Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #2


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

image21451402296504.jpg

Pebre; tomaat,ui,koriander uit eigen tuin met zout,knoflook,olijfolie, citroensap.

image55711402296511.jpg

Pesto: alle kruiden voorhanden in de tuin met zout, olijfolie, knoflook even blenden en klaar voor de bbq basis voor het vlees.

image91421402296529.jpg

Kipsate met munt en citroen

image62201402296553.jpg

Paella:met de peultjes en doperwten uit eigen tuin ( goed zoeken)

image20341402297312.jpg

En natuurlijk lekkere sla uit de kas.

Geplaatst:

Rabarber aardbei crumble met een bolletje frambozen/aardbei ijs. Alleen meel, boter en suiker uit de winkel

Geplaatst:
Falafel van de tuinbonen

image32671402241322.jpg

 

Dat lijkt me heerlijk, kan zeker ook op deze manier van andere bonensoorten. Zou je hier aub het recept eens van willen plaatsen?

Geplaatst:

Jenneke voor de falafel.

500 gr kikkererwten, niet vers maar gedroogd laten weken. Kan met tuinbonen half om half bijvoorbeeld.

1 uien

3 teentjes knoflook gedroogd kan ook

1 bosje peterselie vers is lekkerder maar gedroogd kan ook

1 bosje koriander vers is lekkerder maar gedroogd kan ook

1 hete paprika/peper

Kruiden en specerijen kurkuma, komijnpoeder en korianderzaad. Maar ik gebruik een Arabische mix, bestaan uit meer kruiden en specerijen.

Je kan bakpoeder gebruiken, maar hoeft niet.

Bakken, oven of frituren kan. In hamburger, balletjes of taart vorm. De balletjes frituren, de hamburger bakken en de taart oven.

 

De erwten weken, pureren met de kruiden en specerijen in keukenmachine tot een massa waar je balletjes, hamburgers of de taart kan maken. Dan bakken, frituren of oven 180 a 200 graden half uurtje.

Geplaatst:

Stomme vraag misschien, maar gebruik je dan 250 gram gedroogde kikkererwten met 250 gram verse tuinbonen? En moet je de tuinbonen dan eerst gaar koken of gebruik je ze rauw?

Juist dat het in een taartvorm in de oven kan lijkt me zo heerlijk makkelijk

En er hoeft dus verder niets door om het te binden, ei of bloem of zo?

Geplaatst:

Recept is voor 500, gaat van gedroogde uit geen verse. Dan blijft de falafel te vochtig en slap.

Je kan doen zoals je schrijft, kan ook met gedroogde tuinbonen ook weken vooraf.

Sorry was vegeten er bij te schrijven dat ik brood er bij doe, 1 snede of broodje per 500. Kan maar hoeft niet.

Je kan er bloem door doen of de balletjes door de bloem, kan maar hoeft niet.

Geplaatst:

Hartige pankoek met jonge tuinboonpeulen en wat er verder voor het grijpen ligt.

 

DSC0661779341402335494.JPG

Tuinbonen met peul, knoflook, bosui, oerprei, hh wegbree, bonenkruid, tijm, mosterdblad, peterselie, rucola.

 

DSC0662392511402334900.JPG

Gesneden en in de marinade gezet, met scheutje olijfolie, z+p.

 

DSC0662425381402334956.JPG

Eieren, melk, volkorenmeel, blokjes kaas, spekreepjes, p+z.

 

Bij elkaar doen, bakken in zbl olie, voor het omdraaien wat koffiemelkpoeder erover, wordt de andere kant ook mooi bruin. Tien minuten om en om bruin en gaar bakken.

 

DSC0662862991402334997.JPG

Oerprei, algerijnse sla met bloem, 3kl viooltjes, peterselie en bosui mogen er rauw over. Ook de rucola en het mosterdblad kunnen er rauw over, maar meebakken is ook lekker. Geldt ook voor de andere ingredienten, behalve de bonen, die moeten op z'n minst beetgaar zijn.

Geplaatst:

In het vet waar ik eerder kip in gebakken had heb ik verse sjalotjes + groen, verse rode ui + stuk groen/paars, verse knoflook + groen laten sudderen en dat zo lekker opgepeuzeld.

Ook verse aardbeien in mn shake (met banaan en bevroren bramen).

Geplaatst: (aangepast)

andijviestamp, worstje, aardbeien

(niet te geloven, we hebben nu een kg of 6 en zijn pas op de helft van het veldje van 3x2 m )

 

(dat doen we zo:

we koken een lekker kruimig aardappeltje, gieten ze af,

doen er wat melk, stukje roomboter, nootmuskaat en kruidnagel bij, snufje porcinibouillon,

dat ouderwets stampen, dan de fijngesneden andijvie erbij roeren en even laten garen ,

dan de blokjes 0,5x0,5 cm belegen kaas erbij en als die net aan het smelten is gauw op je bordje)

aangepast door Gast
Geplaatst:

donderdag vegadag

courgettesoepje met borlotto en tomaatjes

bietensalade

aardbei

 

(dat deden we zo:

chioggiabietjes koken (20 min) af laten koelen en brunoise snijden

idem aardappel

appel brunoise snijden

egyptische ui heel fijn snijden, stengel in fijne ringetjes

knoflookteen knijpen

peterselie fijn snijden

sausje maken van mayo, tomatenketchup, yoghurt, gembersaus, P&Z

alles heul voorzichtig mengen

uurtje in de koelkast)

Geplaatst:

Soep gemaakt van de allerlaatste groente van vorig jaar uit de vriezer( broccoli/prei/courgettesoep) en een enorme bak fruit toe: tayberry, gele en rode frambozen, aardbeien in verschillende soorten en blauwe bessen. Wat een heerlijkheid

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...