Flup Geplaatst: 9 januari 2020 Geplaatst: 9 januari 2020 Heb vorig jaar geelwortel als test gepoot. In de winter gekocht (4 wortelstukken met veel ogen eraan) en die licht onder de potgrond gestopt. Het heeft wel even geduurd voordat daar groei in zat, uiteindelijk zijn 3 van de 4 ook daadwerkelijk tot planten uitgegroeid. Na mei heb ik ze buiten op het terras in een grote pot gedaan en verder laten groeien. Terras ligt op het zuiden, dus continu zon. De grootste 2 planten zijn flink gegroeid. En daar is het bij gebleven, want ik heb ze niet binnengehaald in de koudere maanden. Lichte vorst hebben de plantjes overleefd, maar aanhoudende kou + nachtvorst niet meer. was wel verbaasd dat de plantjes nog best tegen kou kunnen.Hoe de wortels er nu uitzien, geen idee. Quote
RobO Geplaatst: 10 januari 2020 Geplaatst: 10 januari 2020 hier gaat het al jaren goed zó:post409114.html#p409114 Quote
Eefjes-Moestuin Geplaatst: 10 januari 2020 Geplaatst: 10 januari 2020 haal jij ze naar binnen dan ? of laat jij ze buiten staan. Quote Eefjes Moestuin - https://www.youtube.com/channel/UCKv5j8NfhwIK0UnGV-fd9DQ
Flup Geplaatst: 10 januari 2020 Geplaatst: 10 januari 2020 Ze horen binnengehaald te worden, maar ik heb dat niet gedaan (plaatsgebrek door andere planten die ook binnen moeten overwinteren). Quote
Eefjes-Moestuin Geplaatst: 10 januari 2020 Geplaatst: 10 januari 2020 ok duidelijk, ben ze alleen vergeten te kopen, waren ook een hoop kramen nog niet terug van vakantie. volgende week nieuwe poging. Quote Eefjes Moestuin - https://www.youtube.com/channel/UCKv5j8NfhwIK0UnGV-fd9DQ
xxxmirjamxxx Geplaatst: 18 januari 2020 Geplaatst: 18 januari 2020 Mijn oogstje van een plant die in juni uit is gaan lopen. Ik wilde ze nu oogsten zodat ik ze tijdig weer kon planten voor het nieuwe jaar Quote
RobO Geplaatst: 21 januari 2020 Geplaatst: 21 januari 2020 lekker! maar kan beter....in een goede rijke grond krijg je per jaar een wortel of 20wij stoppen er nu een paar in potjes binnen en dn rond mei naar de koude kas Quote
Amarinde Geplaatst: 21 januari 2020 Geplaatst: 21 januari 2020 Hoe verwerken jullie kurkuma eigenlijk? Ik ken het alleen in poedervorm, malen jullie het ook of gooien jullie gewoon stukjes wortel door de gerechten heen? Nog een leuk ( en dankbaar) experiment is het verven van wol met kurkuma. Dit (de gele strengen) was vanuit poeder maar ben benieuwd of er verschil is wanneer je alleen de wortel zelf uitkookt. Binnenkort ook maar eens op zoek naar geelwortel! Quote
Mellie Geplaatst: 21 januari 2020 Geplaatst: 21 januari 2020 Ik gebruik kurkuma in sommige Indische gerechten of in thee met bv een stuk gember erbij. Met gebakken aardappel is het lekker, dan krijgt je aardappel geheid een knapperig korstje. Veel in curries ook bedenk ik me nu. Eigenlijk aardig wat toepassingen. Quote
Ikbeginbijmezelf Geplaatst: 22 januari 2020 Geplaatst: 22 januari 2020 Wat gaaf, nooit over nagedacht dat dat ook zou kunnen. Hoe komen jullie aan de geelwortel? Markt lees ik, maar hier op de markt hebben ze het niet (dorpje, kleine markt). Zijn er supermarkten die dit verkopen? Amarinde, schitterende wol zeg! Quote
weknow Geplaatst: 22 januari 2020 Geplaatst: 22 januari 2020 In biologische winkels liggen ze in winterseizoen. Niet eens zo duur. Deze kocht ik bij de Grote Verleiding voor 0.89, ruim 100 gram. Op markten met meer exotische producten in grotere steden of in Oosterse winkels zul je ze ook wel vinden. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
RobO Geplaatst: 23 januari 2020 Geplaatst: 23 januari 2020 hier ook in de bio winkel, zelf kweken is makkelijk en daarna invriezen per worteltje, makkelijk biij het koken Quote
Ikbeginbijmezelf Geplaatst: 23 januari 2020 Geplaatst: 23 januari 2020 Bedankt voor de tip! Biowinkel had het inderdaad. Meteen ook gember meegenomen voor een vergelijkbaar experiment Quote
Ikbeginbijmezelf Geplaatst: 24 januari 2020 Geplaatst: 24 januari 2020 Daar gaan we. Ik zag trouwens vandaag dat de Lidl hier ook kurkuma verkoopt! Quote
geert h Geplaatst: 25 januari 2020 Geplaatst: 25 januari 2020 Hoe makkelijk laat kurkuma zich verpotten? Ik zit eraan te denken om ze eerst in potjes van rond 13cm uit te laten lopen, en wanneer ze groter worden ze in een grotere pot over te zetten. Quote
RobO Geplaatst: 26 januari 2020 Geplaatst: 26 januari 2020 als je tijdig (bij ong 6 blaadjes) verpot geen probleem, wel hele kluitje menemen Quote
geert h Geplaatst: 26 januari 2020 Geplaatst: 26 januari 2020 Dank je Rob0, uiteindelijk toch besloten om ze in een bakje met vochtig vermiculiet te leggen, kan ik goed zien wat er gebeurt. Ruim 1/3 deel onder, de rest er boven. Quote
RobO Geplaatst: 27 januari 2020 Geplaatst: 27 januari 2020 even opletten op nietuitdrogenwij stoppen ze gewoon onder, doet mama natuur ook toch? Quote
geert h Geplaatst: 27 januari 2020 Geplaatst: 27 januari 2020 Dat doet moeder natuur idd ook, maar ik vind het veel te interessant om te zien wat er gebeurt. Opletten dat het niet uitdroogt zal ik zeker doen Quote
Frans Geplaatst: 3 februari 2020 Geplaatst: 3 februari 2020 Zijn er supermarkten die dit verkopen?Als je niet te ver van de grens af woont kun je bij de duitse Lidl terecht. 80 gram voor 98 centjes. Quote -- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --
acpronk Geplaatst: 5 februari 2020 Geplaatst: 5 februari 2020 De Nederlandse Lidl verkoopt het voor een vergelijkbare prijs, 100 gram voor 1,19 dacht ik. Maar heb niet zulke grote gezien.Vorige week gekocht en geplant. Staat op 22 (aan) tot 25 (uit) graden op een warmtemat. Quote Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
henkg Geplaatst: 8 februari 2020 Geplaatst: 8 februari 2020 Ik ga kurkuma ook maar eens proberen. De Lidl zit toch vlakbij "mijn" AH. Vandaag gaan ze op de vensterbank, boven de CV radiator.(Acpronk heeft een bijzonder warmtematje: pal hierboven schrijft hij: Staat op 22 (aan) tot 25 (uit) graden op een warmtemat. ) Quote 2025_teeltlijst (.xlsx)
acpronk Geplaatst: 8 februari 2020 Geplaatst: 8 februari 2020 De thermostaat staat ingesteld dat de warmtemat op 22 graden aan gaat, verwarmt tot 25 graden en dan weer uit. Als de temperatuur daalt tot 22 graden dan gaat'ie weer aan. Quote Mijn Instagram: https://www.instagram.com/pronksparadise/
geert h Geplaatst: 25 februari 2020 Geplaatst: 25 februari 2020 En 1 van mijn 3 stukjes begint duidelijk op een paar stukjes uit te lopen Quote
Erny Geplaatst: 26 februari 2020 Geplaatst: 26 februari 2020 @geert h Even teruggekeken en dat zijn dan de stukjes die je 25 januari ter uitlopen heb gelegd? Ik heb vorige week 20-2 Kurkuma (en Laos) bij de Amazing Oriental gehaald en in bakje aarde gelegd met kapje erop en op warmtematje (ong. 27 gr). Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.