Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Tomatensoep, pompoenpannenkoekjes, salade met walnoten. Ook de kinderen hebben gesmuld. Pompoenpannenkoekjes mocht wel iedere dag.

Geplaatst:

roergebakken spitskool met ui en paprika alles uit eigen tuin

vleesje en aardappeltjes erbij en een moesje van appels met kaneel en honing

toetje een griesmeelpuddinkje met aardbeiensaus (uit eigen tuin)

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Salade (tomaten, rucola, veldsla, spinazie, raapsteeltjes, snijbiet) met van alles een beetje. En cake met appels, walnoten en eieren van eigen.

Geplaatst:

Zeer voedzame lekkere soep met droogbonen, linzen, brandnetel, paardebloem, smeerwortel, prei, heel veel kruiden, palmkool, snijbiet, paprika en oost-indische kers bladeren.

Geplaatst:
Zeer voedzame lekkere soep met droogbonen, linzen, brandnetel, paardebloem, smeerwortel, prei, heel veel kruiden, palmkool, snijbiet, paprika en oost-indische kers bladeren.

 

Als je de woorden huisgemaakte , handgeplukte en lokaal geteelde er nog tussen zet dan kan ie zo op de menukaart van een sterrenrestaurant!

Veuvecouderc

De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/

Geplaatst:

Geroosterd brood met roomkaas en daar schijfjes van eigengeteelde knoflook op...3 minuten onder de gril..........Heerlijk!!! (na ge aapt van een entrada tijdens vakantie)

 

geen last van muggen vannacht

Geplaatst:

Gele worteltjes met peterselie, pasta, zalm en een room-dille sausje.

 

Gister hachee gegeten van mijn eigen uien, lekkere riblapjes erdoor en laurierblad van mijn struikje.

Erbij een salade van sla, rucola en rode kerstomaatjes uit eigen tuin.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Roerbakschotel met eigen geteelde:

 

paprika

pepertje

knolvenkel

gele wortel

spercieboon

tomaat(puree)

kastanjewortel

basilicum

oregano

ui

knoflook

 

gekocht:

kipfilet

steranijs

boullionblokje

rijst

Geplaatst:

Hier bietjes (Cylindra) gegeten met sjalotje erdoor, aardappeltjes en lekkere uitgebakken spekkies

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:
Jummie!!!

Zou je het recept willen plaatsen?

 

Dit is oerkoken zonder recept, joh!

 

Maar ik kan wel het idee overdragen... Je snijdt tomaat, ui en aubergine in plakken. Aubergine kan je nog even onder een zoutlaag het vocht er uit laten trekken.

Je gaat dat stuk voor stuk roosterig aanbakken. Haalt het uit de pan, en legt alles even apart. Vergeet ook de knoflook niet.

 

Ik had geen plakken tomaat, maar wel paprika, dus ik had een gewaagde variatie vandaag. Gewaagd, omdat ik dit altijd voor mijn man maak, en die is wel kritisch, tenslotte heb ik deze recepten van hem geleerd: Arabische keuken.

 

Als alle groente glazig en smaakvol aangebakken is... alles in de pan, water erbij, tomatenpuree erbij, vlees erbij, zout en peper erbij... en sudderen maar, tot het vlees uit elkaar valt en de individuele groente niet meer te herkennen is.

Ook nog citroensap toevoegen aan het einde.

 

Het is simpel uit te leggen, het is ingewikkelder om de juiste smaak te vangen, en de juiste dikte van de saus. Je moet de smaak en constistentie weten waar je naar toe wilt, en dat ga je creëren, en daar heb je uren en uren voor... want het moet langzaam sudderen.

Zo bleef de saus vandaag wat te dun, en heb ik lekker staan soppen met brood in de pot... zodat ik het teveel aan vocht liet opzuigen door het brood (lekker opeten) en maar zoeken en proberen om de juiste smaak te vangen. Ik denk toch dat het aan de paprika ligt, want die hoort er niet in, en de smaak is anders dan normaal...

 

Affijn, een recept waar je niks aan hebt... ha, ha....

Geplaatst:
Jummie!!!

Zou je het recept willen plaatsen?

 

Dit is oerkoken zonder recept, joh!

 

Maar ik kan wel het idee overdragen... Je snijdt tomaat, ui en aubergine in plakken. Aubergine kan je nog even onder een zoutlaag het vocht er uit laten trekken.

Je gaat dat stuk voor stuk roosterig aanbakken. Haalt het uit de pan, en legt alles even apart. Vergeet ook de knoflook niet.

 

Ik had geen plakken tomaat, maar wel paprika, dus ik had een gewaagde variatie vandaag. Gewaagd, omdat ik dit altijd voor mijn man maak, en die is wel kritisch, tenslotte heb ik deze recepten van hem geleerd: Arabische keuken.

 

Als alle groente glazig en smaakvol aangebakken is... alles in de pan, water erbij, tomatenpuree erbij, vlees erbij, zout en peper erbij... en sudderen maar, tot het vlees uit elkaar valt en de individuele groente niet meer te herkennen is.

Ook nog citroensap toevoegen aan het einde.

 

Het is simpel uit te leggen, het is ingewikkelder om de juiste smaak te vangen, en de juiste dikte van de saus. Je moet de smaak en constistentie weten waar je naar toe wilt, en dat ga je creëren, en daar heb je uren en uren voor... want het moet langzaam sudderen.

Zo bleef de saus vandaag wat te dun, en heb ik lekker staan soppen met brood in de pot... zodat ik het teveel aan vocht liet opzuigen door het brood (lekker opeten) en maar zoeken en proberen om de juiste smaak te vangen. Ik denk toch dat het aan de paprika ligt, want die hoort er niet in, en de smaak is anders dan normaal...

 

Affijn, een recept waar je niks aan hebt... ha, ha....

 

 

Hier heb ik wel wat aan hoor!

Ik heb een tajine gekocht en daar doe ik al die dingen in en het zal vast lekker smaken...

 

Bedankt en veel groetjes, Mieke

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...