Jump to content

Recommended Posts

Posted

Goedendag, ik kwam jullie forum tegen toen ik een vlierbloesemwijn recept zocht. Ik ben nogal veel aan het inmaken. Mijn man heeft de moestuin. Pas sinds kort hebben we een moestuin. Morgen eten we voor het eerst spinazie uit eigen tuin.

ik ga vrijdag op Zweedse wijze komkommerschijfjes inmaken in sterke azijn. Daar oogst ik veel succes mee. Voor het eerst kan ik dat doen met dille uit eigen tuin. Een deel van de dille laat ik staan voor de zaadproductie en dat ik ze kan gebruiken als ik zaad nodig heb om in te maken.

Posted

Welkom op het forum en een goede oogst gewenst!

Misschien wat van die lekkere recepten op het forum plaatsen bij 'koken en recepten' ?

Posted

Hoi!! Leuk, een jamfan erbij! Leuk dat de hooby van je man en die van jou zo op elkaar aansluiten! Veel plezier hier en recepten zijn altijd welkom!!

 

Marijke.

Door een klein beetje zon kun je veel regen vergeten.

Posted

Dank voor alle welkomstberichten. Ik krijg alleen geen emails in mijn mailbox dat jullie hebben gereageerd. Waar kan ik dat aanvinken of kan dat niet op dit forum? Zou best handig zijn.

Die recepeote wil ik best kwijt aan jullie, maar daar heb je heel sterke azijn voor nodig 24% ! 4 tot 6 maal sterker dan je ze in nederland vindt. Ik koop die altijd in Duitsland of Zweden.

Marmeladerecepten kunnen jullie altijd namaken.

Posted

Ik ben er achter hoe ik op de hoogte wordt gehouden als er berichten na mij worden geschreven.

 

Voor wie aan die sterke azijn kan komen dit recept.

1kg komkommer

1 eetlepel mosterdzaad

dillekroon (het deel van de dille met bloemen/ zaad erin)

Lag (= het vocht waar de komkomerschijven inliggen)

2dl azijn van 12% (= 1 dl 24% azijn + 1dl water)

3 dl water

1/2 dl zout

3 dl suiker

 

Mix de 'Lag' tot de suiker is gesmolten.

Jaag de komkommers door een snijmolen tot het mooie plakjes zijn.

Leg ze in schone potten, met de dille en mosterdzaad.

Giet het 'lag' erover tot de plakjes onderstaan.

Sluit het deksel en zet ze koel en donker. Na een week al op smaak. het recept zeg dat ze 2 maanden goed blijven; ik open na een jaar rustig een pot zonder problemen.

Heerlijk op smeerleverworst of leverpastei.

Ook in salades helemaal niet verkeerd!

 

Eet smakelijk!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...