Geplaatst: 21 november 201212 j ik zou graag kleine cakes bakken in een vorm van 22 cm. om dat een grote cake niet vlug op gegeten wordt en uit staat te drogen. ik heb het produkt van koopmans cake meel gekocht,]Hoeveel van de ingredienten moet ik daar van gebruiken.lastig vraagje , maar ja, doorgewinterde baksters weten dit waarschijnlijk wel,maar ik begin pas aan mijn bak carriere.een keertje fout doen vind ik niet erg maar voortdurend een misgebak krijgen is minder leuk dus graag hulpdank bij voorbaat.
Geplaatst: 21 november 201212 j wij doenhttp://www.koopmans.com/recepten/koopmans-recepten/hollandse-streekrecepten/boerencake/ de eitjes wel ff apart 4 minuten luchtig kloppen, boter - roomboter 1/2 en becel goud 1/2
Geplaatst: 21 november 201212 j Auteur robo. je antwoord is voor mij te beknopt. niet echt duidelijk, dat de eitjes apart geklopt worden is me bekent maar het gaat me om. a de hoeveelheid meel b de hoeveelheid boter en c hoeveel ei. ik moet gaan gebruiken
Geplaatst: 21 november 201212 j Probeer gewoon de helft...? Dus de helft van de ingrediënten die op het pak staan. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 21 november 201212 j Als de bakblik 22 cm is en de grote blik 40 cm dan de helf van alles.waarom geen grote cake en als hij klaar is door midden snijden en de helf in de diepvries voor onverwachte gasten. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 21 november 201212 j De omgerekende minimale basishoeveelheid die in mijn kookboek staat vermeld, is: 1 ei50 gram boter50 gram cakemeel50 gram basterdsuiker Daarnaast gebruik ik een beetje vanillesuiker en stukje (ongeverfde) schil van citroen of sinaasappel. Je kan ook papieren cakevormpjes kopen om kleine cake-jes te proberen. Als je wat meer ervaring krijgt, kan je ook je recept naar eigen smaak gaan aanpassen. Uitgaande van bovenstaand lijstje rond ik de boter en de suiker naar beneden af en het meel ietsje naar boven. Dan wordt hij wat droger en minder vet en zoet. Daarnaast vervang ik 1 eetlepel cakemeel door 1 eetlepel volkoren roggemeel. Dan wordt de cake wat vaster. Als je gele basterd gebruikt i.p.v. witte, krijgt hij wat meer kleur. Met de feestdagen is een tulbandvorm ook heel geslaagd.
Geplaatst: 21 november 201212 j Auteur thea, is nog niet bij mij opgekomen er 1 in de helft te doen, ( ouwe hersens malen langzaam) kamilla, dank je wel, nu kan ik gaan proberen wat het beste is. een klein brood is me vandaag wel gelukt in het cake blik. super.dat geeft me moed.groetjes
Geplaatst: 22 november 201212 j ( ouwe hersens malen langzaam) hoe oud/jong. http:// www.zonnehoekje.nl overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 12 april 201312 j Als het deeg klaar is, mix ik altijd nog een in kleine stukjes gesneden appel even door het deeg. Zo krijg je een lekkere frisse cake die niet snel uitdroogt. Wel ± 5 minuten langer bakken (vanwege de appel zit er meer vocht het deeg). Een andere lekkere combinatie is een zakje stroopwafelkruim van de markt door je deeg...
Geplaatst: 12 april 201312 j Weet je wat ook zo lekker is? Een paar bitterkoekjes in stukjes door het deeg roeren...
Geplaatst: 12 april 201312 j o heb heerlijk net een cake staan bakken. Hij staat nu in de oven. Kreeg zo'n zin in cake door jullie . Lekker een marmercake opgemaakt. nog een uurtje wachten, dan liggen de kids op bed manlief in nog koopavond aan het werken. heb ik lekker een plakje cake straks hmmm. Eigenlijk nog ff slagroom scoren. http://fluitjesnieuweleven.blogspot.nl/
Geplaatst: 26 april 201312 j Je kan toch gewoon een grote cake bakken,Af laten koelen en in plakjes snijden en in de vriezer doen.Droogt niet uit en blijft lekker smakelijk.Scheelt energiekosten van de oven. De diepvries staat toch al aan.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.