Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Is dit een perzik zaailing?


wilma2

Recommended Posts

hallo mensen, vorig jaar een platte perzik pit van ufo4 in de grond gestopt en de plaats vergeten waar dat gedaan is, maar nu heb ik iets dat op een Perzik lijkt . ik heb het blad vergeleken met red haven blad en het lijkt mij dat dit ongeveer dezelfde structuur heeft. wie kan met zekerheid zeggen of ik nu een perzik zaailing hebt.

ben erg benieuwd

groetjes van Wilma

Foto-BEZJVNKN.jpg

Link to comment
Share on other sites

tjee, wat leuk, goed dat ik het hier nog even nagevraagd heb want ik dacht met een stuk onkruid te doen te hebben. Ga er nu erg zuinig op zijn. ben er toch beduusd van.

is het normaal dat er 2 stengels gevormd worden?

bedankt voor de reacties, groetjes van Wilma

Link to comment
Share on other sites

Persica er komen 2 stengels vlak naast elkaar uit de grond beide 20 cm hoog,met zo goed als geen tussenruimte, is dit wel of niet gunstig als de plant geen grote boom mag worden? eigenlijk wegens ruimtegebrek. kan het ook in struikvorm een goede plant worden?

ook heb ik gelezen dat de penwortel doorgesneden moet worden om meerdere dunne worteltjes te krijgen, is dat zo, en wanneer zou dat moeten gebeuren. kortom, ik weet glad niet hoe ik hem verder op moet kweken dus alle hulp is welkom

groetjes

Link to comment
Share on other sites

Je hebt blijkbaar 2 afzonderlijke perzik boompjes met elk hun eigen wortelsysteem, nou je boft maar , pas laat in de herfst, wanneer ze in rust zijn kun je ze elk apart gaan verplanten.

Doe dit nu, dan gaan ze het vrijwel zeker niet redden, het verhaal over de penwortel wegknippen is een oud gebruik, ik heb dit nog nooit gedaan en al m'n (perzik) bomen doen het prima.

Houd er rekening mee dat perzik zijn meeste voedingsstoffen uit de bovenste grondlaag haalt , een mulchlaag rondom de stam is zeer gewenst, boomspiegel dus liefst vrij houden van gras en onkruiden.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

hallo beste mensen.

ik las mijn artikel over een platte perzik ufo 4 ,hier nog eens na die ik dus opgekweekt heb van een pit.Dat is intussen 4 jaar geleden. Nu , in 2017 heeft hij voor het eerst mooi gevulde bloemen. 7 stuks

Daar ben ik zo blij mee, maar, ik blijf mij nog afvragen doe ik alles wel goed met mijn boompje. ik ben in december 2016 begonnen de krul te bestrijden met het schimmelwerende spuitspul van bayer. gekocht bij de plaatselijke intra, en heb dat 3 x herhaald.

het boompje is +- 1.80 hoog

Nu ben ik wel bezorgd of de krulziekte er in komt.

 

er naast staan 2 kleine melred perzik boompjes ,omdat ik gelezen heb dat de ziekte door regen op de perzik komt heb ik een zeer grote plastik zak over het boompje gedaan die aan de onderkant open is zodat lucht en wind er nog in kan. ook die heb ik bespoten. deze boompjes staan nu volop in knop die op t punt staan open te gaan.

Maar, moet ik die plastik zak nu laten zitten of er af halen als het niet regent om beien de gelegenheid te geven de bloemen te bevruchten?hier zou ik graag iets meer over weten.

Link to comment
Share on other sites

Bit. ja dat topic heb ik zelfs al 3 x zeer aandachtig over gelezen maar ben er nog geen aanwijzing tegen gekomen wat iknu metdie plastic afdekking moet doen. Het hele topic is vooral gespits op het werken met zwavel,pap, kruiden gebruik, en wat er allemaal eventueel zou helpen de krul te voorkomen en of bestrijden.

Nu ga ik persica wel heel erg missen. Hij gaf mij altijd het gevoel alwetend te zijn.

groetjes van wilma

Link to comment
Share on other sites

Je zal de plastic zakken eraf moeten halen voor bestuiving, zeker bij mooi weer. Doe dit op het moment dat de bloei begint.

Ikzelf denk dat het gevaar voor krul grotendeels geweken is. Ik althans ben per 1 maart gestopt met bestrijding. Er waren toen al volop uitlopende knoppen. Zeker bij de vroege rassen.

Wat is het spulletje van bayer?

Meer dan 180 rassen abrikozen, perziken en amandelen te koop .

De kleinste met de grootste keuze.

http://www.windindewilgen.nl

Link to comment
Share on other sites

beste heer.

het is fijn nu te weten wat ik met het plastic moet doen.

 

het middel van de bayer is

bayer garden natria voor schimmels op sierplanten en fruit

werkzaam bij schimmels meeldauw schurft

is zo te zien een zwavel middel

wordt gebruikt op druiven in de volle grond tegen meeldauw

kersen perziken en pruimen

 

er wordt gezegd bij perziken en pruimen een behandeling voor de bloei uitvoeren en direct na de bloei herhalen, maar er staat niets op over de krulziekte

 

 

microsulfo

mijn laatste bespuiting is op 11-3 geweest

 

als ik nu veel secuurder leest wat er op de verpakking staat ben ik toch bang dat er geen krulziekte mee bestreden wordt

of ik nu na de bloei nog een keer moet spuiten? geen idee maar de ufo 4 staat dus zonder bescherming en dan heb ik zo mijn twijfels of dat wel goed zal gaan. de tijd zal het leren

vriendelijk gegroet van wilma

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...