roomboter, nootmuskaat en kruidnagel bij, snufje porcinibouillon, dat ouderwets stampen, dan de fijngesneden andijvie erbij roeren en even laten garen , dan de blokjes 0,5x0,5 cm belegen kaas erbij en als die net aan het smelten is gauw op je bordje) 12 juni 2014 aangepast door Gast
Piroska Geplaatst: 11 juni 2014 Geplaatst: 11 juni 2014 lasagne met onderin een heerlijke laag verse spinazie. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
RobO Geplaatst: 12 juni 2014 Geplaatst: 12 juni 2014 donderdag vegadagcourgettesoepje met borlotto en tomaatjesbietensaladeaardbei (dat deden we zo:chioggiabietjes koken (20 min) af laten koelen en brunoise snijdenidem aardappelappel brunoise snijdenegyptische ui heel fijn snijden, stengel in fijne ringetjesknoflookteen knijpenpeterselie fijn snijdensausje maken van mayo, tomatenketchup, yoghurt, gembersaus, P&Zalles heul voorzichtig mengenuurtje in de koelkast)
jeanne-heijmans Geplaatst: 12 juni 2014 Geplaatst: 12 juni 2014 NZ spinazie de eerste keer dit seizoen en het was zooo lekker
Piroska Geplaatst: 12 juni 2014 Geplaatst: 12 juni 2014 omdat het toch nog 33 graden was vandaag dacht ik een lekkere bruine bonensoep te maken met rode bonen. In de soep geweckte tomaten/paprikasaus van vorig jaar en een flinke guts zelfgemaakte sambal. Verder enorm veel uien en knoflook en wat gerookte spek. Yummie! http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Nasuada Geplaatst: 12 juni 2014 Geplaatst: 12 juni 2014 Geen last van opvliegers na zo'n zware soep? https://www.deblijehoeve.nl/
lorre Geplaatst: 15 juni 2014 Geplaatst: 15 juni 2014 De eerste confituur van frambozen en aardbeien uit de tuin is een feit. Ist vandage ni tis vo morge
appelvrouw Geplaatst: 17 juni 2014 Geplaatst: 17 juni 2014 Soep gemaakt van de allerlaatste groente van vorig jaar uit de vriezer( broccoli/prei/courgettesoep) en een enorme bak fruit toe: tayberry, gele en rode frambozen, aardbeien in verschillende soorten en blauwe bessen. Wat een heerlijkheid We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Aanbevolen berichten