Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Hallo allemaal :)


Marielle

Recommended Posts

Net aangemeld, dus maar even voorstellen. Ik ben Marielle, 25, woonachtig in de kiel (drenthe) samen met vriendlief en de beestenbende. Al sinds ik nog klein was, was ik al geinteresserd in het zelf verbouwen van groentes. Ging altijd met m'n opa mee naar zijn moestuin op volkstuinencomplex "ons domein" in Hoogeveen.

 

Sinds een jaar of 4 hebben we in onze achtertuin een moestuin en een klein kasje. Niet heel groot, maar genoeg voor ons 2 en om het eea weg te kunnen geven aan familie en vrienden. Momenteel staat er rabarber, ui, wortel, bietjes, sla, prei, andijvie, stamslaboontjes, lavas, rozemarijn, tomaat, paprika, peper, courgette, aubergine, kruisbes, framboos, rode bes, een perenboom en een pruimenboom. Onze plannen zijn dit jaar wat groter geworden dan de tuin, dus ik heb me aangemeld om een volkstuin te huren. Momenteel sta ik nog op een wachtlijst, maar dat heeft voor ons ook nog geen haast.

 

Foto's heb ik nog niet, alles is hier een beetje verwaaid en overstroomd door het weer van de afgelopen dagen. Zodra het weer opknapt zal ik eens wat foto's plaatsen

Link to comment
Share on other sites

Het klinkt allemaal goed wat je in je tuin hebt staan.

Ben benieuwd naar je foto's.

Is er een lange wachtlijst voor je tuin?

Ik hoop voor je dat de schade door het weer niet al te groot is.

Succes met je tuin en welkom

Link to comment
Share on other sites

Hallo Marielle, vriendlief en beestenbende, welkom!!

 

Hopelijk kun je snel aan een mooie volkstuin komen en lekker beginnen om al je plannen werkelijkheid te maken! Succes ermee, en veel plezier op het forum,

 

Marijke.

Door een klein beetje zon kun je veel regen vergeten.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor het welkom allemaal

 

Er is idd een wachtlijst voor de volkstuin, maar hoe lang die is weet ik niet. Ik wacht het rustig af en hopelijk hoor ik voor volgend seizoen of er een plekje vrij is gekomen.

 

Even wat foto's van de groentes.

 

Uien en wortels door elkaar gezaaid, "wonder der vier seizoenen" sla (die erg lekker is overigens!) en een verstekeling. Spitskool? Zat tussen de andijvie plantjes die ik van mijn moeder kreeg, dus verrassing wat het wordt.

2uzdzpz.jpg

 

Rode bietjes

wwls1c.jpg

 

Courgette, voor het eerst geprobeerd (en als courgette-leek het hele zakjes gezaaid...haha) dus heel wat plantjes weg gegeven. 2 gehouden en die doen het heel erg goed

2mmfb6.jpg

 

Vorig jaar ziekte in zowel de peer als de pruim gehad (peer had perenpokkenziekte en bij de pruim krulde alle blaadjes en vielen ze eraf), dit jaar uit voorzorg vroeg bestreden en nu zitten ze beide vol met vruchten!

alm04m.jpg

 

314vuhz.jpg

 

En zowel de witte als de rode kruisbes zitten vol met vruchten en zijn zo zwaar geworden dan ze helemaal zijn gaan hangen...Heb geprobeerd om ze weer "rechtop" te krijgen, maar dan vallen de vuchten eraf. Dus dan maar even zo laten.

15p0brd.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...