Jump to content
  • entries
    8
  • comments
    29
  • views
    611

MoesNique 5 juni update


MoesNique

5,556 views

 Share

Dinsdag, 5 juni 2012

 

We mochten een stralende dag hebben hier in het noorden.

De wolkenlucht vormde echt een plaatje

 

moes37.jpg

 

Dus dan komt al snel wat tuingereedschap voor de dag

Al schuw ik koude en natte dagen ook zeer zeker niet, daar ik over het algemeen geen 'zomer of hete dagen mens ben'. Ik mag graag een koele wind voelen.

 

Ieder onkruidje wordt er met de handjes uitgehaald (tja, ik spoor niet ).

Ik schoffel weinig, omdat ik persoonlijk de grond zo toch wat meer open en waterdoorlatend weet te houden. De worstels van de aanplant beter aanvoel en niet wil beschadigen. En ik zo ook veel beter de bodem/klei kan aanvoelen (hard, los, te los, te droog, vochtig, ongedierte etc.). Ik heb nogal de neiging om zeer veel op gevoel te doen en zo door schade en schande wijzer te worden - dat heeft me dus ook al heel wat kreun gekost in het verleden Bovendien ben ik van mening dat onkruid zo veel beter bestreden wordt, toch het kost energie en tijd. Kleigrond is behoorlijk bewerkelijk, toch eenmaal in goede staat, lijkt alles te willen groeien. De kleigrond hier is het best te bewerken als deze nog vochtig of zelfs nat is. Behalve het verfijnen, dat doe ik op drogere dagen.

 

Mijn favoriete gereedschap voor handwerkzaamheden:

 

moes45.jpg

 

De andijvie mocht werkelijk een spurtgroei doorlopen afgelopen week, een eerste pannetje zal dan ook vast volgende week al op het vuur gaan

 

moes33.jpg

 

En ook de Broccoli staat er fantastisch bij (hopen dat ik dit zo weet te houden)

 

moes43.jpg

 

En ondanks ik verwacht had dat de kou welke afgelopen week nog zijn intrede deed, zijn tol zou eisen van de plantjes - mocht dit alles behalve het geval zijn

 

De tomaten:

moes35.jpg

De rode kool, spruiten en daarachter de volgende oogst spinazie:

moes44.jpg

 

Ook de Bloemkool staat er schitterend bij, ik mag dus niet mopperen:

moes41.jpg

 

Tussen de rijen bloemkool verstop ik altijd hier en daar een kropje ijssla

moes42.jpg

 

En ondanks ik de rabarber wat drastisch geplunderd had voor een heerlijke rabarbermoes, is ook die me niet vergeten en groeit een nieuw portie gestaag door. Ik spiek altijd even onder de bladeren op zoek naar onkruid of ongedierte:

moes36.jpg

 

Ook de aardbeiden mochten weinig hinder ondervinden van het onbestendige lente weer met zeer grote temp schommelingen (de 1e week juni nog nachtvorst gehad):

moes29.jpgmoes30.jpg

 

Nadat ik alles weer even nagelopen heb en hier en daar nog wat onkruid verwijderd, de geoogste spinazie weer in een zoutwatertje staat en een nieuw portie weer gezaaid, verdwijn ik weer even mijn kasje in om toch nog wat lavendelzaad in kweekbakjes te doen. Ik mocht wel al wat lavendel uitzetten, toch daar mag gerust wat meer her en der door de tuin en borders geplant worden.

En ook de zaden voor een wat latere Boerenkool laat ik dit keer ontkiemen in het kasje (ik ben namelijk wat aan de late kant met mijn Boerenkool en zo versnel ik het proces een beetje)

 

Dus al bij al lekker bezig geweest vandaag:

 

moes40.jpg

moes39.jpg

moes38.jpg

 

En dan is het tijd om nog even te genieten van de vogels, de dieren, de insekten, de bloemen en planten en alle de geluiden. EN natuurlijk van mijn blije ega die gister zijn nieuwe aanwinst op mocht halen (want ook dat is genieten natuurlijk, hij is zooooooo in zijn nopjes mijn zijn nieuwe visbakkie )

 

De eitjes van onze kippen (welke zo'n 100 eieren per week leggen) staan hier altijd bij het fietspadje dat voor ons huis langs gaat en mensen uit de omgeving zijn daar al goed thuis in en doen altijd netjes zelf een eurootje in het potje en laten regelmatig ook weer lege eierdoosje voor me achter.

moes31.jpg

moes34.jpg

De nieuwe aanwinst van mijn ega:

moes333.jpg

moes32.jpg

 

En dit alles is gewoon 'genieten'

 

moes47.jpg

 

insekt01.jpg

 

insekt02.jpg

 

insekt03.jpg

 

insekt04.jpg

 

Wat was het weer een heerlijke dag !

5 juni 2012

 

moes46.jpg

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Jeetje wat ziet alles er goed uit

En dat lekkere rode aardbeitje keek me zo schattig aan

 

Doe mij maar 2 doosjes met verse eitjes, ga er vanuit dat de prijs incl. verzenden is...hihi mijn kipjes laten geloof ik nog wel even op zich wachten. In april zouden we ze al gaan halen. De planning lukt niet helemaal...nou ja, komt vast nog wel een keer goed, heb in ieder geval nog wat extra tijd om namen te verzinnen

 

Ben al benieuwd naar de volgende update hoor, echt leuk

Link to comment

De wolken waren die dag inderdaad indrukwekkend.

 

En Rantje, jij zou zo wel eitjes mogen hebben - ook zonder dat eurootje (die bewaar je maar lekker voor je hobby, meid ),

toch dat 'eieren' opsturen gaat hem vast niet worden

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...