Cupcakeje Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 hey mensen, ik ben helemaal geïnspireerd door de mooie potjes vol met lekkere dingen die ik hier tegen kom op het forum. Alleen ik heb geen weckpot! op internet kon in amper recepten vinden voor inmaken zonder weckpot. Dus ik probeer het hier eens. Ik heb al wat recepten zonder weckpot hier voorbij zien komen zoals heerlijke pasta saus. Maar misschien hebben meer mensen profijt aan een verzamel topic voor alle inmaak recepten zonder weckpot. staat je recept hier al ergens op het forum geen probleem van het linkje word ik ook heel blij. Dan hebben we alle recepten bij elkaar. Ook zou ik heel graag recepten voor bijzondere en lang houdbare dressings ontvangen! Zo kocht ik laatst op een tuin fair handgemaakte bosbessen dressing die was wel 3 maanden houdbaar en hartstikke lekker, Zit natuurlijk geen recept bij. Dus voor fruit ( of andere aparte ) dressings lees ik ook met plezier de recepten. Ik weet in ieder geval dat ik dan veel gebruik zal maken van dit topic. Alvast hartstikke bedankt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Inmaken doe ik gewoon in potten met schoefdeksel. Ook de pastasaus gaat in die hoge flessen (sugocasa e.a.). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cupcakeje Posted July 30, 2013 Author Share Posted July 30, 2013 maar ik las dat niet alles wat je normaal weckt ook in gesteriliseerde potten kan klopt dat ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Ja dat klopt....groenten zullen niet gaan zonder wecken....zaken die voor de helft uit suiker bestaan, wél. Zoetzuur (augurk bijv) heb ik vorig jaar geprobeerd; de helft van de potten zijn nu nog goed....de rest is gaan gisten.....bolle deksels....plofgevaar=niet leuk. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cupcakeje Posted July 30, 2013 Author Share Posted July 30, 2013 hahah nee klinkt niet lekker inderdaad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Ik had doperwten en worteltjes op zoetzuur ingemaakt.... gingen ook gisten helaas. Wel gewoon gegeten (met mayo in de koude salade) Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cupcakeje Posted July 30, 2013 Author Share Posted July 30, 2013 ow balen dat alles gaat gisten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Nou met fruit kun je wel van alles zonder te wecken dus er is toch wel nog iets zonder weckpot te doen. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cupcakeje Posted July 30, 2013 Author Share Posted July 30, 2013 ja jam maken doe ik inderdaad. Appels heb ik niet dus de appelmoes maakt mijn schoonmoeder in. Nog meer tips? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Likeurtjes en n rumtopf....dus fruit op alcohol 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cupcakeje Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 oeh fruit op alcohol Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speets Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Alleen ik heb geen weckpot! Of bedoel je dat je geen 'echte' weckketel hebt? Je kunt ook in een gewone pan wecken, deden ze vroeger ook Als je maar de juiste tijd en temperatuur aanhoudt. Zie ook https://www.moestuinforum.nl/post165927.html?hilit=handdoek#p165927 Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cupcakeje Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 klopt ik heb geen weck ketel. Wel gezien dat het in een pan kan maar ik heb geen rekje en ook geen keuken thermometer:P en goede thermometers zijn net zo duur als zo een weck ketel bijna hahah Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cupcakeje Posted July 31, 2013 Author Share Posted July 31, 2013 ow zo een rekje kan vervangen worden door een handdoek die heb ik dus wel is er echt een thermometer nodig? of moeten de meeste recepten 100 graden of meer zijn want dan laat ik het gewoon koken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred81 Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 ow zo een rekje kan vervangen worden door een handdoek die heb ik dus wel is er echt een thermometer nodig? of moeten de meeste recepten 100 graden of meer zijn want dan laat ik het gewoon koken? Een thermometer kan je kopen in bv ikea kost niet veel 8,99€ en werkt goed. Is ook met timer en alarm als je je ingestelde temp bereikt hebt. http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20103016/?query=FANTAST+Bakthermometer%2Ftimer 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted July 31, 2013 Share Posted July 31, 2013 Die heb ik ook, maar ben er niet blij mee. Volgens mij meet hij ook de stoom, want water kan toch niet warmer worden dan 100 graden?? Ik krijg waarden van 110 en 120 graden Celsius bij het wecken.... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Die van mij was vrij snel stuk... Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred81 Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Die heb ik ook, maar ben er niet blij mee. Volgens mij meet hij ook de stoom, want water kan toch niet warmer worden dan 100 graden?? Ik krijg waarden van 110 en 120 graden Celsius bij het wecken.... Als ik mijn theorie nog goed ken van op school begint water te koken vanaf 100 °. Op men werk koken we soms tot 130 ° wij gebruiken er ook zo een. Ik ga niet beweren dat hij 100% juist meet maar heb de test al gedaan met onze andere thermometer en is Max 2° verschil. Frederik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred81 Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Die van mij was vrij snel stuk... In België zijn ze wel goedkoper dan in Nederland. 6,99€ in België. Koop er een paar in 1 keer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speets Posted August 2, 2013 Share Posted August 2, 2013 Op men werk koken we soms tot 130 °Heb je het dan over zuiver water, onder normale druk (dus niet in een snelkookpan) en op zeenivo ??Volgens mij is kokend water dan per definitie 100°C. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mw vogel Posted August 7, 2013 Share Posted August 7, 2013 hoi,wat goed kan is tomatensap of moes. gewoon in gesteriliseerde jampotten met schroefdeksel. ik roer rijpe tomaten door een passe-vite en kook het tomatensap zonder toevoegingen max 5 minuten door. het sap gaat kokend in de potten, afvullen zoals jam, deksel erop schroeven, controleren of ze allemaal ploppen bij het afkoelen, in de kelder zetten en klaar. in tegenstelling tot wat meestal geadviseerd wordt keer ik de potten nooit om na het vullen. ik houd de deksels liever schoon en het gaat prima zo. succes ermee! christa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cupcakeje Posted August 7, 2013 Author Share Posted August 7, 2013 ow ja dat is een goed idee! tomaten sauce maken:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitskool Posted May 20, 2018 Share Posted May 20, 2018 Je kunt ook in een gewone pan wecken, deden ze vroeger ook Als je maar de juiste tijd en temperatuur aanhoudt. Een domme vraag misschien (ben ik blijkbaar goed in), maar hoe kan je in een gewone pan je water voor bijvoorbeeld 20 minuten op 80 graden houden? Ik snap dat je dat af kunt lezen op een thermometer, maar kan je het gas precies zo instellen dat de temperatuur dan constant blijft? Dat heb ik eigenlijk nooit geprobeerd. Maar als dat zo is, dan koop ik een goede thermometer en geen weckketel. 1 Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
speets Posted May 20, 2018 Share Posted May 20, 2018 Nou ja, echt handig en makkelijk is het niet, maar het kan wel ja, al moet je er wel bij blijven en - zeker in het begin - geregeld bijstellen. En het komt niet op een paar graden aan hoor Hier zie je in kringloopwinkels nog geregeld die ouderwetse (ketels en) thermometers.Ik vind het vooral handig bij kleine hoeveelheden, en die grote weckketels zijn sta-in-de-wegs.(En domme vragen bestaan niet hè ). 1 Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spitskool Posted May 20, 2018 Share Posted May 20, 2018 Fijn om te weten! Dan ga ik (voor nu) op zoek naar een goede thermometer. Mijn keukenkastjes steunen en zwoegen al genoeg, een weckketel erbij is me net teveel pas- en meetwerk nu ik een ander alternatief heb. Quote Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.