Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

In het eerste jaar van mijn nieuwe kas heb ik ook een komkommerplant staan.

De eerste vrucht is reeds goed ontwikkeld maar die lijkt me er toch anders uitzien dan de doorsnee supermarkt komkommer?

De schil is niet echt glad, is de plant ziek? Voorheen had ik ook reeds problemen met de tomaten in de kas.

WP2013080500673171375730773.jpg

Geplaatst:

Niks mis met die komkommer. Er zijn genoeg rassen ,vooral de oudere , die een ruwe huid hebben . Vaak smaken ze beter dan de rassen met gladde huid zoals die standaard 'gladde jongens' uit de supermarkt.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Geplaatst:

Die van mij hebben zelfs stekeltjes

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Ja, die van mij ook! Buitenkomkommers hebben sowieso altijd stekeltjes en een dikkere schil. Het is gewoon een ander ras. De schil is niet zo lekker (beetje taai) dus ik schil hem voor gebruik en dan is hij echt jammie!

Geplaatst:

Buitenkomkommers hebben niet altijd stekeltjes, ik heb een gladde kleine soort in de tuin staan. Heerlijk!

Aan je eigen opgekweekte komkommers zit tenminste smaak, niet te vergelijken met die uit de winkel

Geplaatst:

Oh ik had ergens gelezen (in mijn moestuinboek geloof ik?) dat alleen kas-komkommers een gladde schil hadden.

Niet dus.

Geplaatst:

Mss zijn die van mij een uitzondering Dit is het 4e jaar dat ik komkommers buiten de in volle grond teel. Heb ook al verschillende soorten gehad en ze doen het allemaal bijzonder goed!

Geplaatst:

Ik zou dit niet kunnen onderscheiden van mijn eigen augurken...

Geplaatst:

Ik was vandaag in de aveve in belgië heb daar grote aankopen gedaan en gezaaid enz

Zag op een plaatje een komkommer met puntjes op afbeelding dus denk dat je wel kan eten

 

Maar eerst nog maar iets laten groeien en dan maar kijken

Geplaatst:

Ik heb ook komkemmers met van die stekelige beharing, hoe kan ik dat het beste verwijderen? Schillen?

Geplaatst:

Meestal kun je het gewoon eten.

Geplaatst:

ja, of boenen met een nagelborstel (bij ons lukt dat laatste wel)

Geplaatst:

Ik bedoel als je met je hand er overheen gaat voelt zo'n komkommer van buiten stekelig, maar als je hem in plakjes snijdt en opeet, proeft ie gewoon net als een normale komkommer en merk je niets van die stekels verder.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.