Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:

Wat een prachtige tomaat!

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Vandaag hebben een vriendin en haar twee kinderen hier gegeten, erg gezellig!

Met haar zoontje samen heb ik bloemkool geoogst en gourgette.

Het maal bestond uit,aardappelen, bloemkool, sla, alles uit eigen tuin

slavinken erbij gebakken en smullen maar.

Als toetje zoveel ijsjes eten als je maar opkon...

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Spaghetti en tomatensaus uit de winkel met oregano, sjalotjes + groen, knoflook en peultjes uit de tuin.

Geplaatst:

Komkommer en gisteren 3 weg gegeven.

Geplaatst:

Gegratineerde aardappel/koolrabi-schotel.

Best lekker maar niet bijzonder. (mijn man zei: best te haggelen )

Wel lekker simpel en snel te maken.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Wederom rucola (echt zoveel lekkerder dan uit de supermarkt!!!) bij de lasagna

Geplaatst:

Peultjes, sla en nieuwe aardappelen. Lekkerrrrrrrr!

Geplaatst:

Rantje die komkommer is emelia, de snack diva doet het bij mij niet, zie je moestuin blog.

Geplaatst:

Aardappelsalade van nieuwe Frieslanders, verse knoflook, verse rode uitjes (te jong geoogst, maar lekker...), ringetjes gesneden van Egyptische ui.

 

Aardappeltjes even boenen met je nagelborsteltje dan koken, nét gaar en dan eerst af laten koelen en in dunne plakjes snijden; daarna in laagjes in de schaal afgewisseld met het:

 

Sausje van gelijke delen mayo en boerenyoghurt, twee eetlepels room

klein schepje suiker, p&z, halvecitroensap, halve appel in mm blokjes, beetje dille, ringetjes van het blad van egyptische ui.

 

Op elk laagje wat kleine flintertjes ham (we vierden onze verjaardagen dus we namen Parma ham).

Alles was schoon op ...party.gif

Geplaatst:
  • Auteur

Eindelijk de eerste bietjes, gewoon gekookt zonder watdanook. Heerlijk zoet! Met wat nieuwe aardappeltjes, een salade, en een sla-vink uit de supermarkt. Simpel, maar lekker hoor!

Geplaatst:

klinkt goed!

 

wij eten vandaag blauwschokkers, recept:

 

- zaai de schokkers netjes op rijtjes, zet er tuingaas overheen tegen de vogels

- kom na twee weken tot de ontdekking dat de muizen erg blij waren met het gaas tegen de vogels en ook met de zaden....

- zaai opnieuw maar nu in de schuur

- kom na twee weken tot de ontdekking dat de koolmezen de schuur in vliegen en de topjes lusten

- zet er dus in de schuur ook gaas over, zucht...

- plant ze na twee weekjes uit en maak een klimrek voor de capucijners van stevig gaas en dikke tonkinstokken

- zet de stokken weer vast nadat alles losgewaaid is bij de eerste herfststorm in de lente ....

- zet de stokken weer vast nadat alles voor de tweede keer is omgewaaid door de tweede herfststorm, dit keer met paaltjes van 6 cm rond

- geniet van de prachtige bloemen en de zwellende peulen...

- hang een boven-net met daaraan flikkerende cd's en reepjes folie tegen de kraaien

- maak het boven-net weer vast als de kraaien de cd's en de folie zo leuk vinden dat de boven op het net gaan dansen om bij de peulen te komen...en het eerste pondje opeten....

- pluk de peulen en dop ze

- kook ze kort en eet ze op met Frieslanders en wat sla

 

 

...volgend jaar doe ik het weer helemaal anders...

Geplaatst:

Sla van de red bowl en de (groene) bowl slasoort. Beetje peterselie en colakruid erdoor.

Rest van de ingrediënten kwam uit de koelkast

Good things come in small packages

Geplaatst:

Rosabelle aardappels, bietjes met bosui, en verse doperwtjes en worteltjes + tijm, rozemarijn, salie en knoflook bij het stukje vlees.

Zwarte bessen toe.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

de eerste Nicola aardappels met boter sla aangemaakt met radijsjes een uitje en wat eieren, broccoli en gestoomde visfilets met allerlei kruiden uit eigen tuin! Heerlijk gewoon!

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Geplaatst:

Eigen krieltjes met knoflook en rozemarijn uit de oven, sla en als toetje rabarbermoes! Lekker allemaal.....!

Geplaatst:

Frieslanders met gestoofde venkel jummie!

En een rabarbercake gemaakt.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Had gezocht op pasta en snijbiet en kwam hier een recept van RobO tegen. Beetje aangepast naar wat ik zelf in huis had.

Volkoren macaroni, gebakken spekjes, gewokte ui en snijbiet (incl. steel) en knoflookpoeder, verkruimelde fetakaas en peper uit de molen. Heerlijk!

Heb de helft van de macaroni bewaard zodat ik morgen tijdens de lunch pastasalade kan eten.

Good things come in small packages

Geplaatst:

Gisteren een maaltje capucijners geoogst! Lekker! MJAM!

 

De garagehouder kwam de auto terugbrengen na de TÜV (zo gaat dat hier).

Toen zijn de capucijners aangebrand.

 

Zó jammer!

Geplaatst:

Groentecurry met snijbiet, courgettes, worteltjes, ui, knoflook en koriander..blauwe bessen toe

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Gister vissticks met frietjes en de eerste sperziebonen. Was wel jammer dat de leuke paarse spikkeltjes allemaal verdwenen door het koken

Geplaatst:

iets wat wij boeren-omelet noemen (uet= uit eigen tuin vah = van AH ) , hoeveelheden naar wat je lekker vindt of wat er toevallig in de koelkast ligt:

 

- gele ui (uet) zachtjes braden in roomboter tot lichtbruin

- spekjes toevoegen en 5 minuutjes garen

- gas laag zetten

- verse knoflook (uet) uitpersen en toevoegen

- paarse spruitbroccoli roosjes (uet) en voorgegaarde Frieslanders (uet) in stukjes en voorgegaarde worteltjes en erwtjes (vah) erbij, bladselderij (uet) in stukjes erbij, 5 minuutjes garen

- eieren kloppen met klein beetje melk en mengsel toevoegen, licht roeren en deksel erop, 5 minuutjes garen

- kaas erover heen raspen en onder de grill, nu ff goed opletten tot korstje lichtbruin en niet zwart ...

... en dan op je bordje met wat rucola (uet)

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.