Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Limoncino recept


Indy

Recommended Posts

Limoncello is een merknaam.

In Italië geldt dat de 'echte' limoncello gemaakt wordt met citroenen uit de omgeving van Sorrento. Is dat het geval, dan mag de limoncello de beschermde naam Liquore di Limone di Sorrento IGP dragen.

De thuisitalianen noemen het dan ook limoncino.

 

benodigheden:

7 grote citroenen biologisch

1 liter alchol 95%

8 ons suiker

1,5 liter water

 

•laat de citroenen een uur weken in koud water,en droog ze goed af.

•Schil de citroenen zo dun mogelijk en probeer geen witte velletjes mee te schillen want daar wordt de limoncino bitter van.

•Doe de citroenschillen in een weckpot en schenk de alcohol erbij

•Dek de pot af en zet deze 15 tot 20 dagen op een donkere koele plek

•Na deze 15 tot 20 dagen breng je in een pannetje suiker en water al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur, dek hem af en laat afkoelen

•Voeg het afgekoelde suikerwater vervolgens toe aan het mengsel van citroenschillen en alcohol.Het wordt nu een beetje troebel,maar dat hoort zo.

•Zeef het geheel, schenk de limoncino in een (gesteriliseerde) fles of flessen en sluit deze af. Zet de flessen op een koele donkere plek.

Na ongeveer een weekje is je limoncino op smaak.

•Serveer de limoncino koud uit de koelkast of ijskoud uit de vriezer.

zondag-28-juli-03823051375129685.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Het begin van de limoncello staat klaar, citroenen geschild en alcohol er bij, ik gebruik inmaak brandewijn vind het anders te sterk. Hahahah als ik mijn kast open trek lijken het wel een heksen winkeltje met al die potten en potjes en flessen gevuld met van alles, de pruimen likeur en limoncello staan naast elkaar in het pannenkastje zodat ik ze goed in de gaten kan houden en ik ze iedere dag even kan schudden.

Link to comment
Share on other sites

Hallo, ik maak ook rege Maar waar vinden jullie 95 procent?lmatig likeuren maar kan geen sterkere alcohol vinden dan 45 procent. Meestal laat ik het water dan weg. Maar waar vinden jullie 95 procent?

Marijke.

 

In Luxemburg heb je 1 liter 96 % 17 euro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Mijn Italiaanse buurvrouw noemt het gewoon Limoncello hoor. En ze komt uit de buurt van Venetie vandaan. Ook zie ik verschillende merken met de naam Limoncello dus weet je zeker dat het een merknaam is?

 

Ga het overigens wel eens proberen. lijkt me lekker.

 

Heb het noge even opgezocht

"Indien limoncello wordt gemaakt met citroenen uit de omgeving Sorrento, mag de limoncello de naam dragen Liquore di Limone di Sorrento P.G.I. Dit is gebaseerd op de beschermde oorsprongsbenaming van Sorrento-citroenen. P.G.I. staat voor Protected Geographical Indicator."

 

Dus Limoncello is ok.

 

Nog een keer editen.

 

Hoe kom je aan alcohol van 95%?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...