Jump to content

Featured Replies

Posted

In het eerste jaar van mijn nieuwe kas heb ik ook een komkommerplant staan.

De eerste vrucht is reeds goed ontwikkeld maar die lijkt me er toch anders uitzien dan de doorsnee supermarkt komkommer?

De schil is niet echt glad, is de plant ziek? Voorheen had ik ook reeds problemen met de tomaten in de kas.

WP2013080500673171375730773.jpg

Niks mis met die komkommer. Er zijn genoeg rassen ,vooral de oudere , die een ruwe huid hebben . Vaak smaken ze beter dan de rassen met gladde huid zoals die standaard 'gladde jongens' uit de supermarkt.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Die van mij hebben zelfs stekeltjes

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Ja, die van mij ook! Buitenkomkommers hebben sowieso altijd stekeltjes en een dikkere schil. Het is gewoon een ander ras. De schil is niet zo lekker (beetje taai) dus ik schil hem voor gebruik en dan is hij echt jammie!

Buitenkomkommers hebben niet altijd stekeltjes, ik heb een gladde kleine soort in de tuin staan. Heerlijk!

Aan je eigen opgekweekte komkommers zit tenminste smaak, niet te vergelijken met die uit de winkel

Oh ik had ergens gelezen (in mijn moestuinboek geloof ik?) dat alleen kas-komkommers een gladde schil hadden.

Niet dus.

Mss zijn die van mij een uitzondering Dit is het 4e jaar dat ik komkommers buiten de in volle grond teel. Heb ook al verschillende soorten gehad en ze doen het allemaal bijzonder goed!

Ik zou dit niet kunnen onderscheiden van mijn eigen augurken...

Ik was vandaag in de aveve in belgië heb daar grote aankopen gedaan en gezaaid enz

Zag op een plaatje een komkommer met puntjes op afbeelding dus denk dat je wel kan eten

 

Maar eerst nog maar iets laten groeien en dan maar kijken

Ik heb ook komkemmers met van die stekelige beharing, hoe kan ik dat het beste verwijderen? Schillen?

Meestal kun je het gewoon eten.

ja, of boenen met een nagelborstel (bij ons lukt dat laatste wel)

Ik bedoel als je met je hand er overheen gaat voelt zo'n komkommer van buiten stekelig, maar als je hem in plakjes snijdt en opeet, proeft ie gewoon net als een normale komkommer en merk je niets van die stekels verder.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...