Geplaatst: 22 september 20159 j De prut door de passevite draaien na het uitlekken, is dat wat? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 28 september 20159 j Nog even een vraagje kan ik het nat gebruiken om gelei te maken en dan de prut om membrillo te maken of heb ik beiden nodig voor de membrillo?
Geplaatst: 28 september 20159 j De membrillo kook je in. Dat betekend dat je heel lang moet roeren en er veel verdampt. Het is dus al fijn als het sap eruit is gelekt We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 28 september 20159 j Ik had een Engels recept gevonden en daarin kook je alles dan door de blender en suiker toevoegen en dan inkoken en op een bakplaat.Het zag er erg mooi uit net als de gelei eigenlijk.Vandaar dat ik twijfelde.
Geplaatst: 29 september 20159 j Het zal dan vast wel meer smaakstoffen bevatten... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 17 oktober 20222 j Yow! Hier mee bezig geweest de afgelopen dagen. En @Jorieke123 ook trouwens. Bleek heel toevallig. Maar ik heb vals gespeeld natuurlijk. Want roeren in dat geblub van die hete lava gaf me de heebies. Alsof je een knorrige ouwe hond aan t porren bent. Je weet dat ie gaat uithalen, alleen nog niet wanneer. Dus na een half uurtje was ik dr wel klaar mee. Daarna op met olie licht ingevette bordjes uitgesmeerd in plakken van 1,5 cm ofzo. En in de laden van de voedseldroger gemikt. Op 65 graden voor 8 uur. Daarna prima te snijden. Alleen was ie zo ondoorzichtig nog. Had echter ook ergens nog gelezen over in de magnetron doen. Dus elk bordje een minuut in de magnetron gedaan. En toen vond ik ze perfect! Maar hoe te bewaren idd. Ik heb een deel in pure chocolade gewenteld. (Wanstaltig lekker idd, @appelvrouw!), een tweede deel door een mengsel van 50 gr maizena en 50 gr poedersuiker gehaald (dat doet men ook Turks fruit, las ik) en in luchtdichte bak gedaan. Laatste deel in blokjes in plastic zakje gedaan. Maar ik denk dat ik ga doen wat @appelvrouw al schreef; in bak met bakpapier ertussen. Dat lijkt me beter. Hoe dan ook is het idd erg lekker. Ruikt ook lekker. Maar sjonge wel veel suiker hè. Hahahah [emoji28]Hier wat plaatjes. Voor de leukBovenstaande is pré magnetronDoor de pure choc (ik werk niet zo netjes. En het was ook snel werken en veel plakkerigheid. Maar ze smaken er niet minder om!)Als Turks-fruitjes. Met laagjes bakpapier ertussen ook. En de gewone blokjes. Niet zo mooi rood. Wel heel lekker Morgen ga ik trouwens alchohol kwee smaak geven. En de jam maken. Met sinaasappel ook. Heel benieuwd! wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 18 oktober 20222 j Die van mij is een heeeel stuk donkerder van kleur maar werd gewoon niet dik. Misschien heb ik ook teveel in een schaal gedaan hoor, dat het door die hoogte niet echt meer na-droogt? Ik heb nu een gedeelte dunner uitgesmeerd op een bakplaat en dat staat in de oven onder de warme ventilator zeg maar. En ook heb ik een gedeelte weer terug gedaan in de pan om het nog wat op te koken ofzo. We zullen weer zien. Dat van jou ziet er iig erg mooi uit. Dat met die chocolade ga ik ook doen als ik het wat dikker krijg. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 18 oktober 20222 j Ah ja. Dat ie in te hoge vormen bij meer mensen problemen gaf, las ik ook onder de reacties bij die Okke. Dus denk dat je analyse idd klopt. Hoop dat t beter gelukt is vandaag? Wel mooi donker is die van jou trouwens! [emoji108] wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 19 oktober 20222 j Je moet echt roeren totdat je een streep op de bodem van de pan houdt. Dat donkere..een beetje bijzonder. Alsof het vuur toch wat te hoog staat. Hier mijn foto’s: http://appeljaminfrankrijk.blogspot.com/2016/10/kweeperensnoep-of-membrillo.html 19 oktober 20222 j aangepast door appelvrouw We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 20 oktober 20222 j Ik ben het wel een beetje erg zat met die membrillo. Het blijft plakkerig en gewoon een hele dikke jam met een gedroogd randje. Ik heb het nu een cm dik, hier en daar 1,5 cm. En ik kan er geen blokjes van snijden. Het komt wel los van het bakpapier, maar binnenin is het nog te zacht. Ik heb het zooooo lang gekookt, uitgesmeerd/stort op een bakplaat en in een hele grote ovenschaal met papier er in. En de volgende dag ook nog een tijd in de oven om te drogen. Ik heb natuurlijk weer meteen meerdere kilo's gemaakt, want ik heb een boel peren en waarom zou ik al dit werk doen voor een enkel kilootje. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 20 oktober 20222 j Dat probleem van dit echt stijf worden van de membrillo had ik voorheen ook, Dit jaar met de helft van de zuiker gemaakt en nu was het veel beter. Snel klaar, prima te snijden en donker oranje blokjes die niet te zoet zijn en een volle fruitsmaak. Groetjes,Bram
Geplaatst: 20 oktober 20222 j Hoe pak je het verder aan dan? Er zijn nog wel wat verschillen in wel of geen klokhuizen, schillen, alles door een zeef, etc. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 20 oktober 20222 j Dit jaar met de helft van de zuiker gemaakt en nu was het veel beter.Hee ja. Dat klopt. Ik heb ook minder suiker gedaan. Nu je t zegt! Een vijfde minder ofzo. wees bevriend met kleine dingen
Geplaatst: 20 oktober 20222 j Ik laat zelf de schillen aan de vrucht. Van mijn eigen blog geciteerd:” Claudia Roden gebruikt twee keer zoveel kweepeer puree dan suiker..en dat advies heb ik opgevolgd het is wat mij betreft zoet genoeg. “ We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 24 oktober 20222 j Auteur Met vijf kweeappels/ peren van Jorieke ook geprobeerd membrillo te maken. precies zo gedaan als Appelvrouw beschrijft. En verdraaid goed gelukt. ( sorry, Jorieke! ) in 3,5 uur had ik een membrillo die snel heel stevig werd nadat ik het in het blik had gestort. anderhalve kilo dus! Van het sap gelei gemaakt!
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.