Jump to content
  • entries
    19
  • comments
    38
  • views
    514

2015


Sarah

4,447 views

 Share

Wow... inmiddels 2 jaar geleden dat ik hier nog iets plaatste. Inmiddels is er zo veel veranderd. We wonen nu in ons eigen huisje, ook op de boerderij. Vorig jaar was geen schitterend moestuinjaar, door de verbouwingen en omdat we ook even in het dorp hebben gewoond. Ondanks dat hebben we toch vrij wat van eigen kweek kunnen eten en staan er nu nog enkele wintergroenten in de moestuin. Maar nu we helemaal gesetteld zijn gaan we er helemaal voor! Vorig jaar ben ik ook een blog begonnen, over mijn kookavonturen en de moestuin (www.vaneigenkweek.be). Dus de motivatie om het dit jaar heel goed te doen is er zeker!

 

Op de vensterbank staan er al enkele zaden te kiemen. Vooral kruiden, paprika's, aubergines, sla,...

Dit weekend het aardbeienbed vernieuwd. Ik heb 2 veldjes, die ik afwisselend vernieuw. Zo heb ik altijd een veldje 1-jarigen, en een veldje 2-jarigen. Elk veld bestaat uit een 100-tal plantjes. Véél aardbeien dus .

 

IMG118540961424723514.JPG

 

Een projectje van vorige winter waren ook onze oesterzwammen. We hebben in een boomstam pluggen ingebracht en nu wachten we geduldig. De stam zit nu helemaal onder de vlekjes, dus ik hoop dat dat een goed teken is!

 

Ik ga proberen hier wekelijks iets te posten vanaf nu en het forum terug wat te volgen. Het is altijd leuk ook jullie avonturen te lezen en zo ideetjes op te doen!

 

Groetjes van op de boerderij!

Sarah

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Welkom terug van weg geweest. Wat een leuke website, zou leuk zijn als je hier ook meer post.

 

Dank je wel Jane! Ik ga zeker mijn best doen dit hier ook te onderhouden.

Link to comment
Welkom terug

 

heb je verschillende soorten aardbeien? of allemaal hetzelfde?

 

Dag Loes,

Het is maar 1 soort aardbei. Maar hele lekkere zoete die mooi groot worden. Er zit hier eigenlijk wel een leuk verhaal aan vast. Mijn vader had ooit bij een klant een aardbei van deze soort geproefd en vond ze heerlijk. Hij heeft daar 1 uitloper van meegenomen naar huis en zo verder gekweekt. Mijn ouders hebben nu van deze uitloper een 300 tal plantjes, en ik een 200. We weten dus niet welke soort dit is ofzo... maar ze zijn heerlijk!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...